facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

Arenys de Munt i el dret a decidir

bielbarcelo | 28 Octubre, 2009 13:08

El batle d'Arenys de Munt, Carles Mora va visitar ahir Mallorca i va fer una conferència a Can Alcover sobre el procès de la consulta popular sobre el dret a decidir que es va fer el passat mes de setembre a la localitat catalana. El seu optimisme, la seva visió realista però amb tocs d'utopia i el seu to pedagògic varen entusiasmar el públic que omplia l'espai de Can Alcover. Jo hi posaria una conclusió: la participació i el no conformisme són claus per poder avançar en el camí del dret a decidir i el sobiranisme.

A la foto, Carles Mora, Biel Vicens i jo mateix.

Posted in General. Comentaris: (29). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Vaig parlar de la crisi institucional a Protagonistas Mallorca

bielbarcelo | 26 Octubre, 2009 11:48

La setmana passada vaig estar al programa de Diego Revuelta a Ultima Hora Punto Radio per una entrevista de l'actualitat política. Si us interessa ho podeu consultar a la Web del programa.

Posted in General. Comentaris: (7). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Comunicat de Campos pel Canvi (PSM-ENTESA-PSOE)

bielbarcelo | 23 Octubre, 2009 06:54

Normal 0 21

Els regidors de Campos pel Canvi – Joan Juan Pons, Guillem vidal Ollers i Mateu Burguera Oliver- i la resta de persones que integram aquesta coalició electoral, volem posar de manifest la nostra indignació davant el que és un absolut incompliment, per part d’Unió Mallorquina i de Guillem Ginard -batle de Campos- del pacte de govern acordat després de les eleccions municipals de 2007.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (30). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

El TSJIB assumeix el cas Can Domenge i continua les investigacions

bielbarcelo | 22 Octubre, 2009 11:04

La passada legislatura serà sens dubte la legislatura de la corrupció: cas Andratx (ja hi ha sentències condemnatòries), Palma Arena, cas funerària, cas Lluc Tomàs (sentència condemnatòria), son Oms, Ca'n Domenge, carretera de Manacor, subvencions CIM, Pla Territorial de Mallorca, Turisme Jove, cas CDEIB, cas Bitel, casos Rodrigo de Santos (ja en tenim la primera sentència), Eivissa Centre,... (me'n deix qualqun?). Mai com ara hi havia tants de casos oberts per pressumpta corrupció. Membres del govern, directors generals, regidors i presidents de la passada legislatura són citats a declarar com imputats per pressumpta corrupció. La situació és greu. La imputació de la presidenta del Parlament (segon càrrec polític en importància del país) deixa la institució en una situació molt complicada. La declaració no serà fins el 16 de novembre, però si es confirma aleshores que hi ha càrrecs per pressumpta corrupció, l'assumpció de responsabilitats polítiques consider que serà inevitable (sense prejutjar la innocència o culpabilitat). En el cas de persones que ocupen càrrecs de responsabilitat insitucional o al govern, continuar en el càrrec amb aquestes circumstàncies ens pot dur a una situació insostenible. La gent de cada vegada confia menys en els polítics, i no és d'extranyar. La necessitat d'una regeneració política és indubtable. I segur que encara queden per sortir moltes més notícies. Tenim pendents moltes declaracions davant els jutjats, tenim judicis pendents, hi ha investigacions obertes (ahir mateix nous escorcolls a la recerca de factures falses) i sobretot tenim la necessitat de que hi hagi respostes per part dels polítics.

Posted in General. Comentaris: (19). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MÚs mem˛ria hist˛rica

bielbarcelo | 21 Octubre, 2009 06:18

Completant el post d'ahir, i atenent un suggeriment de'n Manel que trobava que era insuficient parlar només de l'exhumació de fosses comunes, podeu consultar la pàgina web del PSM de Palma per consultar el dossier sobre la feina feta aquesta legislatura(que és molta i que encara no ha acabada).

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

La mem˛ria hist˛rica al plenari d'avui

bielbarcelo | 20 Octubre, 2009 09:48

El plenari d'avui debat sobre l'aplicació de la LLei de memòria històrica a proposta del grup parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds. L’exposició de motius de la Llei 52/2007 diu: “... queden encara iniciatives per adoptar  per a donar per complerta i definitiva resposta a les demandes d’aquests ciutadans, plantejades tant en l’àmbit parlamentari com per distintes associacions cíviques. Es tracta de peticions legítimes i justes, que la nostra democràcia, apel·lant de nou al seu esperit fundacional de concòrdia, i en el marc de la Constitució, no pot deixar d’atendre.” I afegeix: “És l’hora, així, que la democràcia espanyola i les generacions vives que avui en gaudeixen, honorin  i recuperin per sempre a tots els que directament varen patir les injustícies i greuges produïts, per uns o altres motius polítics o ideològics o de creences religioses, en aquells dolorosos períodes de la nostra història. Sense dubtes, als qui van morir. A ells, i a les seves famílies.” Les incidències processals en l’autorització d’exhumacions de determinades fosses comunes, han deixat palès que ni la Llei 52/2007, ni el Real Decret 1791/2008, de 3 de novembre, sobre la declaració de reparació i reconeixement personal a qui patiren persecució o violència durant la Guerra Civil i la Dictadura, no ha dotat d’instruments legals eficaços als seus familiars per fer realitat el seu legítim desig: trobar les restes dels seus familiars i oferir-los un comiat digne. Si aquestes “peticions legítimes i justes”  no són ateses per l’Estat, la llei esdevé insuficient (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Avortament: Balears s'avanšÓ.

bielbarcelo | 18 Octubre, 2009 13:40

Avui  són notícia a tots els mitjans les manifestacions en contra de l'ampliació dels terminis de la interrupció voluntària de l'embaràs. Idò, bé, la petició de modificar aquesta llei en el sentit d'ampliar aquests terminis es va aprovar al Parlament de les Illes Balears ja fa molts de mesos a iniciativa del grup parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds. Enmig del debat sobre les dificultats que l'aplicació de la llei duia per a les dones que s'hi volien acollir, varem proposar establir un termini sense condicions (recordem que abans només es permeti l'avortament dins uns terminis determinats i amb una serie de condicions: perill per a la mare, malformacions del fetus, violació o greus problemes psicològics per a la mare). Finalment el Govern espanyol ha fet una proposta de llei en la línia que nosaltres ja defensàrem en el seu moment, i que va obtenir el suport del Parlament  de les illes Balears.

Posted in General. Comentaris: (17). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Ens destitueixen per defensar al territori

bielbarcelo | 17 Octubre, 2009 06:50

El PSM-EN dóna suport als regidors destituïts a Campos i a Pollença 

La destitució de Joan Juan i Guillem Vidal (PSM-EN Campos) és una “represàlia” per haver rebutjat el camp de golf de Son Baco i els ‘canvis de cromos’ urbanístics: ens estan destituint perquè defensam el territori (+ info) . Tomeu Cifre (PSM-EN Pollença): “no tenim res del que ens poguem empegueir, hem estat coherents en tot moment” (+ info)

Posted in General. Comentaris: (12). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent