facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

GrÓcies, dBalears

bielbarcelo | 21 Maig, 2013 11:43

Article que vaig publicar ahir al @dbalears :

Dimecres s’acaba una etapa important per aquest petit país nostre. El Diari dBalears surt als carrers per darrera vegada, abans que el nou diari Ara Balears li prengui el relleu.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La coaliciˇ M╔S dona suport a la vaga d'Educaciˇ.

bielbarcelo | 09 Maig, 2013 11:24

Des de la coalició afirmam que l'aprovació de la LOMCE suposaria el retorn d'un model d'ensenyament caduc, sexista, centralitzador, que afavoreix l'ensenyament privat i contrari al català. 

La coalició MÉS per Mallorca expressa el seu suport a la convocatòria de vaga d'educació d'avui dijous. Segons els ecosobiranistes aquesta llei impulsada pel Partit Popular suposaria el retorn de velles pràctiques educatives que haurien de ser ja desterrades, però que el Ministre Wert sembla disposat a aprovar sense atendre les queixes de sindicats, partits, pares i mares, i la comunitat educativa en general. Des de la coalició mostram el rebuig total cap a la degradació sistemàtica que està patit l'educació a causa d'unes polítiques d'austeritat injustes, perverses i inútils, que tenen com objectiu encobert el desmantellament dels serveis públics. La nova llei pretèn augmentar la jornada de feina de tots els professionals de l'educació, el que suposa de forma directa una minva substancial en la qualitat d'ensenyament. La segregació per sexes, religió, per llengua, per nivell adquisitiu (es contempla zones úniques d'escolaritació i rànkings de centres) així com per nivell acadèmic amb revàlides i itineraris sense sortida. Així mateix, també consideren que no respecta les competències autonòmiques en educació i llengua pròpia, i no garanteix la plena adquisició de coneixements de la llengua catalana.
A les universitats per la seva part estarien abocades a un increment de taxes per la seva manca de financiació i la seva mercantilització. La llei que vol aprovar el PP pretèn acabar amb les formes de govern democràtiques, la llibertat de càtedra i l'autonomia universitaria. 

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent