facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

El PSM marca al XXIŔ CongrŔs el seu M└XIM COMPROM═S amb LES PERSONES

bielbarcelo | 18 Juny, 2012 15:37

Discurs de cloenda del Congrès:

El país viu temps difícils i convulsos. La crisi econòmica i social, arreu del món, és de gran abast, i amenaça el present i el futur de molts de ciutadans. Tanmateix, també és una oportunitat, una oportunitat per construir un sistema més just i lliure.

A Mallorca i les Illes Balears agreugen la situació la dramàtica espoliació fiscal que patim i l’estratègia dels governs del PP, aquí i a Madrid, d’aprofitar la crisi per desballestar l’estat del benestar, castellanitzar el país i tornar al desenvolupisme territorial.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

26 ANYS DE LA LLEI DE NORMALITZACIË LING▄═STICA

bielbarcelo | 13 Juny, 2012 10:09

El  29 d’abril de 1986, un dia abans d’iniciar a Palma les sessions del II Congrés Internacional de la Llengua Catalana, s’aprovà al Parlament la llei de normalització lingüística per unanimitat de tots els grups. Una llei que en paraules del diputat Joan F. López Casasnovas “podria acomplir la funció de promocionar l’ús habitual de la llengua catalana a les illes balears, garantir-ne l’ús oficial, assegurar-ne l’ensenyament,... al llarg de tot un procés de normalització lingüística, que just ha començat i que exigirà voluntat, feina i mitjans.”

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Acord per al futur del mallorquinisme progressista

bielbarcelo | 08 Juny, 2012 09:50

El PSM-Entesa Nacionalista i Entesa per Mallorca han acordat confluir en una sola organització i convidar a sumar-s’hi a totes les persones, grups i partits propers a fi de bastir un projecte fort, d’ampli espectre, modern i engrescador, amb vocació de majories socials, capaç de fer front als reptes econòmics i socials de la nostra societat, que contribueixi a catalitzar l’energia social del país i a retornar-li empenta i confiança, un projecte compromès, de manera insubornable, amb la gent, la terra i les senyes d’identitat, capaç de superar l’empobridor bipartidisme dels partits estatals.
 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MANIFEST: MALLORQUINS DĺADOPCIË A FAVOR DE LA LLENGUA PRĎPIA

bielbarcelo | 06 Juny, 2012 08:06

Us pas el manifest que s'ha fet públic aquests dies. Crec que és d'un gran interès:

Els signants d’aquest manifest som mallorquins i mallorquines d’adopció, i d’elecció: hem nascut fora de Mallorca, o tenim orígens familiars fora de Mallorca, i no tenim el català com a primera llengua (és a dir, com a llengua materna). Però ens hem volgut integrar plenament en aquesta terra, i per això hem decidit adoptar la llengua pròpia de l’illa com a llengua d’ús habitual. A més, aspiram que el mallorquí sigui la llengua comuna, de trobada, de tots els ciutadans de Mallorca, independentment dels orígens de cadascú.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent