facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Mentre no hi hagi #sobiraniafiscal hem de millorar els ingressos

bielbarcelo | 25 Gener, 2013 09:19

Propostes fiscals: 

Les polítiques dels duos Bauzà-Aguiló i Rajoy-Montoro, fonamentades quasi exclusivament en l’obsessió per reduir dèficit són un fracàs,... ... ja que han suposat que, a més de les dràstiques retallades, en serveis bàsics

-         educació, -         salut, -         serveis socials,...  

o en temes fonamentals tant per la població com pels visitants com

- espais naturals - patrimoni,- cultura, ... 

Però també en es polítiques de reactivació econòmica. Per tant: austeritat sí, però no a costa de fer patir la població i per això és necessari aconseguir més ingressos. Al marge que és més que necessari un nou model de finançament, exigir a l’Estat que pagui el que ens deu, de fer cumplir l’Estat i el Règim especial, ... és necessari utilitzar les eines que tenim per incrementar els ingressos. I aquestes eines són els tributs i la nostra proposta és:

-         Impost Ambiental-         Impost sobre els Dipòsits bancaris-         Impost sobre Estades Turístiques      

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Something is rotten in the state of Spain

bielbarcelo | 16 Gener, 2013 11:59

Què passa en aquest Estat anomenat Espanya? La confluència de tres crisis, o de tres eixos d’una mateixa crisi,- la crisi econòmica i social, una crisi de valors democràtics i de confiança en la política, i la crisi política i territorial de l’Estat espanyol,- està provocant canvis importants en l’economia, en la societat, en la política, en la identitat, en l’experiència vital i en les expectatives de moltes persones. Però bona part de la crisi social i de valors democràtics ve d’enrera, no és nova. I són molts els exemples que es poden posar.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PROPOSAM M╔S PARTICIPACIË I TRANSPAR╚NCIA AL PARLAMENT

bielbarcelo | 10 Gener, 2013 10:25

Des del PSM-IniciativaVerds-Entesa proposarem una bateria de mesures per incentivar la participació ciutadana en la presa de decisions, així com per millorar la transparència:

-       Regular l’anomenat “escó ciutadà” perquè la ciutadania, a través de les entitats civils, pugui participar directament en el Parlament.

-       Tornarem a presentar la llei de consultes populars perquè els ciutadans es puguin pronunciar directament sobre qüestions d’interès polític.

-       Una reforma de la llei electoral per millorar la transparència, la representativitat i la pluralitat del sistema electoral del país.

-       Una reforma de les iniciatives legislatives populars (tant l’estatal com la balear) per establir l’obligatorietat que les ILP siguin debatudes als parlaments (no com ara que les iniciatives en moltes ocasions ni son presses en consideració), i per rebaixar a la meitat el nombre de signatures requerides.

-       Una llei d’Iniciativa Popular Local, per tal que els ciutadans també puguin presentar propostes en els seus ajuntaments.

- Establir l'obligatorietat de fer públiques les declaracions de béns i d'activitats econòmiques dels diputats del Parlament, cosa que fins ara el PP s'hi nega.

També presentarem propostes concretes perquè el Parlament redueixi despeses sense haver de reduir representativitat. Aquestes propostes seran:

-       Limitar les dedicacions exclusives dels diputats als portaveus, membres de la Mesa i un nombre mínim de diputats per grup parlamentari, proporcional al nombre de diputats del grup (el núm. necessari mínim per poder desenvolupar la tasca parlamentària, especialment la de control al govern)

-      Establir que aquells diputats que cobren dedicacions exclusives no tenguin altres tipus d’ingressos. 

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent