facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Vet aquÝ la proposta de llei del cinema en catalÓ

bielbarcelo | 22 Desembre, 2010 12:17

Sobre la garantia d’accés lingüístic a les projeccions cinematogràfiques de les Illes Balears

Exposició de motius


Aquesta proposició de llei té per objecte establir el marc normatiu que ha de garantir l’accés lingüístic a les projeccions cinematogràfiques de les Illes Balears. Fins a l’entrada en vigor d’aquesta llei, la normativa de les Illes Balears de cinematografia quedava restringida a l’article 31 de la Llei 3/1986, de 29 d’abril, de Normalització Lingüística de les Illes Balears, que estableix que el Govern de la Comunitat Autònoma potenciarà la producció i exhibició de pel·lícules realitzades, doblades o subtitulades en català, d’altres mitjans audiovisuals i d’edicions fonogràfiques en llengua catalana.
 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (10). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Aprovada la llei de l'ens de la radiotelevisiˇ p˙blica de les illes Balears

bielbarcelo | 21 Desembre, 2010 12:48

Després d'un llarg procès de tramitació es va aconseguir un ampla consens en comissió parlamentària per aprovar la llei d'IB3. Finalment aquest consens ha estat apunt de trencar-se per part del PP de JR Bauzà que supòs que s'estimava més no tenir una llei que faci que IB3  ha d'actuar amb transparència, objectivitat i pluralitat.

Així i tot aquest consens romput a darrera hora pel PP s'ha reconduit i no ha impedit que la llei s'aprovi. Jo hi destacaria 4 punts molt importants, que han estat temes defensats pel grup parlamentari del BLOC i PSM-Verds i que s'han recollit:

1.- Suport a la indústria del sector audiovisual de les illes Balears. S'assegura un percentatge del 15% del pressupost total per producció pròpia. I un 20% d'aquest destinat a projectes emprenedors o experimentals de les productores de l'àmbit audiovisual de les illes Balears més petites.

2.- S'assegura que la llengua vehicular serà el català.

3.- S'internalitzen els serveis informatius. És a dir, que els serveis informatius es faran per personal laboral de la casa amb criteris d'independència professional.

4.- La tria del director general serà per majoria qualificada: en primera instància per majoria de dos terços i si no hi hagués acord passats 6 mesos per majoria absoluta. No és la millor fòrmula però és la que ha estat possible consensuar entre tots els grups.

Posted in General. Comentaris: (18). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Cadires buides per la repressiˇ

bielbarcelo | 16 Desembre, 2010 11:06

Aquests darrers dies hem vist dues cadires buides en la recollida de dos premis internacionals. El xinès Liu Xiaobo no va poder recollir el premi Nobel i el cubà Guillermo Fariñas no va poder recollir el premi Sajarov. Els respectius governs els ho varen impedir. Dos governs que no respecten els drets humans i que persegueixen la crítica, la dissidència, la pluralitat,.... I això ha de merèixer la nostra crítica.

Però, i els governs occidentals elegits democràticament, actuen democràticament sempre? I ja no em referesc només a la guerra bruta que, per exemple, Wikileaks ha destapat darrerament.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (12). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MÚs sobre la descentralitzaciˇ dels aeroports

bielbarcelo | 14 Desembre, 2010 10:36

Divendres passat, el Consell de Govern a iniciativa den Biel Vicens(PSM-Entesa Nacionalista), conseller de Mobilitat, va aprovar un informe sobre el model descentralitzat de gestió aeroportuària que volem pels aeroports de Palma, Menorca i Eivissa. Us adjunt el document per si us interessa:

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (14). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La proposta del Ministeri de Foment sobre la gestiˇ aeroportuÓria

bielbarcelo | 07 Desembre, 2010 14:30

Ara que el Ministeri de Foment parla de privatitzar el 49% d'AENA i en canvi obvia la promesa cogestió dels aeroports, convé recordar què diuen els experts sobre el model centralitzat de gestió aeroportuària que té actualment l'Estat espanyol. Germà Bel, catedràtic d'Economia a la Universitat de Barcelona publicà ja fa anys un article a El Pais, i en recoman la lectura.

També us adjunt la proposició que el grup parlamentari del Bloc i PSM-Verds hem registrat al Parlament:

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (11). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent