facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Analisi dels resultats de les eleccions 2011

bielbarcelo | 27 Maig, 2011 10:38

El primer que hem de constatar és que els resultats globals de les eleccions del 22-M són negatius: el PP ha guanyat les eleccions per una majoria absoluta de 35 escons, que supera tots els resultats anteriors de la dreta.

El Govern per tant, ha perdut les eleccions. Els ciutadans han volgut que passem a l'oposició.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (5). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La llei electoral no garanteix la representaciˇ plural.

bielbarcelo | 24 Maig, 2011 18:38

En aquestes eleccions a les illes Balears hem pogut constatar les mancances que l'actual llei electoral té. La llei d'Hondt afavoreix de tal manera el partit més votat que el PP amb un 46% del vot ha aconseguit un total del 59% del total de diputats. Poc proporcional, no?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (7). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Carta oberta: Ara mÚs que mai, hem de pensar diferent

bielbarcelo | 23 Maig, 2011 16:18

Benvolguda amiga,

Benvolgut amic,

 

En primer lloc, vull agrair el teu suport, que ha fet possible els bons resultats que hem aconseguit: quasi 40.000 vots al Parlament arreu de les Illes Balears, que consoliden els 5 diputats del grup parlamentari. A Mallorca hem aconseguit més de 36.000 vots; i a Palma 12.000 vots.


Hem fet la millor campanya de la nostra història: fresca, imaginativa i en positiu, i això ha estat possible gràcies a tu. Som l’única força política progressista que millora els resultats. Encara que les enquestes ens volien fer tornar petits, tenim 5 diputats al Parlament, 4 consellers al Consell de Mallorca i 3 regidors a Palma.

 

Però malgrat aquests bons resultats, haurem de fer oposició: l’espectacular davallada del PSOE ha provocat que el PP obtengui majoria absoluta a les principals institucions del país (només el Consell de Formentera queda en mans progressistes). La victòria del PP és inapel·lable, i molt preocupant. Però cal explicar que només han obtingut 2.000 vots més que el 2007: aquests resultats es poden remuntar.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (19). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Indign-acciˇ!

bielbarcelo | 22 Maig, 2011 11:17

El pamflet d’Stéphane Hessel Indignez-vous (Indignau-vos) s’escampa arreu del món. El seu èxit és molt més que un fenomen editorial, ja que ha esdevingut un manifest de presa de consciència democràtica dels nostres dies. Escrit als seus 93 anys i amb el bagatge d’una dilatada lluita contra l’opressió, el text de Hessel és un toc d’alerta contra els perills que amenacen les cansades democràcies dels nostres dies: l’empobriment de les persones, els atacs contra els drets humans, el deteriorament del planeta i l’extensió de l’autoritarisme.

 

Indignau-vos, s’exclama Hessel davant els mals del món, pensant sobretot en els joves. Aquest clam de l’antic presoner en el camp nazi de Buchenwald és, però, un crit a favor de la responsabilitat i el compromís. Com bé sap Hessel, no hi pot haver millor reacció contra els mals del món i les mancances de la societat que lluitar-hi en contra amb compromís ferm.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

No tenim temps per noltros. Volem uns horaris mÚs racionals.

bielbarcelo | 04 Maig, 2011 10:41

A tots ens agradaria arribar més prest a  casa, tenir més temps per la família, els nostres fills, parella, per nosaltres mateixos, per fer esport, per gaudir de la cultura, etc. A l’Estat espanyol tenim els horaris més irracionals d’Europa (segons afirma la Comisión Nacional para la Racionalización de los Horarios Españoles). Actualment, allargam la jornada laboral 3 hores més del necessari. Dedicam pràcticament tot el dia a la jornada laboral. Això ens fa ser més improductius a la feina, tenim poc temps per a la família i dormin 1 hora menys que a la resta de països europeus. Els actuals horaris tampoc no ajuden a la igualtat entre homes i dones.Des del PSM-IniciativaVerds-Entesa proposam i impulsarem un decàleg de mesures per tenir uns horaris de treball més racionals:

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent