facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

El PSM-EN reitera la il·legalitat del projecte camp de golf de Son Bosc

bielbarcelo | 28 Gener, 2010 13:09

El PSM-EN reitera el convenciment que el projecte de camp de golf a Son Bosc (Muro) és il·legal, i considera una aberració que la promotora en pugui començar les obres de manera imminent, possibilitat que es desprèn del fet que ja ha abonat la taxa d'ús atípic a l'Ajuntament de Muro. Per això, els nacionalistes asseguren que la justícia els donarà la raó en el contenciós que mantenen (junt amb el GOB) contra el projecte.

 

Des del PSM-EN insten a la Conselleria de Medi Ambient a actuar políticament de forma urgent per evitar la construcció d'aquest projecte il·legal, i a ampliar el parc natural de l’Albufera per incloure-hi Son Bosc, tal i com es va fer la legislatura 1999-2003. El diputat nacionalista Antoni Alorda considera que aquesta “seria la mesura coherent i apropiada per protegir una zona com la de Son Bosc, i estaria més que justificada tenint en compte els alts valors naturals d’aquests terrenys”. “No tendria cap sentit que aquest camp de golf es dugués a terme, ja que suposaria la destrucció d’una de les àrees amb mes biodiversitat del país, i va en contra d’un dels objectius estratègics del Govern actual, com és la preservació del territori”, ha afegit Alorda. Els nacionalistes recorden que Son Bosc acull la part més important de la població d’orquídies de les Illes Balears (i d’arreu d’Europa).

Posted in General. Comentaris: (21). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

El tancament de l'Egunkaria: la història d'un atemptat contra la democràcia

bielbarcelo | 22 Gener, 2010 07:29

El tancament del diari en basc Egunkaria l'any 2003 és un dels fets que ens fan pensar si realment vivim en un estat demòcratic i de dret. Ahir Martxelo Otamendi, director del diari en el moment del seu tancament, va esser a Palma a can Alcover convidat per Gent Activa, i ens contà com es va produir el tancament del diari per la Guàrdia Civil. Un tancament ordenat pel jutge del Olmo amb l'acusació d'estar finançats per ETA. Una acusació sense cap prova, però això no va impedir un atemptat contra la llibertat d'expressió i contra la mateixa Constitució que les institucions estatals tant diuen defensar. Otamendi també ens contà ahir les tortures que va patir durant els interrogatoris posteriors a la detenció, tortures que estan denunciades, i que esperem que qualque dia els responsables siguin jutjats i comdemnats.

Nombrosos col·lectius de periodistes i polítics han donat al llarg d'aquests anys el seu suport a l'Egunkaria. Aquests dies s'està fent el judici.

El periodista Rafa Gallego va fer la presentació d'Otamendi:

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

TDT: S'han de rebre tots els canals en català

bielbarcelo | 19 Gener, 2010 08:21

LA RECEPCIÓ A LES ILLES DELS CANALS DE TELEVISIÓ EN CATALÀ.
 

Després d’intenses negociacions, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat de Catalunya han arribat a un acord que permetrà la recepció a les Illes dels principals canals de televisió en català. La consellera d’Innovació, Interior i Justícia del Govern, Pilar Costa, ha assegurat que el segon múltiple funcionarà a finals de febrer i permetrà  la difusió a les Illes de TV3.cat, el Canal 33, el Canal 3.24, el Canal 300 i el Canal Súper 3. Aquest acord suposa un avanç considerable en aquest àmbit si tenim en compte que actualment, amb la incorporació del servei de Televisió Digital Terrestre (TDT), només estan disponibles dos d’aquests cinc canals: TV3.cat i el Canal 3.24. Amb els canvis que es produiran a partir de febrer, el Súper 3 i el 300 es veuran pel mateix canal, en horari diürn i nocturn respectivament. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (42). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Madrid té por de perdre la gallina dels ous d'or

bielbarcelo | 14 Gener, 2010 09:37

No us heu de prendre l'entrevista d'avui a Pere Sampol al Diari de Balears. Parla clar i llampant de la cogestió aeroportuària i de la proposta del govern espanyol.

Posted in General. Comentaris: (38). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

Josep Maria Llompart fill il·lustre de Ciutat

bielbarcelo | 11 Gener, 2010 10:47

De tots aquests dies de festes diverses (Nadal, Reis, Diada de Mallorca,...) vull destacar sobretot un fet: el nomenament de fill il·lustre de Palma al poeta i intelectual nacionalista Josep Maria Llompart de la Penya. D'ell en parlava molt millor que ho faria jo na Nanda Ramon al seu bloc.

Jo voldria deixar constància aqui d'unes paraules que ens dirigia  Josep Maria Llompart el 29 de maig de 1992: “Sou vosaltres, companys del PSM, els qui enmig de tanta runa heu sabut servar-nos la il·lusió. Vosaltres no heu oblidat el somni; tot coneixent, però en cada moment allò que la realitat permetia. Somiadors i realistes alhora, heu sabut mantenir la dignitat i l’honor de la lluita política.... Per això heu assenyalat una fita en la història del nacionalisme d’aquest país i el vostre partit ha anat creixent i afermant-se”. Agafem aquestes paraules com a referent no com a autocompleença.

Posted in General. Comentaris: (38). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent