facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

DISSABTE, A PALMA, PACTE PROGRESSISTA I NACIONALISTA

bielbarcelo | 14 Juny, 2007 20:12

Desprès de moltes hores de negociació, a hores d'ara el pacte de Palma, està pràcticament tancat. Queden uns quants serrells per tancar, però ja hi ha un document programàtic que demà es podria fer públic. El pacte a Palma serà per tant PSOE-BLOC-UM. Un pacte que pretèn un acord progressista i nacionalista a Palma que canviï determinades dinàmiques després de molts d'anys de majoria absoluta del PP: participació ciutadana, diàleg, una ciutat per a les persones, polítiques mediambientals, socials i culturals progressistes, una política d'habitatge valenta,... Aixó sí, queda per aclarir si Miquel Nadal s'integrarà en el govern de la ciutat o quedarà com a portaveu únicament (ara per ara aquesta darrera és la més probable. Tema que respon a qüestions internes d'UM, que lògicament no comentarà en aquest blog.)

Així i tot, abans de tancar aquest pacte, el PP avui horabaixa ha escenificat la negociació amb UM, una escenificació necessària per en Matas perquè no diguin que no ha fet res per intentar el pacte, i que donat el moment en què es fa ì com es fa nomès pot pretendre una cosa: intentar desestabilitzar els possibles pactes progressiste i nacionalistes. Amb un altra efecte que no se li escapa an en Matas: pretendre pujar el cachè d'UM dins la negociació.

La resposta d'UM: que dissabte votarà a n'Aina Calvo, i que dilluns contestarà l'oferta de'n Matas.  Des del meu punt de vista UM té ben decidit des del primer moment el que farà (com en el 95, com en el 99 i com en el 2003). 

En quant a l'oferta de'n Matas (almanco la que ha trascendit públicament): pacte per l'ocupació, pacte per l'educació, pacte per la desocupació,.... Sona a tot allò que no ha estat capaç de fer aquesta legislatura que acaba.

Per altra banda, haurem d'esperar a veure com es tanquen els pactes pel Govern i pel Consell. Encara és prest per donar-los per tancats o per fets. No només perquè UM ha dit "que dilluns contestarà l'oferta de'n Matas", sinó també perquè el Bloc encara no les pot donar per tancats: encara està obert el programa de govern, amb importants temes per aclarir, i com queden les distintes institucions per veure si es compleix la nostra condició de pactes equilibrats. Si tot va bé, aquests pactes seran possibles.

Categoria: General. Comentaris: (62). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix