facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

EL DEBAT DE LES EUROPEES

bielbarcelo | 30 Maig, 2009 09:50

De què estan debatent els dos grans partits en aquests europees? Desl vertaders problemes dels ciutadans? No. De l'atur? No. De les 65 hores? No. De com fer front a la crisi econòmica? No.  De la Directiva Bolkestein? No. De mesures mediambientals per aturar l'escalfament global? No.

El PP i el PSOE es dediquen aquests dies a discutir sobre quin dels seus líders ha anat més vegades en avió militar als actes de partit ("s'ase li va dir orellut al porc"). Aquest és el gran debat que tenen i que arreglarà tots els problemes que pateix la gent.

Posted in General. Comentaris: (29). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PLENARI AL PARLAMENT

bielbarcelo | 26 Maig, 2009 09:24

Estam en el torn de preguntes al Govern, i em crida l'atenció que ja duim dues preguntes del PP al conseller d'Esports, Mateu Cañellas i el PP s'està mostrant molt crític amb la seva política. Habitualment el PP sol actuar amb guant blanc amb els consellers d'UM (amb alguna excepció), i ara em deman si aquesta forta oposició d'avui a les polítiques de'n Cañellas respon al fet que Cañellas i Nadal ja no són amics.

I parlant d'amics em ve al cap les paraules de Nadal aquest cap de setmana en un acte electoralista d'UM (paella gratuïta per omplir, i fonts solvents em diuen que imflant les xifres d'assistents de manera considerable). Nadal es referí a noltros, com "els nostres enemics del PSM". Sobta que fa un any volguessin anar plegats amb noltros a les eleccions generals, sobta que digui això un soci de coalició de govern i sobta que digui això algú que s'està congriant tants d'enemics dins el seu propi partit. Supòs que això és clau per dir aquestes coses: és com aquells règims totalitaris que davant la desestabilització interna culpaven els seus mals de conspiracions provinents de l'exterior.

Posted in General. Comentaris: (38). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ARA TOCA. ARA EUROPA

bielbarcelo | 15 Maig, 2009 10:31

Aquests dies, els JEN-PSM organitzen unes jornades de formació sobre Europa que es duen a terme a la UIB i a la Casa de Colònies Saboga de Portocristo. Intervenen Camilo Nogueira del BNG, Patxi Zabaleta d'Aralar, els professors de la UIB Antoni Marimon i Margalida Capellà, de la Universitat Pompeu Fabra Jordi Muñoz, , de la UAB Enric Rimbau, del Centre Balears Europa, Jaume Garau i Catalina Alemany, a més d'entitats diverses com l'STEI-Intersindical, Assemblea d'Estudiants, SEPC, GOB, ALCAIB, Unió de Pagesos, Joves per la Llengua, Colles de Dimonis,...

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (23). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

LES MESURES DE ZP AL DEBAT DE L'ESTAT

bielbarcelo | 14 Maig, 2009 08:07

El govern de ZP diu que ajudarà al sector de l'automòbil amb un incentiu per la compra de cada cotxe de 2000 euros, però un 25% l'hauran de posar les autonomies. Autonomies que no en sabien res, que tenen moltíssimes necessitats, i que encara esperen el nou finançament. Del nou finançament, precisament ZP diu que haurem d'esperar al juliol per saber-ne coses: l'enèsima vegada que el govern central ajorna la resolució d'aquest debat.

Però el més greu d'aquest debat ha estat l'anunci d'aventatges fiscals per a les illes Canaries en les taxes aeroportuàries: un destí competidor que tendrà uns beneficis que es neguen a les Balears. Així ens tracta el govern de ZP. A més a més, tenint en compte que el Govern havia fet arribar al govern central i a AENA la necesitat d'actuar en les taxes aeroportuàries en ujn moment de crisi econòmica. La pregunta és: què fan els diputats i senadors del PSOE a Madrid?

També, voldria fer un comentari sobre la rebaixa de les ajudes a les compres per habitatge: si no ho expliquen millor, és mal d'entendre els suposats beneficis que pot dur aquesta mesura.Les famílies poden perdre aquestes ajudes a partir del 2011. Es pretèn incentivar la compra d'habitatges en aquests dos anys que manquen per aplicar la mesura? Però qui pot comprar habitatges ara?

I els doblers per ordinadors pòrtatils a les escoles? Si tenim les competències en educació, millor que ens transfereixi els doblers, i aquí ja decidirem quines són les necessitats i les prioritats.

Entre una cosa i l'altra, els anuncis del debat de política general, no són massa encertats.

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PLENARI SOBRE LA CRISI ECONĎMICA

bielbarcelo | 05 Maig, 2009 12:21

Us pas la meva intervenció:

Tots tenim molt clar que les dades de la crisi són molt preocupants a curt i mig termini.La taxa d’atur a les illes se situa al 19’76%, la quarta més alta de l’Estat. A Balears en el primer trimestre de l’any el número de desocupats s’ha situat en 110.800 persones segons l’Enquesta de Població Activa. Del primer trimestre de 2008 al primer trimestre de 2009 l’atur ha pujat un 89%, 52.400 desocupats més, afectant més a les dones que als homes.

El passat 29 de juliol, celebrarem a aquesta cambra un debat sobre el mateix tema que avui ens ocupa. Vaig començar la meva intervenció d’aquell dia amb les següents paraules:

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (8). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent