facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

És la fi d'una manera de fer política o hi tornarem a caure?

bielbarcelo | 30 Març, 2010 12:00

Matas va representar durant anys l'exit polític: majoria absoluta, milers de fotografies, éxit ràpid i fàcil, increment patrimonial no explicable amb el sou del president, relacions amb els principals empresaris de les Balears i d'Espanya, política importada de Madrid: durant aquells anys es posà de moda el madrinyelisme polític i els negocis referits a Balears es tancaven a la llotja del R. Madrid, i una política basada en els grans projectes poc justificats i desmesurats. Tot havia d'esser desproporcionat: el velòdrom més car del món, un metro construït amb un temps rècord (sense cap tipus d'estudi previ de mobilitat), projectes d'opera en el Moll Vell, autopistes desmesurades, un hospital ubicat en una zona d'alt valor patrimonial,.... Aquest tipus de política va enlluernar molta gent dins i fora del país, dins i fora del PP.

Ara tot això s'ha esfondrat: el president de les illes Balears reconeix un frau fiscal, el fiscal l'acusa de diversos delictes que el podrien dur a la presó per molts d'anys, el jutge li retira el passaport i li imposa presó eludible amb fiança de 3 milions d'euros (la més alta posada a les illes Balears per un cas de corrupció).

I el seu partit no ha estat a l'alçada de les circumstàncies. No han actuat quan reconeixia esser culpable d'un frau fiscal ni quan se li retirava el passaport. Els seus líders han estat bàsicament desapareguts, mirant cap a una altra banda. No han demanat perdó per la negativa legislatura que va representar el govern del PP, ni han explicat si es tornaran els doblers pressumptament estafats.

Ara la pregunta és: en prendrem nota de les conseqüències d'aquest tipus de política sense complexos, desmesurada, personalista, sense maníes, o la tornarem a repetir? Escoltant els raonaments dels actuals líders del PP, no sembla que tenguin massa propòsit d'esmena. Més bé, passar pàgina el més ràpid possible d'un tràngol desagradable mirant cap a una altra banda i per avall.

Categoria: General. Comentaris: (31). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix