facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Em present a les #PrimÓriesperMallorca per encapšalar la llista al Parlament.

bielbarcelo | 18 Octubre, 2014 09:47

Avui faig publica la meva intenció de presentar-me a les primàries obertes que MÉS per Mallorca ha iniciat. Per primera vegada en una formació política de Balears, tant el cap de llista com la resta de components de la llista podran ser triats per la ciutadania en llistes obertes. El procés no només està obert a militants i simpatitzants sinó també a tots els ciutadans que hi vulguin participar. Basta tenir més de 16 anys, no militar en un altre partit supramunicipal i compartir els objectius de MÉS. Es un procés molt engrescador per tant, que la meva candidatura pugui ser votada presencialment o per internet per qualsevol ciutadà el pròxim 15 de novembre.

Em present a encapçalar la llista al Parlament i per tant també com a candidat a president del Govern. Em present perquè guanyem. Perquè hi guanyem tots. Perquè guanyem al govern del PP que aqui i a Madrid ha actuat amb autoritarisme, ha governat sense cap tipus de consens i diàleg, fent crèixer les desigualtats, afavorint als poderosos i enfonsant la classse mitja i als que menys tenen. Per guanyar al PP que s'ha enfrontat amb tots els col·lectius (excepte les cadenes hoteleres), que ha governat contra la gent, que odia tant Mallorca i les Balears que ha atacat tot allò que és l'essència del país, llengua, cultura, territori i sobretot la gent, especialment la més desvalguda.

Perquè guanyem també al bipartidisme que ha perjudicat les Balears hagi governat qui hagi governat a Madrid. El bipartidisme que ha consentit les targetes opaques, que ha abusat dels indults, que ha consentit les portes giratòries de polítics que després de governar han acabat a consells d'administració de grans empreses a les quals sempre han afavorit. El bipartidisme que mai ha volgut incentivar la participació ciutadana, que ha negat el dret a decidir, que es consulti als ciutadans perquè puguem decidir el nostre futur.

Perquè guanyem el nostre futur. Perquè hem d'avançar en sobirania. Perquè no podem estar supeditats al govern central i no poder decidir sobre els nostres recursos, els nostres aeroports o la nostra educació.

Atès que MÉS és un projecte jove, que comença a caminar ara, he cregut que hi havia de ser, que ara és el moment de, juntament amb els companys i companyes que sortin de les llistes obertes que feim, duguem a terme aquest projecte que pensa amb la Mallorca i Balears de les pròximes dècades.

Alguns demanen quins pactes farem. Jo els hi diré. Farem els pactes que no s'han volgut fer aquesta legislatura. Un pacte per a l'educació amb la comunitat educativa, una comunitat educativa que ja està treballant en les bases per l'educació del futur. Un pacte per un model econòmic de futur i sostenible amb tots els agents socials i econòmics. Que creï llocs de feina de qualitat, enlloc de la precarietat i els abusos laborals d'ara. I finalment un pacte amb tota la ciutadania, el pacte per a la participació ciutadana i per a la regeneració democràtica (s'ha acabat governar a cop de decret llei i perquè tenc els vots faig el que me dona la gana). Hem obert a la participació el nostre projecte polític. Hem començat per noltros mateixos. Ara aquesta manera de fer política arribarà a les institucions, a l'elaboració dels pressuposts, a la pressa de decisions, a les consultes ciutadanes, a les iniciatives populars,....

Perquè hem de creure amb aquest país que es rebela contra l'austericidi i contra uns governants que només mirin per ells i pels seus i no per l'interés general. Esper comptar amb els vostre suport Aquests dies estic demanant els avals necessaris per presentar la candidatura formalment. Els pròxims dies per tant la faré arribar oficialment a la seu de MÉS per Mallorca.


Gabriel Barceló Milta

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix