facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Jo estic afiliat a un sindicat

bielbarcelo | 28 Setembre, 2010 16:45

Davant la convocatòria de la vaga general del 29-S (contra les mesures laborals d'un govern del PSOE, per cert, no convé oblidar-ho), la reacció de la dreta ha estat visceral contra el sindicalisme en general. És evident que a la dreta els interessa la desunió dels treballadors i treballadores, i que aquests no estiguin afiliats va en detriment dels seus drets.

Idò, en aquests moments d'atacs al moviment sindical, jo vull manifestar que fa anys que estic afiliat a un sindicat (l'STEI-Intersindical), i a més durant un any vaig esser alliberat sindical, fent les funcions d'assessorament jurídic en temes de dret laboral i funció pública, bàsicament.

És cert, com en tots els col·lectius, que pot haver-hi  gent que no justifica el seu sou. Però com en tots els col·lectius, aquests son minoria. Els companys que jo vaig tenir al sindicat feien la seva feina amb molta serietat i responsabilitat, aquesta és la realitat que jo he conegut.

Per cert: aquest blog el 29-S estarà en vaga.

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El PSM-EN aposta per incrementar els pressuposts d'Educaciˇ i assenyala el cinisme de Gabilondo

bielbarcelo | 17 Setembre, 2010 07:51

El PSM-Entesa Nacionalista considera que les inversions en matèria educativa no només s'han de mantenir, sinó que s'han d'augmentar tot el possible per garantir els estàndards de qualitat de l’educació a les Balears. Això sol pot ser possible a través d’uns pressuposts que contemplin aquestes prioritats, i per tant, els nacionalistes confien que la Conselleria d’Educació tingui un plantejament valent en aquest sentit per negociar uns pressuposts per a l’any 2011 que permetin garantir un nivell alt de qualitat en l’educació. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Volen baixos,...

bielbarcelo | 09 Setembre, 2010 12:00

Els tords volen baixos dins la dreta del nostre país. Aquesta legislatura hem vist com els casos de corrupció esquitxaven als líders i part dels dirigents dels dos partits que governaren la passada legislatura (i ja hi ha sentències condemnatòries, per tant fets confirmats en alguns casos). Això ha fet que el nou cap del PP s'hagi vist obligat a posar un llistó molt alt per estar a les llistes d'aquest partit: en queden exclosos els imputats. Un llistó que no aplica ni té intenció d'aplicar el seu partit a nivell estatal (cas valencià, per exemple), i que a nivell de Balears (tant a Mallorca com a Eivissa) ha causat un bon rebumbori perquè els afectats no accepten la mesura. Alguns liders populars acusen JR Bauzá d'estar seguint un guió dictat per Delgado i aprofitar l'avinentesa per fer net en una clara lluita de poder interna.

S'ha de dir que les motivacions espenyen una molt bona intenció: la de regenerar el partit. Sobretot quan a tot això se li afegeix la manca de valentia d'entrar a les institucions. Bauzà, que ara tendria la oportunitat d'entrar al Parlament, fuig de la brega, i s'estima més quedar fora, a la reraguarda, en un lloc segur i a on els esquitxos de l'esgrima parlamentari (en la qual segur que encara està verd) no li arribaran.

Mentrestant, les acusacions de manca d'autonomia balear que provenen del propi partit (acusen a Bauzà d'estar massa a les ordres de Madrid i dels sectors més espanyolistes), lliguen per alguns amb projectes regionalistes provinents de la sangria provocada a UM per devers Campos. Tot plegat segurament té poca consistència però no deixa d'esser molt significatiu.

Posted in General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El PSM-EN, satisfet perquŔ el PRI de la Platja de Palma se sotmetrÓ a una segona exposiciˇ p˙blica per afavorir el consens

bielbarcelo | 09 Setembre, 2010 09:18

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista i portaveu parlamentari del BLOC i PSM-Verds, Biel Barceló, s'ha reunit al Consolat de Mar amb el president Francesc Antich i amb els líders del PP, PSIB-PSOE, UM i ExC per reconduir el procés d'aprovació del Pla de Reconversió Integral de la Platja de Palma, després que l'equip del Consorci dirigit per na Margarita Nájera hagués presentat un Pla sense haver-lo consensuat prèviament amb partits polítics ni amb veïnats, comerciants i hotelers afectats. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La reconversiˇ de la Platja de Palma s'ha de fer amb consens, participaciˇ i transparŔncia

bielbarcelo | 03 Setembre, 2010 18:17

"...perquè el procés vagi bé, es necessiten tres premises: consens, participació i transparència. El consens que s'ha aconseguit entre tots els partits polítics per a l'objectiu compartit de la remodelació de la Plajta de Palma i de l'impuls de la present llei, s'ha de mantenir en la concreció del projecte. No hi ha xecs en blanc, sinó voluntat de fer feina plegats. Participació de tots els sectors implicats, no només de les administracions competents, sinó també dels sectors econòmics, hoteler, comercial, restauració,... i també dels veïnats i de les entitats. I transparència en totes i cada una de les decisions que es prenguin."

Extret de la meva intervenció al plenari del Parlament de 27 de juliol de 2010 en que es va aprovar per unanimitat la LLei per a la revaloració integral de la Platja de Palma.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent