facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

Necessitat d'un front comú contra les #prospeccions petrolieres #BalearsDiuNo

bielbarcelo | 06 Febrer, 2014 13:26

Sr. President:

La societat civil s’ha manifestat clarament contra les prospeccions petrolíferes que es volen dur a terme en aigües properes a les illes Balears. Totes les organitzacions ecologistes i ambientals han alertat dels perills que duen els sondejos sísmics i la problemàtica que es generaria si s’autoritzen. El Govern de les illes Balears, els consells insulars i tots els partits en representació al Parlament i als consells hem manifestat també la nostra oposició a unes prospeccions que atempten contra el nostre medi ambient i contra la nostra economia. 

La polèmica que enfronta actualment als partits sobre qui és el responsable i qui ha fet més per intentar aturar aquesta malifeta no serveix per aturar les prospeccions, i molt menys quan el ministre d’Indústria i Turisme ja ha manifestat clarament que les prospeccions es duran a terme.

A pesar del marc legal que ampara dites prospeccions (reials decrets 1771/2010, 1773/2010, 1774/2010 i 1775/2010 que concedeixen permisos d’investigació d’hidrocarburs en diverses àrees de la mar Mediterrània) i la recent simplificació dels tràmits ambientals (llei 21/2013, de 9 de desembre), encara es poden aturar aquests projectes.

Per una banda cada una de les prospeccions necessita autorització del Ministeri vista l’avaluació d’impacte ambiental (moment en que es troba la petició de Cairn Energy entre les aigües de València i Eivissa). Avaluació Ambiental que compta amb informes negatius emesos per la Comissió Balear de Medi Ambient. Per tant, el ministre Soria ha de dir sí o no a cada un dels projectes.

Per altra banda, els esmentats reials decrets poden ser derogats pel govern espanyol.

La imatge de desunió no ajuda en aquesta batalla, com per exemple la no consecució d’un acord entre els grups parlamentaris dimarts passat per consensuar una declaració institucional contra els sondejos sísmics.

Per això, pensam que és necessària la unitat de totes les forces polítiques i totes les institucions davant el ministeri. És necessari un front comú que agrupi representants institucionals, polítics i socials. Pensam que vos com a president hauríeu de convocar a Govern, consells insulars i forces polítiques presents al Parlament i als consells, juntament també amb representants de la FELIB, així com representants socials del món mediambiental i econòmic, per anar plegats al Congrés de Diputats i al Ministeri d’Indústria i Turisme a manifestar el rebuig clar de les illes Balears a aquestes prospeccions. I tots plegats proposar que vist l’impacte ambiental dels sondejos, no s’autoritzin.

Així mateix l’instam a presentar tots els recursos legals per tal d’impedir aquestes prospeccions.

A l’espera d’una resposta seva,

Gabriel Barceló

Portaveu del grup parlamentari MÉS 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix