facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

ANALISI DELS POSSIBLES PACTES

bielbarcelo | 09 Juny, 2007 16:01

Avui matí, el PSM ha fet el Consell de Direcció Política a Petra per analitzar els pactes a nivell municipal i a nivell autonòmic. En primer lloc s'ha de destacar la participació i el debat que s'ha tengut. Es de destacar al bon ambient i la unitat que se respira en el PSM. S'ha parlat d'enfortir la feina a nivell municipal i d'obrir ponts per anar recuperant gent de l'entorn nacionalista i d'esquerra.

En quant als pactes municipals, en aquests momens el PSM o el Bloc estan participant en la negociació a un total de 16 municipis per poder conformar majories progressistes i nacionalistes. El punt de partida, és per tant pactar però amb un programa clar i amb uns pactes equilibrats. Les condicions que posen alguns partits poden dificultar aquests pactes, i la conclusió és clara: pactar però no a qualsevol preu.

Això mateix val, per el nivell autonòmic. La predisposició és total a pactes progressistes i nacionalistes,  i així ho demostra la prudència i la responsabilitat amb què s'ha actuat des del Bloc des del mateix dia de les eleccions. Ara bé, el sentir del CDP del PSM era que els pactes han d'esser a tres bandes (PSOE-BLOC i UM), i per tant, qualsevol pacte tancat per PSOE i UM no  té els vots suficients si no ha estat negociat amb el Bloc.

Hem de sebre què passarà amb els temes territorials, econòmics, turístics, socials, de llengua i cultura, de finançament,... I a més aquests pactes han de garantir estabilitat, coordinació i lleialtat. Qualsevol pacte que no garenteixi aquestes qüestions, no seràs bo ni factible.

Categoria: General. Comentaris: (62). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix