facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

La crisi entra de ple en el debat dels pressuposts de 2010

bielbarcelo | 24 Novembre, 2009 13:40

Avui al Parlament s'ha debatut l'esmena a la totalitat pels pressuposts de 2010. Us pas la meva intervenció:

Vull començar la meva intervenció fent una breu reflexió general. Normalment el debat que avui ens ocupa, el debat de pressuposts és l’ocasió per concretar les actuacions que durant el següent exercici pensa portar a terme el Govern en acompliment del seu programa. Normalment és així i en bona mesura ha estat així. Llavors, com a portaveu d’un grup que dóna suport al govern, a mi em pertocaria lloar aquests comptes i rebatre les crítiques que des de l’oposició naturalment s’han llençat. Però aquest transcurs normal del debat pressupostari, enguany es veu alterat –vulguem acceptar-ho o no- per la situació de crisi econòmica que viuen les Illes Balears. Una situació econòmica que cal tenir molt en compte a l’hora d’analitzar, o simplement, entendre els pressuposts que s’han presentat. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (48). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Cursa contra la violŔncia de gŔnere a Palma

bielbarcelo | 23 Novembre, 2009 09:23

Ahir més de 1500 persones varem participar a Palma a la II cursa contra la violència de gènere (el primer any varen esser 400). Petits i grans, homes i dones, tots plegats en un ambient lúdic i festiu per reivindicar la fi de la violència de gènere.

Foto de grup del Bloc just abans de sortir.

 

Posted in General. Comentaris: (16). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Excursiˇ reivindicativa pel camÝ de Coanegra

bielbarcelo | 16 Novembre, 2009 10:50

Ahir unes 300 persones partirem des de santa Maria pel camí de Coanegra per reivindicar-ne el seu ús públic. Dia assolellat, moltes familíes amb infants, les barreres del camí obertes, les barreres del torrent llevades (definitivament o només per ahir?),... Això sí, al llarg del camí la tanca que delimitava la propietat pública de la privada invadia la zona de reserva del torrent.

A la foto amb  Catalina Nicolau, la batlessa Rosa Vich i Nanda Ramon.

Posted in General. Comentaris: (102). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Detalls de la negociaciˇ del Pla de Carreteres

bielbarcelo | 13 Novembre, 2009 07:29

Després de les negoaciacions de les darreres setmanes encapçalades en nom del Bloc per la portaveu, Joana Lluïsa Mascaró, el PSOE i UM han acceptat el gruix de les al·legacions presentades pel BLOC al document aprovat inicialment. El BLOC ha aconseguit l'eliminació dels projectes viaris més impactants dels Plans de Carreteres del 1998 i del 2002:

 ·        S'hi elimina l'autopista Inca-Manacor (era un dels compromisos del pacte de govern).

·        En general, s'hi eliminen totes les noves autopistes i autovies. No es construirà ni un pam més d'autopistes ni autovies.

·        No hi ha cap projecte viari nou, excepte la via d'accessos a Son Espases, que substitueix el Segon Cinturó i que ha estat consensuada amb els veïnats dels barris de Palma afectats. Es dóna solució d'aquesta manera al problema dels accesos a Palma tan reclamada des de fa anys.

·        S'hi elimina el Tercer Cinturó.

·        S'hi eliminen determinades variants i rondes:

Ø Variant sud de Felanitx.

Ø Ronda sa Ràpita-s'Estanyol.

Ø Variant de Santa Margalida.

Ø Carretera interior badia d'Alcúdia.

Ø Variants nord i sud de Bunyola.

·        S'hi suavitza l’impacte dels acondicionaments de la xarxa secundària de carreteres, atenent a criteris paisatgístics i reduint la velocitat màxima. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (50). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Espionatge made in PP

bielbarcelo | 10 Novembre, 2009 12:51

Els informes sobre polítics trobats al palauet de'n Jaume Matas ja varen tenir un precedent amb l'espionatge electrònic duit a terme en el primer cas Bitel. Des de l'empresa Bitel (controlada pel primer govern Matas) es va espiar a l'aleshores responsable d'Urbanisme del Consell de Mallorca, el sr Quetglas. Així ho va demostrar la sentència tot i que no hi va haver comdemnes.

Per tant, el PP ja ha demostrat en diverses ocasions la seva tendència a l'espionatge polític. Ara ho hem vist amb els expedients que guardava l'anterior president del PP i del Govern de les illes Balears a ca seva. Expedients amb documents i cintes de polítics d'altres partits polítics i fins i tot del mateix PP. Em sembla d'una gran gravetat i que retrata perfectament una manera de fer les coses en una època fosca d'un govern prepotent i sense manies. 

Tot plegat és surrealista i molt fort. I ens hem de demanar quin era l'objecte d'aquests expedients. Què cercava el senyor Matas amb els informes. I perquè les guardava a ca seva!!!! I com es va aconseguir la informació. I quina intervenció va tenir l'Administració Matas a l'hora d'aconseguir aquesta informació. No me negareu que s'assembla molt a la manera de fer de les èpoques estalinistes o a les tasques investigadores del Comitè d'activitats antiamericanes.

Posted in General. Comentaris: (19). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MŰs golf?

bielbarcelo | 07 Novembre, 2009 07:42

El futur econòmic de les illes passa per més camps de golf i més hotels? És aquesta la solució per fer front al creixent atur? Escoltant el que diuen l’actual conseller de Turisme o l’il·legítim batle de Campos sembla que sí. Jo diria que avui per avui el canvi de model econòmic ha de passar per uns altres paràmetres. I a pesar de que algunes veus de la gran patronal defensen que encara falten més camps de golf a Mallorca, en general els sectors econòmics són conscients de la necessitat d’apostar per un altre tipus d’economia. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (12). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Lleis contra la corrupciˇ

bielbarcelo | 06 Novembre, 2009 07:47

Aquests dies han sortit diverses informacions pels mitjans de comunicació en referència a que el PSOE ens criticava que possassim traves a la Llei del sector públic (que des d'aquest partit han batiat com a llei anticorrupció). En realitat no n'hi ha de traves sinó una negociació complexa per una llei complexa, que podria dur a una excessiva burocratització si no s'introdueixen algunes modificacions a la mateixa. En tot cas la nostra posició política sobre el tema l'explica molt bé n'Eduard Riudavets.

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent