facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

#Hihaalternatives

bielbarcelo | 27 Juliol, 2012 10:42

L’aprovació per part del govern de l’Estat, entre d’altres mesures, del Reial Decret Llei 20/2012, de 13 de juliol, de mesures per a garantir l’estabilitat pressupostària i de foment de la competitivitat, entre les quals es compten la pujada de l’IVA, la suspensió de la paga extra de Nadal als treballadors públics, la retallada de les prestacions per atur, així com altres mesures anunciades pel govern central com la supressió d’un 30 per cent de regidors dels ajuntaments, són un frau democràtic, un atac a la democràcia i a l’estat social de dret. Amb aquestes mesures els rics seran més rics, hi haurà un augment considerable de la pobresa, la classe mitjana es reduirà encara més i es perjudica considerablement tot el teixit de petita i mitjana empresa.
 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

El major atac a l'Estat de dret i a l'Estat social

bielbarcelo | 11 Juliol, 2012 15:15

Les mesures anunciades avui per Rajoy son de fet molt semblants a les que Estats intervenguts com Grècia o Portugal varen prendre molt abans. Son també una continuació d'aquelles mesures que el 2010 va adoptar el govern de ZP.

Son mesures que carreguen una vegada més el cost de les retallades damunt els col·lectius més febles. Classes mitges, treballadors públics, aturats i ajuntaments pagaran els plats romputs. També hem d'afegir les mesures sobre els dependents i sobres les jubilacions.

Mesures que provocaran una important recessió, un empobriment de les classes mitges i que dificultaran encara més la sortida de la crisi econòmica. No hi ha ni una sola mesura d'estímul econòmic.

A més, totes aquestes mesures posen en evidència l'engany electoral de Rajoy que va prometre baixades d'imposts, que no tocaria el sou dels treballadors públics, que crearia ocupacíó i que prendria mesures que durien a la recuperació econòmica. Ha passat tot el contrari.

No trobam mesures sobre els que més tenen, ni sobre Defensa, ni sobre la Casa Reial,... Els més rics tenen amnistia fiscal, hi ha doblers per tapar la mala gestió de Bankia i altres bancs,... però el ciutadà ha de pagar més pels productes, i els funcionaris es queden sense paga de Nadal (cosa que disminuirà el consum i acabarà perjudicant al comerç, restauració i altres sectors econòmics). Rajoy no s'ha atrevit a una reforma fiscal profunda que implanti una major progressivitat, que gravi les transaccions financeres internacionals i que apliqui una fiscalitat mediambiental. Tampoc ataca amb decissió el frau fiscal (al contrari, l'ha incentivat).

Ataca als ajuntaments, ataca la representació plural dels municipis i en canvi potencia les diputacions provincials, que juntament amb el Senat podrien desaparèixer.

No es plantegen inversions per estimular l'innovació i la recerca, lleva ajudes per a les polítiques d'ocupació, ataca la representació dels treballadors, l'allargament de l'edat de jubilació serà abans, lleva prestacions als aturats, i disminueix les ajudes a la dependència,....

Ha estat en definitiva covard amb els poderosos (amnistia fiscal i no posa impost damunt grans fortunes), fort amb els més febles, infidel a les seves promeses (recordau quan deia que baixaria els imposts), mentider(recordau quan deia que el rescat europeu nomès tendria cost pels bancs, no pels ciutadans) i ens duu a una pobresa com feia anys que no es veia.

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

RESCATEM PERSONES, ENCARA HI SOM ATEMPS

bielbarcelo | 04 Juliol, 2012 16:00

Article que publica avui el DM:

Els qui ens governen (a Europa) tenen milers de milions d’euros per rescatar els bancs que han provocat la crisi amb una gestió especulativa i irresponsable, però no es preocupen per rescatar les persones que no tenen feina, els qui no poden pagar les hipoteques, els malalts, les famílies que no arriben a finals de mes... 

Els qui ens governen (a Espanya) primer deien que no necessitàvem cap ajuda. Després negaven el rescat i afirmaven que havien pressionat durament per aconseguir un no-rescat que es limitàs als bancs, que serà positiu perquè no afectarà al deute públic. Ara diuen que el rescat és "tremendamente dañino" perquè sí afectarà al deute públic. Està per veure què en diuen, finalment, la troica i els homes de negre, que seran els qui "posaran ordre" davant aquest desgavell del govern espanyol. Que Déu ens agafi confessats.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

‘Assumim el compromís, construïm l’alternativa’

bielbarcelo | 02 Juliol, 2012 17:10

Us pas l'article que publica Fundació GADESO:

El país viu temps difícils i convulsos. La crisi econòmica i social, arreu del món, és de gran abast, i amenaça el present i el futur de molts de ciutadans. Tanmateix, també és una oportunitat, una oportunitat per construir un sistema més just i lliure.

A Mallorca i a les Illes Balears la dramàtica espoliació fiscal que patim i l’estratègia dels governs del PP, aquí i a Madrid, d’aprofitar la crisi per desballestar l’estat del benestar, castellanitzar el país i tornar al desenvolupisme territorial agreugen la situació.

En aquest context, des de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa reafirmam el nostre compromís, més que mai, al servei de les persones d’aquest país, dels seus drets, de les seves llibertats. D’aportar-los oportunitats i futur. La nostra prioritat és afrontar els problemes reals de la gent, i aportar-hi solucions valentes, agosarades, que estiguin a l’alçada de les circumstàncies.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent