facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

La Fundaciˇ Emili Darder i lĺSTEI-i rememoren lĺassassinat del darrer batle republicÓ de Palma a mans del franquisme

bielbarcelo | 25 Febrer, 2010 10:54

Ambdues organitzacions lloen la figura política d'Emili Darder com a insígnia dels valors democràtics i de llibertat Un centenar de persones han rememorat l’assassinat d'Emili Darder, el darrer batle republicà de la ciutat de Palma, en un acte celebrat avui matí davant la placa d’homenatge a les víctimes de la repressió, al cementeri de Palma. L’acte estava organitzat per la Fundació Emili Darder i pel sindicat STEI-i, i ha comptat amb les intervencions d'Antoni Marimon, president de la Fundació Emili Darder i professor d'Història Contemporània de la UIB, i de Biel Caldentey, secretari general de l’STEI-i, els quals han lloat la figura política del batle republicà. Els parlaments han estat seguits per un recital de poesia republicana a càrrec dels poetes Joan Alfons Marí i Marcel Pich, i per una ofrena floral de la Fundació, l’STEI-i i els familiars del republicà assassinat. En paraules de Marimon, “Emili Darder és clar exemple d’un polític defensor dels valors democràtics i de llibertat, així com del nacionalisme democràtic de la nostra terra, compromès amb el progrés social del poble i dels seus ciutadans i ciutadanes”. Al seu torn, Caldentey, ha assenyalat que “Emili Darder fou un avançat de la seva època, i la seva actuació política i la seva aposta per l’educació pública i la dignitat laboral són de plena actualitat a dia d’avui, i de vital necessitat en el context políticosocial actual”. L’acte ha estat clos per Damià Pons, membre del Patronat de la Fundació Emili Darder i exconseller d'Educació i Cultura, qui ha instat a la ciutadania i als moviments polítics i socials a assumir el paper de conscienciació i transmissió de la memòria històrica per a combatre l’oblit.

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Debat parlamentari sobre la crisi institucional

bielbarcelo | 19 Febrer, 2010 14:00

Us pas la meva intervenció:

L’incompliment per part d’Unió Mallorquina del pacte de govern pel que fa a l’assumpció de responsabilitats polítiques i l’obertura d’investigacions judicials que afecten actuacions d’aquesta legislatura, que es sumen al seguit de casos judicials de l’anterior legislatura que sacsegen PP i UM, han provocat l’adopció d’una decisió difícil però necessària per recuperar la credibilitat institucional i sí, per sorprenent que sembli, per recuperar la governabilitat, perquè la situació que vivíem resultava insostenible.  (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Heu de resintonitzar la vostra TDT

bielbarcelo | 18 Febrer, 2010 08:34

A partir d'avui heu de tornar sintonitzar la vostra TDT per rebre els nous canals en català: Canal 33 i  Super3/300. D'aquesta manera avançam en la recepció dels canals en català, tal i com plantejava el programa del Bloc i el programa del pacte de 2007. Especialment important és la recepció del Super 3 atès que actualment no teniem cap cadena de programació infantil i juvenil en català (la oferta era exclussivament en castellà).

Posted in General. Comentaris: (18). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Dret de decidir, insularitat, cogestiˇ aeroportuÓria, rŔgim especial fiscal, ocupaciˇ i polÝtiques socials

bielbarcelo | 16 Febrer, 2010 13:04

Al debat d'avui del Parlament s'ha produït la compareixença del President del Govern per informar de la Conferència de Presidents autonòmics del 14 de desembre passat. Us pas la meva intervenció:

Crec que és de consciència començar la meva intervenció reconeixent un error. És cert: el Govern de les Illes Balears, al que dóna suport el nostre grup parlamentari,  va cometre un error. Supòs que per desconeixement o per oblit no va atendre la proposició no de llei que, a iniciativa precisament del grup parlamentari PSM-Entesa Nacionalista, es va aprovar la legislatura passada  a aquesta Cambra, el 30 de novembre del 2004, i per la qual s’instava al President del Govern a consultar els grups parlamentaris abans de la Conferència de Presidents de Comunitats Autònomes i posteriorment comparèixer en seu parlamentària per exposar els acords que s’haguessin pres.  (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (19). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Avui m'entrevisten al Diari de Balears i Ultima Hora

bielbarcelo | 14 Febrer, 2010 09:51

Aqui  podeu consultar la del Diari de Balears.

Posted in General. Comentaris: (29). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El PP desorientat planteja debats esterils

bielbarcelo | 11 Febrer, 2010 11:06

El BLOC per Mallorca considera que seria desitjable que el Partit Popular aclarís la seva estratègia política i la comunicàs de manera nítida al conjunt de la ciutadania de les Illes Balears. La coalició d'esquerres, nacionalista i ecologista constata, per les recents declaracions públiques fetes per José Ramón Bauzá, que el líder del principal partit de l'oposició està notablement desorientat davant l'actual situació política.  El BLOC anima al Partit Popular a presentar una moció de censura, si pot reunir una majoria alternativa i si pot configurar un Govern estable que pugui dirigir el país fins les properes eleccions de 2011. Si el PP no és capaç de presentar aquesta alternativa, el BLOC opina que el millor que podria fer la formació conservadora és no amenaçar i deixar governar les institucions als equips de govern del Pacte progressista. D'altra banda, la coalició d'esquerres, nacionalista i ecologista comprèn que el PP pretengui desallotjar del Govern al BLOC per Mallorca, ja que els partits que integren aquesta formació representen les antípodes de les polítiques defensades pel partit conservador. El BLOC també entén que el PSIB-PSOE no hagi acceptat l'envit enverinat llençat per Bauzá de configurar una gran coalició PP-PSOE tot excloent-hi el BLOC, perquè segons aquesta formació seria certament sorprenent i difícil d'explicar a la ciutadania d'aquest país un acord que presentàs al PP com a salvador d'una situació provocada pels casos de corrupció.  La coalició d'esquerres, nacionalista i ecologista recorda que el PP encara té varis diputats implicats en casos de corrupció, a més de l'expresident del Govern, Jaume Matas (implicat en el cas Palma Arena-Buckingham), i que aquest partit encara no ha demanat perdó als ciutadans de les Illes Balears per tots els casos de corrupció esdevinguts durant la passada legislatura.  El BLOC per Mallorca manifesta que no abandonarà les seves responsabilitats en els equips de govern progressistes que gestionen les institucions del país. Així mateix, constata que una eventual entesa entre PP i UM seria perfectament legítima, però negativa per a l'interès general, i a més aprofundiria la crisi de confiança de la ciutadania en les institucions.

Posted in General. Comentaris: (16). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El pacte no es pot permetre un sol cas de corrupciˇ: la resposta ha d'essr clara i contundent

bielbarcelo | 03 Febrer, 2010 18:20

El BLOC Mallorca considera que l'actuació policial duita a terme avui a l'Inestur a instància de la Fiscalia Anticorrupció, en el marc de la qual ha estat detingut el director general de Qualitat Ambiental, Antoni Oliver, és molt preocupant. La coalició manifesta que les investigacions judicials sobre aquest nou cas de presumpta corrupció haurà d'arribar fins a les darreres conseqüències per tal d'esclarir i depurar les responsabilitats penals que se'n derivin.  (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (24). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

L'Ajuntament de Palma i la recuperaciˇ de la mem˛ria hist˛rica

bielbarcelo | 03 Febrer, 2010 09:41

Aquesta ha estat sense dubte la legislatura democràtica que més s’ha fet per la recuperació de la memòria històrica a Palma. Un breu repàs de les iniciatives de Cort en aquest sentit donaria entre d’altres les següents actuacions:

-  Canvi de més de 70 noms de carrers franquistes

-   Introducció al nomenclàtor d’una trentena de carrers a proposta de l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica

-  Retirada de la creu dels caiguts de davant La Seu

-  Retirada del monòlit dedicat als Jinetes de Alcalá

- Retirada de la placa del saló de plens dedicada a García Ruiz (que duia la inscripció "1939 año de la victoria" i romania al saló de plens durant tots els anteriors mandats democràtics)

Col·locació d’una placa al bosc de Bellver en record dels presoners que construïren l’accés al polvorí i una altra al passeig de Ronda del Castell en record dels presos

- Ubicació d’una placa a Can Salas en record de les dones preses

-  Actes de recuperació de la memòria històrica diversos: homenatge als regidors exiliats, homenatge als presoners de Bellver

-  Impuls d’estudis d’investigació i divulgació de la memòria històrica, com per exemple la biografia i un audiovisual sobre el batle republicà Emili Darder afusellat pels feixistes

- Publicacions diverses, documentals i cicles de cinema sobre la memòria històrica

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (36). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent