facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

NO A LA VIOLÈNCIA

bielbarcelo | 30 Juliol, 2009 16:41

Ara mateix al Parlament de les illes Balears la junta de portaveus i la Mesa ens hem reunit per consensuar un manifest de rebuig de l'atemptat produït a Palmanova i expressar el còndol a les families dels dos joves guàrdies civils morts. També en aquests moments el Govern es troba reunit per decretar el dol oficial a la comunitat autònoma.

Demà plenari al consell de Mallorca a les 11 h i concentracions a les 12 h davant els ajuntaments per expressar la més enèrgica comdemna al terrorisme.

No puc més que expressar el meu rebuig i la meva preocupació perquè és la primera vegada que tenim víctimes mortals del terrorisme a les illes.

Posted in General. Comentaris: (11). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

DEBAT AL PARLAMENT SOBRE FINANÇAMENT

bielbarcelo | 28 Juliol, 2009 14:43

Us pas la meva intervenció al Plenari d'avui matí:

Sr. Antich, em permeti que comenci parlant clar, ben clar. Sr. Antich vosté i jo,... tots,... hem passat pel calçador,... ens hi han fet passar per una raó molt senzilla: perquè, ara com abans, fora del sistema s’hi està pitjor. En això res ha canviat. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

El nou sistema no resoldrà els problemes de finançament de les illes balears

bielbarcelo | 27 Juliol, 2009 09:56

Entrevista a Vila web TV.

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

SOPAR A LA FRESCA AMB VICENS PARTAL

bielbarcelo | 21 Juliol, 2009 10:58

Ahir a Porreres varem compartir sopar tertúlia amb el director de Vilaweb. Varem repasar l'actual situació de la televisió en català a Balears i al món (per exemple, com podem veure a la pàgina web de la Casa Blanca les declaracions d'Obama subtitulades a 40 idiomes entre ells el català). Evidentment varem parlar de la situació de TV3 i de la necessitat de rebre el màxim de canals en català per TDT. De totes maneres Partal defensà que la TDT neix obsoleta, i que la reivindicació cal centrar-la  en les plataformes digitals (a les quals hem d'exigir que emetin un nombre significatiu de canals en català), i sobretot en la televisió del futur: la televisió per internet, una televisió sense fronteres i que permet als espectadors triar el programa que els interessa a l'hora que els vagi bé, i a on els continguts en català dependran de la iniciativa que tengui el nostre país (com ja ha estat amb internet en general).

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

MATAS I EL FISCAL

bielbarcelo | 14 Juliol, 2009 12:38

Un altre dia xerraré del finançament, però fa estona que vaig endarrer de fer una reflexió sobre l'expresident del Govern i la justicia. Un poc tard, però no em puc resistir a apuntar una sèrie de qüestions. Fixau-vos que ha anat pasant amb els casos que li han afectat:

El cas Mapau (compra de vots argentins per fer tombar el vot del diputat de Formentera, clau per aconseguir majoria absoluta), després d'allargar-se i donar moltíssimes voltes, no va arribar més que esquitxar a alguns alts funcionaris. A pesar de destapar-se molt clarament la trama orquestada des del PP de Matas, tot va quedar en no res.

El cas Bitel, tot i demostrar-se l'espionatge electrònic directament des del gabinet de'n Matas cap a l'ex-conseller del Territori del Consell de Mallorca, la sentència, amb una argumentació sui generis va exonerar de tota responsabilitat al sr. Matas. Per cert, el responsable d'aquesta trama d'espionatge, l'aleshores gerent de Bitel, ara està imputat en un altra cas de corrupció.

I la darrera investigació sobre l'increment patrimonial de l'expresident ha estat aturada pel fiscal general. Pocs dies després de que es fes públic un informe de la Guàrdia Civil que indicava que efectivament hi podria haver indicis d'increments patrimonials no justificats. El mateix fiscal que en el seu dia s'havia reunit amb el sr Matas després d'esclatar el cas Andratx. Un fiscal que depen del govern estatal. Qui ho enten? Si és vera el rumor que corre que s'hauria aturat perquè en la trama podria estar implicada una empresa d'un membre d'una familia molt important a Espanya, seria molt fort.

En definitiva, estic totalment d'acord amb en Pere Sampol que s'està creant una alarma social, que el fiscal general ha de donar explicacions, i que el Ministeri del qual depen, també, o del contrari s'estarà creant en la ciutadania una sensació d'impunitat i de gent que té privilegis. No jutj al sr Matas, però el mínim exigible és que les actuacions dubtoses fetes per un governant siguin aclarides.

Posted in General. Comentaris: (11). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

ENTREVISTA AL DIARI DE MENORCA

bielbarcelo | 07 Juliol, 2009 07:46

Posted in General. Comentaris: (17). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent