facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

LA REFORMA DE LES PENSIONS PERJUDICA ALS TREBALLADORS DE LES ILLES BALEARS

bielbarcelo | 29 Gener, 2011 08:36

Una vegada més una decisió del govern espanyol perjudica a les illes Balears. L'estacionalitat del nostre mercat laboral fa que tenguem molts contractes de fixos-discontinus i molts contractes temporals. Aquesta realitat farà que sigui molt complicat pels treballadors i treballadores de les illes Balears complir els nous requisits per jubilar-se als 65 anys o simplement per jubilar-se amb el 100% a qualsevol edat. I si ara les nostres pensions ja estan per davall de la mitjana espanyola, amb l'ampliació del temps de càlcul a 25 anys, encara s'agreujarà més la diferència. Especialment dificultòs pels joves que son els que més precarietat tenen en els seus contractes.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (8). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Via connectora vs segon cinturˇ

bielbarcelo | 26 Gener, 2011 12:51

Ahir es va presentar el projecte de la via connectora de Palma que haurem d'estudiar a fons. D'entrada aquest és un projecte alternatiu al segon cinturó que durant anys el PP va pretendre dur a terme. Un projecte que era una autopista que xapava per exemple els pobles d'Establiments, Son Sardina i Sa Garriga. Ara el Consell ha presentat un projecte alternatiu. La filosofia era no projectar una autopista sinó un desdoblament amb vials per a ciclistes i vianants, que aprofita amb la mesura del possible vies ja existents, i que s'ha de consensuar al màxim amb els veïnats afectats. S'ha d'evitatrla drestossa que suposava passar entre Son Sardina i Sa Garriga, i no xapar Establiments. Certament el millor projecte de carretera seria el que no s'hauria de fer. Un transport ferroviari molt més estès o no abusar del vehicle privat serien les alternatives prioritàries. Però, tenint en compte les males connexions de les entrades a Palma i la saturació de determinades vies, s'ha de convenir que era necessari cercar solucions. Però aquestes solucions han de passar per un projecte que evitàs l'impacte que proposava el PP i que no afavoris l'especulació urbanística (cosa que sí feia el projecte de segon cinturó). Certament el projecte arriba molt al final de la legislatura i encara hem de veure què en diran els estudis d'impacte ambiental: el que volem és un projecte més a la mesura del nostre territori i de les nostres necessitats.

Posted in General. Comentaris: (29). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

'El centralisme com a coartada'

bielbarcelo | 26 Gener, 2011 09:59

Article publicat avui al Diario de Mallorca:

Troba el PSOE que gastam massa en educació, en sanitat i en serveis socials? Troba el PP que s’ha de desmantellar l’Estat del benestar i anar al campi qui pugui? Que ho diguin. Que ho diguin obertament, però sense subterfugis. Perquè, convé tenir-ho ben present: anar contra la despesa autonòmica és anar contra l’Estat del benestar, no debades el 80% del que gasta el Govern és en educació, sanitat i serveis socials.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Lluis Sitjar: pros i contres

bielbarcelo | 14 Gener, 2011 11:32

Aquests dies el RCD Mallorca ha fet la proposta de construir un nou estadi als terrenys del vell Lluis Sitjar. Com aficionat al futbol i mallorquinista me sembla una proposta engrescadora. Qualsevol aficionat dirà que son Moix es un estadi fred, amb les grades massa allunyades del públic, incòmode i que la zona on està ubicat no es presta a fer ambient previ de partit. Els terrenys del Lluis Sitjar tendrien l'avantatge d'estar dins la ciutat, amb la possibilitat que molta gent pogués anar caminant a veure el futbol. I tothom s'imagina un camp de futbol estil Cornellà: dimensionat, amb el públic aprop del terreny de joc, completament cobert, modern, còmode,....

Però s'han de tenir en compte molts altres condicionants:

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (10). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Quatre anys de feina al teu costat

bielbarcelo | 10 Gener, 2011 08:29

Balanç de feina feta presentat al teatre Mar i Terra el mes passat:

La legislatura que és a punt d’acabar ha estat dura i difícil; no té sentit negar-ho. D’una banda hem patit –i encara patim– els efectes d’una gravíssima crisi econòmica i social, d’abast internacional. La crisi afecta greument el nostre teixit econòmic i productiu, i destrueix llocs de feina com mai abans havíem vist. El gruix de l’acció de govern i de les preocupacions dels integrants del Pacte ha estat orientat a fer front a aquesta difícil situació econòmica i social.

D’altra banda, durant aquesta legislatura hem assistit a l’esclat de les investigacions judicials de nombrosos casos de corrupció política, també com mai abans havíem vist i la gran majoria relatius a la gestió de PP i UM durant la legislatura 2003-2007. Aquests casos han generat una forta alarma social, han allunyat la ciutadania de la política, han suposat una pèrdua de confiança en els representants públics i han afectat l’estabilitat de les institucions democràtiques.

Davant totes aquestes dificultats, la voluntat de la gent del PSM-Entesa Nacionalista i d’INICIATIVAVERDS ha estat sempre contribuir a la governabilitat del país per a poder fer front a la crisi i dur endavant un programa de govern progressista, ecologista i arrelat al país. Hem fet propostes, en positiu, per a contrarestar la desestabilització introduïda pels casos de corrupció i pel boicot sistemàtic del PP a les solucions que des dels governs de progrés proposàvem per a superar la difícil situació econòmica i social.

I podem dir amb el cap ben alt que el Pacte progressista ha governat les principals institucions democràtiques del nostre petit país amb honestedat, posant l’interès públic per davant dels interessos particulars, justament a l’inrevés del que succeïa la legislatura anterior, quan governaven el PP de Jaume Matas i la UM de Maria Antònia Munar.

Aquests han estat anys de molta feina, parcialment silenciada pels embats de la crisi i pel renou de la corrupció. El Pacte ha duit a terme bona part del programa que ens proposàrem l’any 2007, malgrat alguna decepció com la continuació de les obres de Son Espases, una decisió unilateral del PSOE. Així i tot, des del punt de vista progressista, social i territorial el balanç de la feina feta és netament positiu. L’objectiu d’aquesta publicació és explicar i posar en valor aquesta feina. No volem fer triomfalisme ni demagògia. Lògicament, és escrita des de la subjectivitat, però també des de l’autoexigència que sempre ens ha caracteritzat.

Aquest llibret pretén ser, bàsicament, útil. Perquè tu que el llegeixes sàpigues quina ha estat la nostra acció política i de govern, i quins són, al nostre entendre, els principals fruits en positiu de la gestió de govern d’aquests anys. Perquè puguis jutjar per tu mateix, per tu mateixa, si val la pena que a les Illes Balears hi hagi un govern progressista i que actuï en clau de país. Perquè puguis valorar si és útil que les persones del PSM i d’INICIATIVAVERDS transformem la realitat i construïm un país més just i més lliure des del poder polític.

Si volem canviar la realitat, corregir allò que no funciona, construir un país més lliure i lluitar contra les injustícies podem fer-ho de moltes maneres: des de l’àmbit del compromís personal, des del dia a dia, des de la participació en associacions, des de la feina, des de l’escola dels teus fills... I també ho podem fer des de la política. Perquè, malgrat el desprestigi que darrerament arrossega, des d’aquest àmbit també es poden defensar els teus valors i les teves idees, i comptant amb el poder polític es fa amb més força i de manera més eficaç.

A més, hem de tenir present que si no assumim nosaltres la responsabilitat de governar i de fer política seran uns altres els qui l’assumiran (els qui l’han exercida sempre). Com deia Joan Fuster, “tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres”.

En definitiva, aquesta publicació no tracta només del PSM i d’INICIATIVAVERDS. També tracta de tu, i està pensada perquè et sigui útil. Aquí tens les dades del nostre balanç. Ets tu qui has de valorar si ha valgut la pena i, en qualsevol cas, decidir si la coalició PSM-INICIATIVAVERDS ha de merèixer la teva confiança.

David Abril i  Biel Barceló

Posted in General. Comentaris: (5). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent