facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

El Parlament de les illes Balears amb Aminetu Haidar

bielbarcelo | 17 Desembre, 2009 09:15

Vet aquí la Declaració institucional sobre Aminetu Haidar i el conflicte del Sahara que hem aprovat avui al Parlament: L’activista sahrauí pels drets humans Aminetu Haidar mantén, des del passat dia 14 de novembre, una vaga de fam per reclamar el seu dret de retornar a la seva terra i a la seva llar.  El règim marroquí la va expulsar del Sahara Occidental i impedeix el seu retorn, en una actuació contrària a la Declaració Universal dels Drets Humans, que afirma que ningú no pot ser arrestat, detingut ni exiliat arbitràriament, i al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, que estableix que ningú no pot ser arbitràriament privat del dret d’entrar al seu propi país. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (28). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El govern espanyol ens engana una vegada mÚs

bielbarcelo | 16 Desembre, 2009 09:33

A pesar del compromís del president Zapatero, les Balears queden fora de la primera fase de la cogestió aeroportuària. Ni sabem si estarem a la segona fase, ni sabem tant sols si hi haurà segona fase. De moment, el que hi ha és que només Barcelona i Madrid, com s'havia dit des del primer moment, entren a la cogestió. Per tant, tots els anuncis fets, en el sentit de tenir en compte la nostra realitat i les nostres necessitats, han quedat en no res. Enganant fins i tot al propi president del Govern, el senyor Antich, que va anunciar que el govern socialista donaria suport a les nostres reivindicacions.

Amb aquesta decisió el govern espanyol perjudica la competitivitat de la nostra economia en favor d'altres aeroports, que a més son competidors turístics nostres en moltes ocasions. Els aeroports de Balears, són la principal i bàsica porta d'entrada a les illes, tenen més moviments que la majoria d'aeroports espanyols i europeus, són rendibles (principalment son sant Joan), però no reben el nivell d'inversions que reben altres indrets, i a més no podem decidir res des d'aquí sobre el futur d'aquestes infraestructures. El model centralitzat que segueix defensant Madrid, només s'aplica ja en països pobres o que estan en vies de desenvolupament. La majoria d'aeroports europeus i nordamericans tenen models descentralitzats. Defensam a més que aquest model de cogestiò ha de tenir una participació de l'Administració autonòmica molt gran, com també dels ajuntaments i consells insulars, i la participació també de les Cambres de Comerç.

Posted in General. Comentaris: (26). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Plataforma pel dret a decidir

bielbarcelo | 13 Desembre, 2009 08:22

Andreu Caballero, regidor del PSM d'Inca ha impulsat la plataforma pel dret a decidir de les illes Balears, que s'ha presentat a Cura amb més d'un centenar de regidors i regidores adherits de totes les illes.

Posted in General. Comentaris: (19). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Wir sind am Limit angekommen

bielbarcelo | 12 Desembre, 2009 13:54

Els del Mallorca Zeitung m'han entrevistat. Aqui teniu l'entrevista:2009121020091216007.pdf

 

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CRISI TANCADA?

bielbarcelo | 11 Desembre, 2009 08:20

El compromís dels partits que conformam el pacte de prendre mesures contra els càrrecs polítics (electes i executius) que estiguin en determinades situacions processals per casos de corrupció, així com l’impuls d’una sèrie de lleis a favor de la transparència i el bon govern, signifiquen, -diria jo-, la darrera oportunitat que el pacte té per superar els problemes de la corrupció del passat però que han esclatat de ple en aquesta legislatura.

Problemes que han esclatat perquè els afectats pels casos de corrupció els costa assumir responsabilitat polítiques, i perquè els partits als quals pertanyen no els han exigit amb claredat i contundència.Ara bé, tenim garanties de que no tornarà haver una crisi en el sí del pacte? Dependrà en bona mesura de la postura dels partits a l’hora d’aplicar les mesures contra la corrupció que ens hem marcat. Sí aquesta no és clara, sí es cerquen excuses, o interpretacions restrictives,... tornarem estar igual. I aleshores difícilment ho tornarem a recomposar. Hem dit que era la darrera oportunitat, no?

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (35). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La llei de comerš: una nova passa cap al canvi de model econ˛mic i territorial

bielbarcelo | 01 Desembre, 2009 19:00

Avui el Parlament ha aprovat la nova Llei de Comerç. Us pas la meva intervenció:

La Directiva Europea de Serveis (coneguda també com a Directiva Bolkestein) obliga als Estats membres de la Unió europea a la transposició de les normes contingudes en dita Directiva al corpus normatiu de cada Estat. De fet, els Estats tenen fins el pròxim 28 de desembre per adaptar les seves disposicions legals.I exactament això, és el que s’ha fet des del Govern de les Illes Balears pel que fa a l’activitat comercial, afectada per l’esmentada Directiva. És a dir, el que feim és fer ús de les nostres competències estatutàries per adaptar-nos a la Directiva europea de Serveis modificant la Llei de Comerç de 2001.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (80). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

30 anys d'ajuntament democrÓtic a sant Joan

bielbarcelo | 01 Desembre, 2009 09:03

Dissabte passat el PSM i l'Assemblea per sant Joan organitzà un emotiu i divertit acte per celebrar els 30 anys d'eleccions democràtiques locals, tal i com mostra la foto.

Vet aquí la meva intervenció a l'acte:

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (29). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent