facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

EL PP NO PODRÀ UTILITZAR LA MESA DEL PARLAMENT PER BLOQUEJAR L’ACCIÓ DE GOVERN

bielbarcelo | 10 Març, 2010 11:04

El PSM-Entesa Nacionalista, juntament amb la resta del grup parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds, amb el PSOE i amb Eivissa pel Canvi, ha evitat que la Mesa del Parlament hagi caigut en mans de la majoria absoluta del PP. Així s’ha evitat que la Cambra legislativa del país quedàs bloquejada pels conservadors, que pretenien continuar amb la seva ofensiva per torpedinar l’acció de Govern. Després de la dimissió de l'anterior presidenta, Maria Antònia Munar (expresidenta d'UM, que va renunciar al seu escó el passat 26 de febrer en ser acusada de greus delictes de corrupció pel també expresident d'UM Miquel Nadal), el Parlament havia de nomenar un nou president. Davant aquesta situació, el Bloc i PSM-EN (i la resta de forces progressistes) es va marcar tres objectius: que el PP no aconseguís tenir la majoria absoluta de la Mesa (3 dels 5 membres, quan actualment en té 2), que aquesta reflectís la pluralitat de les forces polítiques parlamentàries i que el nou president o la nova presidenta no fos ni del PP ni d’UM. Avui el plenari del Parlament ha renovat la Mesa, que té a Aina Rado (PSOE) com a presidenta, manté un representant del BLOC-PSM-Verds (Eduard Riudavets, del PSM-EN de Menorca), una representant del grup mixt-UM (la batlessa d’Andratx, Bel Alemany, qui substitueix Maria Antònia Munar) i els dos representants del PP (Pere Rotger i Pere Palau). Aquesta composició de la Mesa del Parlament és satisfactòria per tres raons: 

  1. Reflecteix la pluralitat dels grups polítics de la cambra: hi són representats tots els grups (PP, PSOE, BLOC-PSM-Verds i grup mixt). El PSM-EN sempre ha defensat que la Mesa del Parlament ha de reflectir al màxim la pluralitat de les opcions polítiques amb representació parlamentària.
  2. No queda sota el control de la majoria absoluta del PP, que NO té la majoria absoluta dels diputats del Parlament.
  3. La Presidència del Parlament està en mans d’un membre del Pacte progressista que sustenta el Govern actual (PSOE, BLOC-PSM-Verds i Eivissa pel Canvi).
 El PP volia ocupar la Presidència del Parlament per poder tenir la majoria absoluta de la Mesa i per poder bloquejar l’acció del Govern des del Parlament. Des del PSM-EN i des de la resta de forces del Pacte progressista havíem de fer el possible per evitar que el PP controlàs la majoria de la Mesa del Parlament, quan no té la majoria absoluta del plenari. Cal dir que amb els seus vots (29), i si no hi hagués hagut un acord entre la resta de partits, el PP podria haver ocupat la presidència del Parlament. Per mantenir la pluralitat de la Mesa de la Cambra i per garantir l’estabilitat de les institucions totes les forces polítiques del Parlament, a excepció del PP, han arribat a un acord puntual sobre la composició de la Mesa del Parlament. Aquest acord està circumscrit a l’àmbit parlamentari, i no implica una recomposició del Pacte de Govern amb UM: UM continua a l’oposició.  Ara el PP ens acusa d’incoherents, i diu que no vol pactar res amb “aquesta UM”, després d’haver acusat les forces progressistes d’estigmatitzar els regionalistes. El cinisme del PP no té límits. El nou president del PP, José Ramon Bauzá, es presenta com a adalid contra la corrupció dient que el PP ha de mirar cap endavant i no cap al passat de Jaume Matas, i que “en el barco del PP no hi caben polissons”.  Allò cert és que el PP encara té dins les seves files un parell de polissons: té un diputat que era responsable directe del CDEIB, el consorci que omplia capses de cola-cao amb doblers dels ciutadans, i té una regidora a Palma que se n’anava de viatge amb els doblers dels morts. Fins que Bauzá no tregui del seu barco aquests polissons, demani perdó i es tornin els doblers que de la corrupció de la passada legislatura, tendrà les mans tacades. Fins que no faci net, que no doni lliçons als altres. Mentrestant, els altres farem bé si evitam caure en les seves mans.

Categoria: General. Comentaris: (14). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix