facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

SANT SEBASTI└

bielbarcelo | 21 Gener, 2009 19:12

Després dels foguerons del passat cap de setmana, va tocar nit de revetlla. Dilluns vespre la paradeta del PSM-Entesa Nacionalista a la plaça santa Eulàlia va estar molt animada. Llastima que la nit va ser passada per aigua. Així i tot la gent tenia moltes ganes de diversió i va aguantar el xop.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

FESTES DE SANT SEBASTIA

bielbarcelo | 18 Gener, 2009 11:39

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

UN PARELL DE COMENTARIS D'ACTUALITAT

bielbarcelo | 15 Gener, 2009 10:09

Algunes pinzellades sobre diversos temes que han sortit darrerament (tots ells necessitarien reflexions més llargues, però el temps i l'espai no dona per més):

- El debat obert sobre la llei del sòl dona les primeres passes: ahir reunions de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori amb el GOB i el col·legi d'Arquitectes que han donat una primera  manifestació positiva del texte de la llei. Queda encara molt de debat per anar fent, però les bases pel canvi de model territorial que aquesta llei pot representar està en marxa amb la introducció de criteris paisatgístics, mediambientals, transparència informativa, participació ciutadana i preservació del sòl rústic.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (12). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

DIES DECISIUS PEL FINANăAMENT

bielbarcelo | 08 Gener, 2009 07:30

Avui és reuneix el president Antich amb el president Zapatero a comptes del nou model de finançament. Reunió protocolària de la qual és poc probable que treguem moltes més clarícies. Segurament hi haurà bones paraules però pocs resultats visibles.

En tot cas, sembla que aviat sortirem de dubtes i s'aclariran les xifres que fins ara el govern espanyol no ha volgut donar. I sembla que el nou sistema afavorirà a les illes Balears en relació a la situació actual. Però el que manca sebre és si aquestes xifres seran suficients o no.

Fa més d'una dècada, quan gairebé ningú més en parlava, el PSM va engegar una campanya amb el lema "Prou d'imposts cap a Madrid". Era una manera de recordar l'expoli fiscal que patim i les conseqüències negatives que pels serveis públics de les illes Balears ha tengut aquesta situació (basta mirar la situació de la nostra sanitat, l'educació o el transport públic). Els partits estatals (PP i PSOE responsables de la situació de finançament injust), ens titlllaven d'insolidaris als nacionalistes per campanyes com aquestes. Insolidaris quan la diferència entre allò que rebem i allò que pagam era en aquella época de gairebé 2700 milions d'euros anuals (actualment ja supera els 3000 milions d'euros anuals).

Posteriorment s'engegaran iniciatives ciutadanes formades pel món cultural i econòmic com la de "Volem comandar a ca nostra", per desgràcia amb una durada efímera. Actualment també s'ha engegat una Plataforma per la millora del finançament, aquesta vegada amb una vessant bàsicament econòmica i empresarial, sense la presència del món cultural o cívic.

Convé recordar també que la pressió dels partits nacionalistes va possibilitar aquest estiu la publicació de les balances fiscals després de molts d'anys d'obscurantisme estatal. I que aquestes balances varen confirmar allò que tots els estudis privats deien: que les illes Balears eren les més perjudicades per un sistema de finançament injust. Situació que fins i tot al govern espanyol després de les intervencions d'un senador nacionalista com Pere Sampol, no li ha quedat més remei que reconèixer.

Ara són els dies decisius per sebre que en sortirà d'aquest nou sistema de finançament. Però el que està clar que si cap comunitat autònoma pot perdre en relació a la situació actual, i les comunitats perjudicades com la nostra han de millorar, només hi ha una solució: que l'Estat haurà de posar més doblers al sistema. I depenent de la quantitat que s'afegeixi el nou sistema solucionarà el nostre dèficit o no.

En tot cas, des del PSM no renunciam en el futur a l'únic sistema que de veritat solucionaria la situació: el concert econòmic (com el País Basc i Navarra).

I per cert, molts anys a tots, que no us havia dit res.

 

Posted in General. Comentaris: (16). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent