facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Exercir la nostra sobirania Ús la millor manera de garantir l'estat del benestar.

bielbarcelo | 29 Octubre, 2012 11:04

Vet aquí la meva intervenció a la taula redona del semionari Blanquerna d'aquest cap de setmana: "Nous escenaris polítics: Illes Balears, Catalunya, País Valencià’ en que també participaven Xavier Rius de Compromís, Alfred Bosch d'ERC i Josep Melià de Convergència per les illes.

 Introducció: tres crisis 

Tres crisis: crisi econòmica i social, crisi de valors democràtics i de confiança en la política, crisi política i territorial de l’Estat espanyol. La confluència d’aquestes 3 crisis, o d’aquests 3 eixos d’una mateixa crisi, està provocant canvis importants en l’economia, en la societat, en la política, en la identitat, en l’experiència vital i en les expectatives de moltes persones. Aquests canvis són els qui definiran els “nous escenaris” de què parla el títol de la taula rodona.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Govern espanyol se'n riu dels ciutadans de Balears

bielbarcelo | 16 Octubre, 2012 10:56

Arrel del projecte de #PGE2013 queda demostrat el nul interès dels governs de Rajoy i Bauzà per les illes Balears. Us pas el debat a #ParlamentIB del passat 9 d'octubre sobre el tema:

EL SR. BARCELÓ I MILTA:

Sr. President, l’anunci dels pressuposts generals de l’Estat per al 2013 ha estat una maçada important per a les Illes Balears; les Illes Balears veuen com els pressuposts del Sr. Rajoy van baixant les inversions directes a les Illes Balears, de 183 milions del 2011 passam als 143 del 2012 i dels 143 als 78 del 2013, els dos pressuposts, per tant, del Sr. Rajoy han estat absolutament desastrosos per a les Illes Balears. La mitjana per càpita, per habitant, és de 225 € i aquí n’arriben 71.Vostè va dir que eren uns pressuposts absolutament injusts per a les Illes Balears, però llavors, a continuació, l’endemà se’n va a Madrid i acota el cap davant el Sr. Rajoy. No és que siguin uns pressuposts injusts, és que se’n riuen de nosaltres, Sr.Bauzá, se’n riuen de nosaltres, és un greuge inacceptable.La pregunta és: què hi farà davant això?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

L'atur creix i el Govern segueix "out"

bielbarcelo | 02 Octubre, 2012 07:54

La recuperació econòmica que el PP va prometre no es veu per enlloc. Les dades d'atur de setembre a Balears tornen ser molt negatives: l'atur puja un 3,6% i arribam a les 77.677 persones aturades, un 2,12% més que l'any passat (això desprès d'una extraordinària temporada turística). Unes dades que accentuen encara més l'estacionalitat. Mes rera mes, les dades interanuals del Governs de Rajoy i Bauzà superen les dades d'atur de l'any anterior. Per enlloc es veu la tan venuda recuperació econòmica que el PP va prometre en temps electoral. Dramàtica la situació de moltes families amb tots els seus membres a l'atur, i amb poques perspectives de solució a curt o mig termini.

Ara, una vegada acabada la temporada turística, la situació que es preveu per aquesta tardor i hivern és molt preocupant, agreujada a més per les retallades en els sous dels "privilegiats" que tenen feina i les retallades en sanitat, prestacions socials i educació.

També són molt negatives les dades d'afiliacions a la Seguretat Social, que baixen en 13.447 persones respecte al mes passat i en 5.770 persones respecte a setembre de 2011.

I els PGE de 2013 no seran precisament una injecció econòmica per a les Balears. No es podrà crear ocupació a través de les inversions directes de l'Estat o a través de les inversions estatutàries (inversions en turisme, medi ambient, innovació i infraestructures de transport), atès que son els pressuposts que manco recursos destinen a les Balears dels darrers 20 anys.

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent