facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

RECTA FINAL DE LA NEGOCIACIÓ DEL FINANÇAMENT

bielbarcelo | 17 Juny, 2009 11:15

El president del govern espanyol promet a Catalunya que rebran fons del nou finançament per damunt de la mitjana espanyola, pocs dies després de que el Ministeri d'Economia publicàs les dades del finançament corresponents a 2007. Creuant aquestes dades amb les de les xifres oficials de població de l'INE, resulta que el 2007 Catalunya ja estaria rebent un poc per damunt de la mitjana. Amb la qual cosa hem de deduir que aquest anunci de ZP no té massa sentit (o sí que en té i molt: és una cortina de fum).

Mentrestant aquestes mateixes dades oficials de 2007, demostren que les illes Balears, només aquest any 2007 reberen 290 milions d'euros menys dels que corresponien per població, demostrant una vegada més que l'actual sistema de finançament és perjudicial pel nostre país. De fet l'acumulat des de la vigència del sistema l'any 2000, ens dona un dèficit entorn als 2000 milions d'euros, que hem de reclamar que es compensin. Les conseqüències d'aquest dèficit son visibles en la sanitat, l'educació, els equipaments i infraestructures,....

Posted in General. Comentaris: (54). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

PREMI EMILI DARDER

bielbarcelo | 12 Juny, 2009 14:32

El primer premi Emili Darder institutït per l'ajuntament de palma ha estat per Tomeu Suau, capellà de la parròquia de sa Indioteria. Totalment merescut. Record a la meva época de regidor de Palma l'enstusiasme en que ens mostrava i parlava dels seus projectes, que engrescaven desenes de joves: des d'un taller mecànic (avui una escola de formació de les millors) fins a la granja Escola, passant pel Club d'Esplai. Centenars de joves de sa Indioteria i d'altres bandes hi han passat i han pogut fer una extraordinària feina. Ahir vaig tenir la oportunitat d'esser al saló de plens de Cort i compartir les seves emocionades paraules. I sobretot el seu missatge dirigit als polítics: feis feina per la infància i la joventut. Totalment d'acord.

Enhorabona, Tomeu.

Posted in General. Comentaris: (14). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

REFLEXIONS DESPRÉS DELS RESULTATS DE LES ELECCIONS EUROPEES

bielbarcelo | 08 Juny, 2009 09:22

A les illes balears xifres d'abstenció record: 63,98%. És important reflexionar sobre el que signifiquen aquestes xifres, amb una desincentivació tan gran del vot.

El PP guanya, però a pesar de posar al seu màxim líder al capdavant (Rosa Estarás) perd més de 9000 vots respecte de les eleccions de 2004.

Al PSOE a nivell estatal li passa factura la crisi econòmica (o més ben dit la manera com afronta aquest partit la crisi).

El nacionalisme arreu de l'Estat, sense obtenir uns grans resultats, aconsegueix mantenir els eurodiputats que tenia (la cosa té mèrit perquè s'ha passat d'un total de 54 eurodiputats a 50).

A les illes Balears, el nacionalisme progressista representat pel PSM-Entesa Nacionalista sempre havia estat la tercera força política de les illes Balears. Ara que no ens hem presentat, pel veto d'ERC, ERC i Entesa han estat incapaços de mantenir aquesta posició, tot i que han rebut part dels nostres vots (els altres han anat bàsicament al vot en blanc o a l'abstenció).

ERC volia comptar vots, però sense la competència del PSM (que no es presentà per no dividir encara més el vot nacionalista) i en coalició amb Entesa, ha tret 143 vots més que les passades eleccions europees. Sense el PSM no hi ha una esquerra nacionalista forta i el país necesita una esquerra nacionalista forta.

A partir d'ara, des del PSM iniciam la feina per aconseguir un bon resultat a les eleccions autònomiques i municipals de 2011 amb garanties de futur i amb l'objectiu d'esdevenir una alternativa real al bipartidisme.

Posted in General. Comentaris: (51). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

REFLEXIONS RECTA FINAL DE CAMPANYA I ALTRES TEMES

bielbarcelo | 04 Juny, 2009 14:57

1.- He llegit unes declaracions d'Oriol Junqueras que diu que no li consta que ERC ens hagi vetat. I el candidat d'Entesa, Ramon Quetgles diu que li hagués agradat que el PSM fossim a la coalició Europa dels Pobles.

El cert, senyors Junqueras i Quetgles és que no ens han volgut, i que aquest ha estat un gran error que han comès pel fet de no haver pogut aplegar tot el vot de l'esquerra nacionalista. Per això mateix, vàrem decidir no presentar-mos per no dividir encara més el vot nacionalista. Dilluns tendrem temps de fer valoracions més a fons de tot plegat.

2.- El PP i el PSOE a lo seu: ni una sola passa per aconseguir millorar la participació. Al contrari, l'han desincentivada.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent