facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

EL PSOE BADA O TOT FORMA PART D'UN PACTE SECRET AMB EL PP?

bielbarcelo | 30 Marš, 2009 07:30

El que ha passat ara amb la terna del TSJIB (en que finalment per sorpresa s'ha elegit a la representant proposada pel PP, en lloc de la del PSOE), va tenir una prèvia fa unes setmanes, encara que de molt menys trascendència. S'havia de triar el president del Consell Consultiu i l'actitud del PSOE semblava propiciar que el candidat del PP seria l'elegit, quan la composició del Consell Consultiu semblava clara a favor de la candidata progressista. Quan des del PSM ens varem donar compte i varem demanar que era el que estava passant, hi va haver una reacció i finalment l'elecció va entrar dins la normalitat.

Unes setmanes després ha estat el TSJIB. I només hi veig dues explicacions: una que el PSOE ha badat i qui havia de fer gestions no les ha fetes. L'altra més malevola, seria que la indignació del PSOE seria només de cara a la galeria, i que després del pacte PP-PSOE a Euskadi, hi ha tota una sèrie d'acords que no coneixem que conduirien per exemple a que candidats a diversos organismes proposats pel PP, acabin essent els triats, enfront dels candidats progressistes. No estic acusant de res, perquè no en tenc proves, però tot plegat no s'enten res.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ASSEMBLEA DE L'ALIANăA LLIURE EUROPEA A BARCELONA

bielbarcelo | 28 Marš, 2009 16:46

Aquests tres dies el PSM-Entesa Nacionalista ha participat a l'Assemblea de l'Aliança LLiure Europea a Barcelona amb altres partits nacionalistes progressistes d'arreu d'Europa. Entre d'altres qüestions s'han aprovat mocions relatives a la situació de Gaza, a la crisi social i econòmica internacional, a favor del desenvolupament sostenible i una a favor de protegir les peqüliaritats de la cultura popular i tradicional dels dimonis i el foc, sol·licitant expressament que es modifiqui la Directiva Europea sobre pirotècnica que pot impossibilitar els correfocs.

S'ha parlat també, com no podia ser d'altra manera de les pròximes eleccions europees i de les possibles coalicions. Com sabeu la proposta del PSM era una coalició dels partits que conformen ALE (BNG, ERC, Chunta Aragonesista, Eusko Alkartasuna, PA i el PSM) oberta a altres partits nacionalistes. Aquesta proposta, avui per avui, sembla poc probable per les posició d'alguns d'aquests partits.

A l'assemblea hem assistit, Magí Moranta, Eduard Riudavets i jo mateix. També hi eren Xavier Serra, Lucy Collyer i Joan Ferrà.

Moment en que defensava la petició de modificació de la Directiva Europea sobre pirotècnia.

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL CREPUSCLE ENCEN ESTELS

bielbarcelo | 24 Marš, 2009 10:31

L'altra dia vaig estar al programa de ràdio dels vespres d'IB3 del meu paisà Pere Estelrich. Varem parlar de llibres, de música, i també, com no podia ser d'altra manera, de política. Va esser una entrevista diferent a les que em solen fer, i vaig passar una estona molt agradable, enmig del trull polític del dia a dia. M'han passat aquesta foto del programa.

Posted in General. Comentaris: (11). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PLENARI AL PARLAMENT

bielbarcelo | 17 Marš, 2009 12:10

Mentres es produeixen els debats al plenari, tota l'atenció mediàtica està en els pasadissos de fora amb les diverses declaracions entorn als darrers temes d'actualitat: l'esmena "rompe" d'UM per fer un golf a Campos i les actuacions de la fiscalia entorn a la carretera de Manacor i al cas Ca'n Domenge. Dos projectes de la passada legislatura que esquitxen de corrupció la gestió d'UM al Consell de Mallorca. Lògicament hem d'esperar per veure com evolucionen les investigacions judicials, però si hi ha indicis delictius, la resposta no pot ésser altra que la dimissió dels responsables polítics. En una situació de crisi econòmica com l'actual necessitam governs forts tant al Consell com a la comunitat autònoma, i aquesta situació per tant no es pot allargar. Tots necessitam reaccions clares i ràpides. I en aquests moments es constata una greu dificultat d'UM per desfer-se del seu passat: tant per la insistència en polítiques territorials agressives com pels casos de corrupció que les persegueixen.

Posted in General. Comentaris: (14). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

HEM D'APOSTAR CLARAMENT PEL TRANSPORT P┌BLIC

bielbarcelo | 10 Marš, 2009 13:45

El Conseller de Turisme i president d'UM deia en una entrevista a diversos mitjans aquest cap de setmana que "no s'entendria que dediquem 400 milions d'euros en eL tràmvia i que no dediquem el que faci falta a promoció turística".  Són males d'entendre aquestes declaracions de Miquel Nadal més enllà d'una mera provocació als socis de govern. Per diversos motius: en primer lloc perquè contraposar infraestructures com el tràmvia a la promoció turística és un error. El turisme és importantíssim, però les infraestructures de transport públic també. Si feim aquest tipus de demagògia, primer hauriem d'arreglar temes com les greus mancances en educació, per posar només un exemple. A més el tramvia a l'aeroport és un projecte també bo de cara al turisme. O no? En segon lloc, cal recordar que els projectes de tramvia a l'aeroport i a la badia nord, així com els projectes de tren a Alcúdia i Artà-Cala Rajada estan prevists al pacte de govern signat entre els partits que donam suport al govern (PSOE, Bloc per Mallorca, PSM-Verds, Eivissa pel canvi i UM). Ens insinuen des d'UM que no acceptaran allò que varen signar? Incompliran els pactes? En darrer lloc, perquè estar en contra del transport públic me sembla una postura només defensable des de postures liberals extremes, que no en semblen correctes mai, però que la crisi econòmica que vivim avui encara han posat més en entredit.

En quant al projecte en concret i el tema del traçat en particular entenc que és l'ajuntament de Palma qui està marcant la línia, í les indicacions són recollides per la Conselleria de Mobilitat que fa el projecte en concret. Me consta que a nivell del pacte de Cort s'ha parlat del tema, a pesar que ara es vulgui fer semblar que no ha estat així. De totes maneres, entenc que si se n'ha de seguir parlant, s'ha de fer. El diàleg i la participació de tothom és bàsica i important.

 

 

Posted in General. Comentaris: (38). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

L'AVUi HA ESTAT 24 HORES AMB JO

bielbarcelo | 09 Marš, 2009 15:40

Si ho voleu veure mirau l'Avui d'avui.

Posted in General. Comentaris: (26). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

M╔S SOBRE LES ELECCIONS BASQUES

bielbarcelo | 03 Marš, 2009 12:26

Han començat les converses per conformar govern a Euskadi. El PSE (legítimament, no ho pos en dubte) aspira a tenir lehendakari. Però sembla que per això necessitarà el vot de la dreta i dels seus escindits de la UPyD de Rosa Díez (situada políticament cap a postures extremistes). Bon companys de viatge haurà de cercar per tant Patxi López si no arriba a un acord amb el PNB. Això sí que és un front nacional (espanyol).

Sobre aquesta qüestió de les eleccions basques recoman un extraordinari article de Pere Sampol publicat avui al DdeB.

Per altra banda aquest cap de setmana he estat amb Magí Moranta al congrés del Bloc Nacionalista Valencià. Des d'aqui don l'enhorabona a la nova executiva encapçalada per Enric Morera.

Posted in General. Comentaris: (18). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ELECCIONS BASQUES I GALLEGUES

bielbarcelo | 02 Marš, 2009 10:00

Al País Basc s'ha de destacar la pujada del PNB que ha passat de 22 a 30 diputats i és el partit més votat. També és molt positiva l'emergència d'Aralar, que demostra que l'esquerra abertzale pacifista té un espai.

La pujada del PSE demostra que ha aconseguit capitalitzar la majoria del vot nacionalista espanyol.

Ara el panorama és molt obert. Una de les possibilitats, un front espanyolista PSOE-PP seria un error en el moment actual, però després del que va fer el PSOE a Navarra (on el PSN va permetre governar a la dreta per no pactar amb Nafarroa Bai) no es pot descartar.

En quant a Galícia s'ha d'apuntar que el mapa polític gallec és molt similar al mapa polític de les illes Balears: un marge reduït de vots, un diputat amunt o abaix, pot decidir una majoria del PP o una majoria progressista i nacionalista. Una situació de crisi econòmica pot acabar passant factura a un govern; i per dur a terme els projectes i fer front a situacions econòmiques complicades manquen recursos (ergo un sistema de finançament adequat).Tampoc els atacs entre socis no duen a res bo (recordem la campanya de les darreres setmanes contra el BNG i contra Antxo Quintana). N'hem de prendre nota.

Posted in General. Comentaris: (23). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent