facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

La notícia de la dimissió de Munar no ens ha de fer perdre de vista les accions de govern

bielbarcelo | 02 Març, 2010 10:34

El conseller del Bloc i del PSM-Entesa Nacionalista Biel Vicens (Medi Ambient i Mobilitat) va dur a aprovació al Consell de Govern l'inici d'un PORN de l'Albufera per tal de protegir els importants valors mediambientals dels terrenys del parc i dels terrenys annexes, entre ells la finca de Son Bosc (al terme municipal de Muro). El PSM-EN protegeix així, de moment de manera encara provisional, una zona d'una gran biodiversitat que estava greument amenaçada per un projecte de camp de golf il·legal emparat políticament per PP i UM. Des que Biel Vicens es va fer càrrec de la Conselleria de Medi Ambient, arran de l'expulsió d'UM del Govern, es varen encarregar els informes tècnics que avalen la decisió d'ampliar la protecció de l'Albufera (que ja havia estat iniciada durant el Pacte de Progrés 1999-2003, i que el PP havia aturat l'any 2004). Només l'arribada de Biel Vicens al capdavant de la Conselleria de Medi Ambient ha permès dur a terme la necessària protecció d'aquests terrenys. 

Cal dir que els valors mediambientals de Son Bosc havien rebut el suport no només d'entitats conservacionistes i científiques de Mallorca (amb el GOB al capdavant), sinó també d'experts de reconegut prestigi en l'àmbit internacional. 

Son Bosc està salvat. Ara bé, des del PSM-EN som plenament conscients que la protecció definitiva d'aquests terrenys passa per la continuïtat d'un govern progressista i amb sensibilitat ambiental. La possibilitat que PP i UM pactin mocions de censura contra l'esquerra a les diferents institucions del país suposaria la tornada al poder d'aquells qui destrueixen el territori de Mallorca. El PSM-EN ara per ara continuarà amb el contenciós que té interposat, junt amb el GOB, contra l’atorgament de la llicència municipal al projecte de camp de golf. 

Categoria: General. Comentaris: (11). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix