facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Les illes Balears tambÚ presents a Europa

bielbarcelo | 31 Marš, 2011 10:28

Avui som a Brussel·les. Els diputats de l’Aliança Lliure Europea, que conjuntament amb els diputats verds europeus, representen la 4ta força política del Parlament Europeu, han aprovat els principis del que, segons ells, ha de ser la futura Política Regional Europea, que s’implementarà a partir del 2013.  Avui he intervingut al Parlament Europeu per defensar que entre els principis que defensarà el grup parlamentari europeu ALE-VERDS s’incloguin mesures correctores del cost d’insularitat en la futura política regional europea. Concretament he defensat que una regió com Balears pugui incrementar el fons europeus que actualment reb i pugui accedir al fons de cooperació transfronterer, del qual ara Balears en restà exclòs perquè està a més de 150 km. de les fronteres de Còrsega, Sardenya o Malta. Aquesta mesura implicaria que Balears rebés fins a 48 milions d’euros, enfront als 3,4 milions que reb actualment d’aquesta tipologia de fons europeu.  

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (5). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Un dia o altra veurem esbucats els apartaments de ses Covetes

bielbarcelo | 22 Marš, 2011 15:28

La recent sentència del Tribunal Suprem que dona la raó als promotors dels apartaments de ses Covetes, entra en un tema bàsicament formal. Aquesta sentència del TS es limita a declarar que el recurs d'alçada no s'havia d'haver admès a tràmit i no entra en cap consideració sobre el caràcter i la condició del sòl urbà.


A més existeixen dues sentències fermes, una del TSJIB que anul·la la llicència d'obres, i l'altra del TS, que confirma l'Ordre ministerial de la partió del domini públic marítimoterrestre amb una servitud de protecció de 100 metres.
Aquestes dues sentències són fermes i no poden ser objecte de cap revisió.
 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Pensa diferent

bielbarcelo | 12 Marš, 2011 20:00

A hores d'ara estam celebrant el 35 aniversari del PSM-Entesa Nacionalista en un restaurant d'Algaida. Us pas un extracte de la meva intervenció:

35 anys al servei de Mallorca, de la construcció del país, de la protecció del territori, de la igualtat i la justícia social, de la promoció de la nostra llengua i la nostra cultura. Les claus per entendre la història democràtica recent de Mallorca només s’expliquen amb l’existència del mallorquinisme progressista i ecologista representat pel PSM.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (44). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La coaliciˇ PSM-IniciativaVerds-Entesa comenša a caminar

bielbarcelo | 11 Marš, 2011 11:20

Ens  trobam en els moments més difícils de la història autonòmica i per tant, en els darrers 30 anys. Per dos motius. En primer lloc, una crisi econòmica duríssima, injusta i que ha deixat a tanta gent sense feina. Una crisi que ha vengut provocada, i això ho hem de recordar, per aquells que durant anys varen apostar des del Govern de les illes Balears per l’especulació, pel ciment, autopistes i pel turisme barat.
 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (16). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

FEIM MEMĎRIA

bielbarcelo | 11 Marš, 2011 07:11

Normal 0 21

Fa uns dies, coincidint amb l’aniversari de l’afusellament d’Emili Darder, Alexandre Jaume, Antoni Mateu i Antoni Maria Ques, s’ha presentat el projecte Mur de la Memòria, just en el mateix lloc on fa 74 anys el franquisme va executar-los injustament.

 

Com ells, centenars d’homes i dones varen perdre la vida a mans dels botxins feixistes, només pel fet de pensar diferent i defensar els ideals republicans del progrés, la llibertat, la llengua i la justícia.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CompromÝs amb els fixos-discontinus

bielbarcelo | 08 Marš, 2011 15:40

El Parlament de les illes Balears ha aprovat la proposició conjunta dels grups parlamentaris del Bloc per Mallorca-PSM-Verds i Evissa pel Canvi que insta a la modificació de la llei de la seguretat social per millorar la prestació dels fixos-discontinus. Us pas el texte aprovat:

El  contracte de treball fix discontinu és una resposta legislativa per a proporcionar una certa estabilitat a les relacions laborals en les activitats econòmiques estacionals, com ara activitats agroalimentàries o les relacionades amb el turisme (hoteleria, restauració, transport, etc). A les Illes Balears, per la seva especialitat productiva, el treball fix discontinu s’ha convertit en un element estructural del mercat de treball.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent