facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

PROPOSAM MÉS PARTICIPACIÓ I TRANSPARÈNCIA AL PARLAMENT

bielbarcelo | 10 Gener, 2013 10:25

Des del PSM-IniciativaVerds-Entesa proposarem una bateria de mesures per incentivar la participació ciutadana en la presa de decisions, així com per millorar la transparència:

-       Regular l’anomenat “escó ciutadà” perquè la ciutadania, a través de les entitats civils, pugui participar directament en el Parlament.

-       Tornarem a presentar la llei de consultes populars perquè els ciutadans es puguin pronunciar directament sobre qüestions d’interès polític.

-       Una reforma de la llei electoral per millorar la transparència, la representativitat i la pluralitat del sistema electoral del país.

-       Una reforma de les iniciatives legislatives populars (tant l’estatal com la balear) per establir l’obligatorietat que les ILP siguin debatudes als parlaments (no com ara que les iniciatives en moltes ocasions ni son presses en consideració), i per rebaixar a la meitat el nombre de signatures requerides.

-       Una llei d’Iniciativa Popular Local, per tal que els ciutadans també puguin presentar propostes en els seus ajuntaments.

- Establir l'obligatorietat de fer públiques les declaracions de béns i d'activitats econòmiques dels diputats del Parlament, cosa que fins ara el PP s'hi nega.

També presentarem propostes concretes perquè el Parlament redueixi despeses sense haver de reduir representativitat. Aquestes propostes seran:

-       Limitar les dedicacions exclusives dels diputats als portaveus, membres de la Mesa i un nombre mínim de diputats per grup parlamentari, proporcional al nombre de diputats del grup (el núm. necessari mínim per poder desenvolupar la tasca parlamentària, especialment la de control al govern)

-      Establir que aquells diputats que cobren dedicacions exclusives no tenguin altres tipus d’ingressos. 

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix