facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

PRESENTACIË DE LA COALICIË PSM-ENTESA NACIONALISTA, ELS VERDS, INICIATIVA

bielbarcelo | 23 Juliol, 2010 10:17

Normal 0 21

Avui hem signat formalment l'acord polític de la coalició nacionalista, ecologista i d'esquerres:

 

"Les formacions polítiques que estam aquí representades,

 

PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca

Els Verds de Mallorca

Iniciativa d'Esquerres

 

us hem convocat per presentar públicament l'acord de coalició per concórrer conjuntament a les properes eleccions al Parlament de les Illes Balears, per la circumscripció de Mallorca, i al Consell Insular de Mallorca.

 

Les tres forces polítiques compartim la necessitat d’oferir a la societat mallorquina una proposta política plural que doni resposta a la defensa i a la promoció dels drets socials i individuals de les persones, i al mallorquinisme i ecologisme polítics. Això es manifesta en la coincidència programàtica existent entre les diverses entitats.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (26). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Son Bosc: dimarts un nou capÝtol

bielbarcelo | 16 Juliol, 2010 09:08

Al plenari del Parlament de dimarts que vé PP i UM forçaran la declaració d'interès autonòmic del projecte de camp de golf a Son Bosc (Muro). Al Parlament s'ha fet una viada per impulsar aquesta llei (per cert que el PSOE no es va oposar a la tramitació per urgència d'aquest projecte). Curiosament altres lleis no van tan aviat (per exemple la llei del sòl). En definitiva, mentre uns treballem per preservar la zona i per un model sostenible, altres treballen per la destrucció del nostre entorn natural. Ara veurem com es resol el conflicte jurídic  en que ens podem trobar: el Govern ha declarat la ZEPA (figura de protecció a nivell europeu) i PP i UM declararan l'interès autonòmic del projecte de camp de golf.

Posted in General. Comentaris: (23). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Efectes colaterals

bielbarcelo | 14 Juliol, 2010 09:26

L'eufòria per la victòria de la selecció espanyola al Mundial de futbol ha estat aprofitada per alguns (els de sempre) per reivindicar una determinada manera d'entendre Espanya uniformitzadora i centralista. Un d'aquests episodis ha tengut lloc amb la polèmica per el tractament informatiu que donava ib3 ràdio a la selecció. Ib3 ràdio durant el mundial, i com fa sempre, ha seguit un criteri de proximitat: informar de les notícies més properes en primer lloc i després les estatals i les internacionals. Aquest criteri, tret de context, ha servit per iniciar una cacera de bruixes contra el director de la ràdio per part de determinats mitjans i sectors polítics.

És evident que la ràdio autonòmica havia d'informar del Mundial, i així ho va fer, però no es pot pretendre que una ràdio o televisió autonòmica o local competeixi amb les grans cadenes estatals en la cobertura informativa d'un mundial. És absurd, i de fet les televisions autonòmiques que ho han intentat, han fracassat en les audiències. El que es  vol informar del Mundial ho fa a través de Cuatro o Telecinco, no a través de TVG, Canal Sur o IB3. I la festa dels campions ha estat seguida massivament per el més clàssic: TV1.

L'únic error de tot plegat, és que el cap d'esports de la ràdio posàs per escrit aquest criteri un mes abans del mundial. Un escrit, per cert, que no surt a la llum curiosament fins dos dies abans de la final, totalment descontextualitzat. A qui interessava aquesta polèmica? Amb quin objectiu?

A partir d'aquí, impresentables les crítiques i fins i tot les amenaces al director de la ràdio. No té sentit que hagi dimitit, de fet crec que no hauria d'haver dimitat de cap manera perquè sembla donar la raó els que han alimentat la polèmica.

 

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent