facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

El PSM-EN promou una llei de consultes populars per avanšar en la participaciˇ democrÓtica

bielbarcelo | 30 Abril, 2010 11:02

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, Biel Barceló, i el diputat Antoni Alorda han presentat avui un esborrany de proposició de llei per regular les consultes populars per via de referèndum en l'àmbit de les Illes Balears. El text elaborat pels nacionalistes, amb el qual promouen un debat públic i que faran arribar a la resta de partits amb representació parlamentària, a sindicats i a entitats de la societat civil, desenvolupa la competència de desenvolupament legislatiu i execució reconeguda en l'article 31.10 de l'Estatut. Així mateix, respon a un mandat del Parlament, que l'any 2001 va aprovar per unanimitat una proposició no de llei del PSM-EN que instava el Govern a elaborar una llei de consultes populars. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Bloc Nacionalista ValenciÓ i el PSM-Entesa Nacionalista signen un acord de coĚlaboraciˇ

bielbarcelo | 26 Abril, 2010 11:29

Ahir el BNV i el PSM signàrem un acord de col·laboració entre ambdues formacions polítiques nacionalistes.

A la foto, Enric Morera, secretari general del BNV i jo mateix signant l'acord.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (53). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El BLOC vol que el Parlament es pronunci´ a favor de les investigacions dels crims del franquisme

bielbarcelo | 24 Abril, 2010 16:27

El BLOC per Mallorca i PSM-Verds presentarà al Parlament de les Illes Balears una proposició no de llei perquè la Cambra manifesti el suport a les investigacions dels crims de la guerra civil espanyola i els ocorreguts durant la dictadura franquista. D’aquesta manera, el grup parlamentari insta al Parlament a rebutjar amb contundència els actuals intents d’impedir les indagacions de la justícia en aquest sentit per part de grups socials de caràcter ultradretà. En aplicació de la llei espanyola sobre la Memòria Històrica i dels principis i drets establerts per les Nacions Unides de reparació, veritat i justícia, el BLOC creu necessari el posicionament del Parlament de les Illes Balears favorable per tal de seguir endavant amb unes investigacions que han de "permetre completar la transició a la democràcia". Una transició cap un estat democràtic que, segons la coalició d'esquerres i nacionalista, ha de partir de la voluntat de reconciliació, tant des de l’àmbit social i civil, com polític i judicial; però que en cap cas pot atorgar impunitat a aquells que van participar en crims contra la humanitat en un context de guerra i dictadura. El grup parlamentari, que presenta aquesta proposició amb el suport del PSIB-PSOE, insta també al Parlament a emetre el seu rebuig contra els intents d’impedir les investigacions de la justícia sobre els crims de guerra i de la dictadura. Sobretot els impulsats per grups socials de l’ultradreta espanyola com són Manos Limpias i Falange Española de las JONS en contra d’aquests processos instruïts per membres del poder judicial com en el cas del jutge Baltasar Garzón. 

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Entrevista al Tribuna Mallorca

bielbarcelo | 22 Abril, 2010 18:37

Amadeu Corbera m'ha entrevistat per Tribuna Mallorca.

Posted in General. Comentaris: (20). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El Tribunal Constitucional i l'Estatut d'Autonomia de Catalunya

bielbarcelo | 20 Abril, 2010 11:08

Mentres el PP demostra les seves dificultats per una vertadera regeneració (des de Bárcenas a De Baranda, des de Ramis d'Ayreflor a Josep Cardona), Rajoy intervé en la polèmica de la renovació del Tribunal Constitucional dient que a mig partit (la sentència encara pendent de l'Estatut català) no es pot plantejar una renovació. I alguns dirigents del PSOE (José Blanco) s'hi afegeixen a l'argumentació. Lamentable tot plegat. Lamentable que el TC a aquestes alçades hagi estat incapaç de dictar sentència sobre l'Estatut. Lamentable que després de tres anys la renovació d'una part important dels magistrats del TC estigui pendent. Lamentable que els magistrats que han de decidir sobre qüestions tant importants tenguin el seu mandat ja caducat. I l'argumentació de Rajoy és inacceptable: si cada vegada que el TC té pendent una sentència la seva renovació ha de quedar aturada, mai es renovaria aquest tribunal.

Per altra banda, la politització evident del TC (clarissima amb el tema de l'Estatut català), en aquests moments és un argument més a favor de la seva renovació.

I mentrestant els ciutadans catalans que varen votar un Estatut, hauran d'esperar a que el Tribunal Constitucional tengui a bé posar-se d'acord sobre la constitucionalitat del mateix. Quants de mesos més? Indignant.

Posted in General. Comentaris: (20). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Corrupciˇ, crisi econ˛mica i institucional, unitat de l'esquerra nacionalista.

bielbarcelo | 17 Abril, 2010 13:28

Tots aquests i altres temes en l'entrevista que m'ha fet La Veu de Mallorca.

Posted in General. Comentaris: (24). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El PSM-EN es reuneix amb la Plataforma per l'Exemplaritat en la Gestiˇ P˙blica

bielbarcelo | 16 Abril, 2010 07:18

La direcció del PSM-Entesa Nacionalista s'ha reunit avui amb representants de la Plataforma per l'Exemplaritat en la Gestió Pública, integrada per entitats de la societat civil com ara el Cercle d'Economia i el Col·legi d'Advocats, entre d'altres. Aquesta Plataforma ha estat constituïda arran de la proliferació de casos de corrupció política, vinculats sobretot a la gestió dels governs del PP i d'UM de la legislatura passada (en què Jaume Matas presidia el Govern i Maria Antònia Munar el Consell).

 

La reunió havia estat demanada per la Plataforma, que ha explicat una bateria de mesures per garantir la transparència en els procediments administratius i l'eficiència en la gestió pública, i per augmentar els controls en les administracions públiques.

 

Al seu torn, el secretari general del PSM-EN, Biel Barceló, ha explicat el posicionament del partit en aquestes qüestions. Barceló ha manifestat la "coincidència plena" amb la Plataforma en la necessitat d'introduir modificacions legislatives per aconseguir una major transparència i uns majors controls. En aquest sentit, ha apuntat que la llei del sector públic introduirà novetats en aquest sentit. Barceló, a més, s'ha compromès a estudiar les propostes d'esmenes de la Plataforma i traslladar-les al grup parlamentari del BLOC i a la resta de grups parlamentaris, per tal d'incorporar-ne aquelles que es consensuïn. El dirigent nacionalista també ha explicat les propostes del BLOC per a la reforma del reglament del Parlament: que incorpori l'obligació de fer públic el patrimoni dels diputats, i la possibilitat de suspensió i substitució temporal d'aquells diputats que tenguin un judici oral obert.

 

Biel Barceló també ha subratllat que, al marge de les reformes legislatives, cal enviar un missatge polític a la ciutadania. En aquest sentit, ha dit que els polítics han d'advertir els corruptes que, "a més de ser perseguits per la justícia, no seran protegits pels seus partits".

 

Per part dels nacionalistes hi han assistit el secretari general, Biel Barceló, la vicesecretària general, Joana Lluïsa Mascaró, i el secretari d'organització, Xavier Bacigalupe. Per part de la Plataforma, el vicepresident i el secretari tècnic del Cercle d'Economia, Lluís Quetglas i Tomeu Miralles respectivament, i el vicedegà del Col·legi d'Advocats, Rafael Gil.

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PP i UM ara es retreuen mutuament l'autoria dels pelotassos urbanÝstics del Pla Territorial de Mallorca

bielbarcelo | 14 Abril, 2010 11:07

El PSM-Entesa Nacionalista ha instat avui el PP i UM a donar suport a l'eliminació de les polèmiques Àrees de Reconversió Territorial directes (ART) del Pla Territorial de Mallorca (PTM), com a reacció política davant la investigació judicial del cas de presumpta corrupció política en relació a l'elaboració de la norma urbanística insular. El cas PTM investiga els delictes derivats d'un suposat "canvi de cromos" urbanístic entre PP i UM durant el procés d'elaboració del PTM la passada legislatura (en què Jaume Matas era president del Govern i Maria Antònia Munar presidenta del Consell).  En el marc d'aquesta investigació, aquests dies han declarat en els jutjats destacats dirigents conservadors i regionalistes. Des del PSM-EN consideren significatiu que cap d'ells s'hagi volgut atribuir la paternitat de cap de les ARTs investigades. Els nacionalistes insten les noves cúpules del PP i d'UM a desmarcar-se no només judicialment, sinó també políticament, de les escandaloses pilotades urbanístiques al voltant de les ARTs.  El PSM-EN considera que l'única actitud política digna és eliminar totes les ARTs que estan sota sospita. Des del partit liderat per Biel Barceló recorden que un dels compromisos de l'acord de governabilitat signat l'any 2007 entre PSOE, BLOC i UM era revisar el PTM per eliminar-ne les ARTs. Els nacionalistes han denunciat reiteradament que les ARTs, a més d'estar en el punt de mira de la fiscalia anticorrupció, no suposaven reconversions reals, sinó que eren excuses per urbanitzar en terrenys rústics i no tenien cap sentit des del punt de vista d’ordenació territorial. Des del PSM-EN també recorden que un informe encomanat pel Consell indica que en cas d'eliminar les ARTs les indemnitzacions que podrien reclamar els propietaris afectats a la institució insular no suposarien un gran problema, ja que en la majoria dels casos no s'hi han generat drets. 

Posted in General. Comentaris: (17). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent