facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

DIADA DE MALLORCA

bielbarcelo | 26 Desembre, 2006 19:43

El 31 de desembre es celebra la Diada de Mallorca. El 31 de desembre de 1229 marca el nostre origen com a poble, uns fets hist˛rics que uneixen la nostra terra a la resta de terres de llengua i cultura catalanes.Celebram un genocidi? La revista "Mallorca Socialista" que editava el PSM en els anys 80 ja advertia en un article de l'historiador Antoni Marimon, que els fets del 31 de desembre, varen significar la substituciˇ d'una cultura per un altre per la forša de les armes. Per˛ agradi o no agradi, Mallorca, i posteriorment la resta de les Illes Balears, a partir d'aquell moment s'incorporen a la cultura catalana, a l'Europa cristiana occidental, amb unes institucions de govern pr˛pies, amb uns sÝmbols, i avui en dia som el que som arrel d'aquells fets.

Per˛ no nomÚs commemoram uns fets hist˛rics, sinˇ que la Diada tÚ molt de reinvindicatiu, i aixÝ serÓ mentre no es reconegui al nostre poble el dret a decidir per si mateix.

- El lema d'enguany Ús SOM UNA NACIË.

- 30 de desembre 18 h. passeig del Born de Palma: manifestaciˇ

- 19 h. plaša dels Patins concert amb Al-Mayurqa, Betagarri i Oprimits.

TambÚ vull aprofitar per convidar-vos al tradicional acte que dins la celebraciˇ de la Diada Nacional de Mallorca organitza el PSM-Entesa Nacionalista. Enguany, aprofitant els 30 anys del PSM, farem la presentaciˇ del llibre "Els primers 30 anys de PSM".

- Dijous, 28 de desembre a les 20 h. al Teatre Municipal de Palma (Passeig Mallorca).

- Presentaciˇ a cÓrrec de l'escriptor Guillem Frontera, la vicesecretaria del PSM, Nanda Ramon i jo mateix.

Categoria: General. Comentaris: (77). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix