facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

El fanatisme obsessiu de Bauzá.

bielbarcelo | 21 Gener, 2014 13:00

Aquesta legislatura s’ha caracteritzat pel fracàs de les polítiques econòmiques del PP (a nivell estatal i a nivell de Balears) per crear riquesa i per crear ocupació de qualitat. L’aplicació de les polítiques neolliberals i d’austeritat només han provocat l’empobriment de les classes mitges, l’increment de la pobresa, de la precarietat laboral, les retallades en els serveis públics, l’inici de la privatització d’aquest serveis, i que els rics ho siguin cada vegada més. Amb el PP, l’individualisme ,el poder dels mercats i de l’economia especulativa guanyen clarament a l’estat social, a l’economia productiva i a la cooperació.

A la vegada que han mostrat la seva inutilitat en impulsar mesures per una recuperació econòmica per tots i no per uns pocs, han estat eficaços en la imposició d’un model ideològic conservador, centralista i castellanista. A nivell estatal les mesures repressives de la nova llei de seguretat ciutadana o la involució en el tema de l’avortament en son els exemples més clars. Juntament amb la llei Wert, l’atac a l’autonomia local o la progressiva recentralització de competències.

A nivell de Balears, la feina de l’equip de govern de Bauzá ha estat esser l’alumne més avantatjat a l’hora d’aplicar les retallades socials (copagaments, retirada de targetes sanitàries, retallades en serveis educatius i socials,...) i sobretot en l’aplicació d’un model ideològic que odia la llengua i cultura pròpies. L’antimallorquinisme, l’antimenorquinisme i l’antieivissenquisme del govern Bauzá ha estat present des del primer dia de la legislatura. D’una manera obssessiva, malaltissa, fanàtica.

Quanta més gent empobria a Balears, quanta més gent quedava a l’atur, quanta més gent es quedava sense casa, quantes més empreses no podien tirar envant, amb més força s’han dedicat a la seva missió messiànica de salvar-nos de la “dictadura catalanista” i procurar que siguem uns bons espanyols.

Primer va ser rompre el consens amb la llei de normalització lingüística per fer que siguem l’únic país del món occidental que no exigeix als seus funcionaris que coneguin la llengua pròpia del país.

Després varen voler eliminar progressivament el català a les escoles. La fórmula triada fou la lliure elecció de llengua. No els va sortir bé i quasi el 90% dels pares triaren el català pels seus fills.

Així va sortir el Decret de trilingüísme (planificat sense cap consens, sense recurs adequats i amb tota la comunitat educativa en contra). I tampoc va sortir bé perquè fou suspès cautelarment pels tribunals. Però era igual. Res podia aturar la creuada de l’il·luminat Bauzá. Va passar per damunt del tribunal amb un decret llei.

La resposta de la gent a aquesta onada autoritària, foren les camisetes verdes en defensa d’una educació de qualitat i els llaços en defensa de la nostra llengua i cultura. Bauzá no podia consentir aquest desafiament i com a bon governant autoritari que és, va aprovar la llei de símbols, que restringeix la llibertat d’expressió. Només permet els símbols que d’acord amb la ideologia del PP, es consideri que són dignes d’esser presents a les nostres escoles.

I com que els ajuntaments es varen rebotar, aprovant la senyera com a símbol d’interès local, i com que res no atura a Bauzá, un nou decret es prepara perquè tampoc els ajuntaments es puguin sortir de la llei Bauzá. Tothom a d’estar a les ordres, caigui qui caigui. I per ara els qui han caigut han estat principis com la llibertat d’expressió, la llibertat de càtedra, la llengua pròpia, l’educació de qualitat, la separació de poders, l’autonomia local. Tot això és igual, tot sacrificat per fer honor a l’autoritarisme fanàtic i sectari d’un grup d’il·luminats que han vengut a eliminar qualsevol senya de la nostra història i cultura.

No hem d'oblidar tampoc la cacera de bruixes amb l'obertura d'expedients disciplinaris a directors d'instituts per no seguir les consignes oficials, animar als sectors més ultres a denunciar als "sospitosos" i la persecució policial als estudiants que protestaven.

Però tanmateix la gent trobarà la manera d’expressar la defensa de la llengua i cultura. Tanmateix no es poden posar portes al camp. Tanmateix no faran callar a la gent. Tanmateix els pares voldran el millor pels seus fills i no es deixaran enganar. Tanmateix els guanyarem i totes aquestes decisions i lleis autoritàries no seran més que un mal record.

 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix