facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

EL REI AL PLENARI

bielbarcelo | 23 Octubre, 2007 09:31

El grup parlamentari popular presenta al plenari d'avui una proposició per reafirmar la lleialtat al Rei i la defensa de la Monarquia parlamentària. Després que Esperanza Aguirre demanàs un tracte més humà per Jimenez Losantos, en presència del Rei, arrel de que el locutor de la COPE demanàs l'abdicació de Juan Carlos I, té gràcia que ara es discuteixi aquesta proposta del PP. Tot pel mimetisme del debat estatal arrel de la crema de fotos produïda les setmanes anteriors, traslladant a Mallorca un debat que, en general, crec que preocupa poc als ciutadans.

En tot cas, la defensa de postures republicanes és totalment legítima  i democràtica, i no pot esser criminalitzada, com sembla que en ocasions, pretèn un cada vegada més ranci Partit Popular. Les darreres setmanes ens han regalat moltes perles, com la defensa del franquisme, la trivialització del canvi climàtic, la defensa d'un canvi del sistema electoral proporcional per un sistema majoritari (contrària per cert a l'actual Constitució),....

Joan Huguet intervé per defensar la proposició del PP. La paraula que més ha utilitzat és la de radicals. He perdut el compte de quantes vegades l'ha esmentada. Queda clar que la intenció és traslladar un debat de manera artificial al Parlament de les Illes Balears.

Antoni Dieguez en la seva intervenció recorda la posició mantinguda pels populars respecte de la Constitució (votaren en contra o s'abstingueren).

Eduard Riudavets del PSM de Menorca reprova la crema de símbols, defensa que són legítimes les posicions republicanes, contràries a la monarquia, i recorda que la Constitució no és immutable.  Acusa al Pp de voler traslladar un debat en clau espanyola a les nostres illes, quan aqui aquest problema no existeix. Finalment recorda que el Rei no està exempt de rebre crítiques. L'objectiu del PP es utilitzar la monarquia i la bandera de manera clarament electoralista.

Joan Huguet en la replica fa victimisme pels atacs rebuts pel seu partit, i diu que està trist per les intervencions de la resta de grups parlamentaris. Reconeix el dret a defensar les postures republicanes. I diu que la proposta no va contra ningú. (El problema és que els seus companys a Madrid no fan el mateix discurs, i ells sí que van en un sentit de desqualificació i de crispació)

Categoria: General. Comentaris: (21). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix