facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

El Govern de Bauzà presenta una proposta de llei turística a la mida d'uns pocs

bielbarcelo | 27 Desembre, 2011 10:53

El sector turístic en general no pot estar content d'una proposta de llei turística que afavoreix nomès determinats interessos, i no mira pel futur del sector. Entre alters qüestions consideram que s'ha de regular el tot inclòs, que s'ha d'implantar una taxa turística i que s'han de limitar i posar garanties als condotels i els canvis d'usos. Vet aquí les al·legacions que des de PSM-IniciativaVerds-Entesa hem presentat:

Primera.- Segons l’exposició de motius de l’avantprojecte, la llei vol donar  resposta a dos grans reptes: la manca de competitivitat del sector turístic i la creixent obsolescència de les zones turístiques sobretot aquelles que es van construir als anys 60.  

 

Pel que fa a l’obsolescència de les zones turístiques tot i que l’avantprojecte de la llei crea instruments per donar sortida a una planta envellida, tanmateix la motivació principal del text és la rendibilitat immobiliària decreixent d’algunes cadenes hoteleres que són propietàries d’immobles que són poc rendibles. Mentre la llei es preocupa dels interessos d’una part del sector hoteler, no fa res per defensar els interessos dels petits i mitjans empresaris, tant d’hoteleria, com de restauració i comerç (no és regula per exemple el comerç turístic), així com altres activitats econòmiques lligades al sector turístic (culturals, socials, patrimonials, mediambientals,...) i que podrien donar un plus de qualitat al sector, i que no son tengudes en compte.
 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent