facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

EL CASTELL DE BELLVER RECUPERA LA MEMĎRIA HISTĎRICA

bielbarcelo | 20 Octubre, 2007 14:24

Desprès del cop d'Estat de 1936, el castell de Bellver es va convertir en presó utilitzada pels feixistes, juntament amb altres indrets com can Salas, reconvertit en presó per dones. A Bellver hi va haver 800 homes empresonats que varen patir la separació de les seves famílies, varen passar fam i fred, i molts d'ells finalment varen ser assassinats. Del seu tetimoni en donen fer les cartes que escriviren als seus familiars, i que avui aquests encara conserven.

Avui l'Ajuntament de Palma juntament amb l'Associació per la recuperació de la memòria històrica amb un senzill i emotiu acte ha recordat la memòria d'aquelles persones que foren perseguides per motius ideològics. S'han colocat dues plaques, una al mateix castell i una altra al camí del polvorí que varen haver de construir els presos.

A l'acte han donat testimoni familiars d'aquells represaliats, i fins i tot ha assistit Juan Huertas,l'únic supervivent dels empresonats a Bellver i Biel Riera, un altre supervivent de les presons feixistes.

M'he trobat, entre d'altres amb amics com Joan Lacomba, nebot d'un dels assassinats, Magdalena Nebot, també familiar de represaliats, Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria Històrica,.. També hi havia familiars d'Emili Darder i d'Alexandre jaume, entre d'altres.

Categoria: General. Comentaris: (17). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix