facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

PSM-EN: les mesures econmiques del Govern espanyol sn equivocades i es prenen per no fer els deures quan tocava

bielbarcelo | 13 Maig, 2010 11:43

Els nacionalistes proposen que es redueixi lAdministraci estatal, que les rendes del capital tributin com la resta i que sincrementi la lluita contra el frau, com a mesure alternativesEl PSM-Entesa Nacionalista considera que les mesures econmiques anunciades avui pel president del Govern espanyol, Jos Luis Rodrguez Zapatero, sn equivocades i es prenen per no haver fet els deures quan tocava. Aix ho ha manifestat el secretari general dels nacionalistes i portaveu parlamentari del BLOC per Mallorca i PSM-Verds, Biel Barcel.Barcel ha convingut que cal fer front a la situaci de dficit, per sha mostrat crtic amb el paquet de mesures anunciades avui, que inclouen la reducci dun 5% de la retribuci dels funcionaris i leliminaci de la retroactivitat en laplicaci de la llei de dependncia, entre daltres. El dirigent nacionalista ha criticat el fet que aquestes mesures perjudiquen collectius concrets, sn potencialment polmiques per no haver estat pactades amb els actors socials i sn discutibles perqu sn socialment regressives (com la que limita laplicaci de la llei de dependncia). Aix mateix, Barcel ha afirmat que aquestes mesures sn conseqencia duna gesti equivocada: fins ara, el Govern de lEstat ha donat pals de cec, fins i tot prenent decisions electoralistes, com ara el descompte de 400 euros en lIRPF, que han acabat reduint el seu marge de maniobra i perjudicant leconomia.Pel que fa a la reducci que han de dur a terme les CCAA, el secretari general del PSM-EN ha recordat que les Illes Balears han fet un esfor enorme per contenir la despesa, i ha concentrat el gruix del pressupost en educaci, sanitat i serveis socials. Si no hi ha recursos suficients, i a ms hem de fer un esfor suplementari, poden acabar patint els serveis bsics que sn fonamentals per als ciutadans. Nosaltres ens hi oposarem. Barcel ha apuntat que la presa de decisions daquesta envergadura sha de fer de manera negociada, no imposada des de lEstat perqu el Govern Zapatero no ha fet els deures quan tocava.El secretari general del PSM-EN ha afirmat que per fer front al dficit shaurien de prendre altres mesures realment eficients i progressistes, com ara la reducci de lAdministraci estatal (supressi de ministeris amb competncies transferides a les CCAA o reducci a funcions de coordinaci, eliminaci de diputacions provincials i de delegacions de Govern, etc); leliminaci del tractament diferenciat de les rendes del capital, de manera que tributin com la resta; la reducci del pressupost de Defensa; lincrement de la lluita contra el frau, entre daltres.

Posted in General. Comentaris: (26). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Els ajuntaments contra la Llei del s˛l d'UM

bielbarcelo | 11 Maig, 2010 09:27

El Govern a través de la conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha presentat al Consell de Govern un projecte de llei del sòl. Aquesta llei s'havia elaborat conjuntament amb els consells insulars, els ajuntaments a través de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB), i s'havia parlat amb col·legis professionals i organitzacions ecologistes. A més, comptava amb el dictament del Consell Econòmic i Social. Tres dies abans del consell de Govern UM va presentar la seva pròpia llei del sòl, a la qual el PP ha anunciat que hi donarà suport (res de nou: PP i UM quasi sempre s'han entès en qüestions urbanístiques i territorials).

Ara la FELIB ha presentat un escrit adoptat per unanimitat de l'executiva en que diu textualment: "després de la gran tasca duta a terme per consensuar el projecte de llei del sòl, no admetem que ara es presenti una nova proposta al Parlament, que contràriament al que s'ha fet fins ara des del Govern, no ha tingut en compte per res l'opinió dels ajuntaments, principals agents en la seva futura aplicació", i per això sol·liciten als grups parlamentaris que rectifiquin i prsenten la "més enèrgica protesta per la forma com s'ha dut aquesta qüestió".

A títol informatiu dir que formen part de l'executiva de la FELIB entre d'altres Joan Carles Verd (UM, batle de Sencelles) Guillem Bernat (UM, batle de Sóller), Joan Rotger (PP, batle de Selva), Joan Jaume (PP, batle de Llucmajor), etc....

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent