facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

DIADA 31-D

bielbarcelo | 28 Desembre, 2008 19:27

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

HOMENATGE A CLIMENT GARAU

bielbarcelo | 23 Desembre, 2008 19:34

Acte de reconeixemente de Climent Garau, un home que ha fet país.  

En aquesta merescuda celebració, diverses generacions que han tengut contacte amb Climent Garau parlaran d’ell i a ell. Farmacèutic de professió, activista cultural compromès amb la llengua, la cultura i el país, fundador del Grup Blanquerna i president de l’Obra Cultural als darrers anys del franquisme, ha promogut des de diverses plataformes el diàleg i la reflexió, el pensament i el debat.

Des del PSM ens volem afegir en aquest reconeixement per tot el que ha aportat al nacionalisme en general i al nostre partit en particular.

Posted in General. Comentaris: (18). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

REIVINDICACIO DEL CAMI DES FANGAR

bielbarcelo | 14 Desembre, 2008 17:05

Avui matí hem partit des de Son Macià per fer l'excursió del camí des Fangar com cada any. A diferència d'altres anys ha estat una excursió molt tranquila i sense entrebancs: hem trobat les barreres obertes, i no hi hagut per tant els problemes que hi va haver fa poc al camí de Ternelles de Pollença. S'ha de dir que les converses entre la Plataforma pro camins públics i la propietat estan fructificant i ens han anunciat en breu un acord definitiu que només quedarà que sigui ratificat per l'ajuntament de Manacor. Si finalment arriba aquest final tots estarem d'enhorabona. S'ha d'agraïr la feina que tots els de la plataforma han fet i especialment en Sebastià Gayà i en Sebastià Vallori.

Així i tot queda molta feina a fer: encara queden molts de camins tancats i dels quals reivindicar la titularitat pública. I que ajuntaments, consell i govern hi treballin plegats. No pot tornar passar el que va succeïr a Ternelles que foren agents de la pròpia conselleria de Medi Ambient els qui impediren el pas als excursionistes.

Posted in General. Comentaris: (14). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

DE PROPOSTES EXTREMISTES I PARTITS DEL NO

bielbarcelo | 13 Desembre, 2008 12:56

Al sopar de nadal d'UM, Miquel Nadal va dedicar una part de la seva intervenció a criticar la resta dels partits. Del BLOC va dir entre d'altres coses que som el partit del no, i que les nostres propostes són extremistes. En primer lloc, Nadal s'hauria de preocupar de la situació interna del partit, atès que els dirigents d'un bàndol i de l'altra no s'amaguen de criticar públicament els altres. En segon lloc, pel que diu del Bloc, són els típics tòpics: està clar que no són propostes extremistes  ni pròpies d'un partit que sempre diu NO, la recent llei del sòl que hem presentat, o la llei de serveis socials o la llei de comerç que estam elaborant o l'anterior llei aprovada a proposta nostra per un desenvolupament sostenible, o les propostes per un millor finançament autonòmic, o les propostes alternatives al segon cinturó, o les propostes de tren i tràmvia, o la de la cogestió aeroportuària, o dels descomptes per residents extracomunitaris, i tantes d'altres. En canvi algunes de les propostes d'UM sí que em semblen radicals: ARTs, no protecció de Son Bosc, botar-se normatives territorials,...

Vaja quin soci! De totes maneres ja el coneixem, tampoc ens ha de venir de nou.

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PENJATS

bielbarcelo | 11 Desembre, 2008 20:47

Quan avui l'escoltava per la ràdio la veu m'ha semblat coneguda: em recordava la de'n Franco,.... però o aquest homonet havia ressucitat o era una gravació de feia més de trenta i pico d'anys. I era clar que no podia ser. Llavors he caigut: la veu, el to i el que diu se li assembla, però no, no és en Franco és en Fraga. Un que va ser ministre amb en Franco i ha estat cosa en el PP. Als nacionalistes els han de penjar a qualque banda ha dit. No ha dit d'on els han de penjar ni a on. Per tant no sabem si del coll o dels collons, si enmig de la plaça o d'alt d'un edifici, si amb una corda o amb una cadena. M'estim més no saber-ho no sigui cosa que comencin per jo.

Crec que no calen més comentaris. 

Posted in General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

JAUME SERRA, MATEU MORRO, JOAN PERELLO, MAGDALENA NEBOT,...

bielbarcelo | 10 Desembre, 2008 14:52

 

En Joan Perelló (poeta i ex-regidor de Palma) ens recita uns versos en memòria de'n Jaume Serra ahir a Can Alcover en un acte en que a més intervengueren, en Joan Ferrà (secretari general dels joves del PSM), en Llorenç Noguera (activista antifranquista), en Mateu Morro (ex-secretari general del PSM), en Magí Moranta i na Magdalena Nebot (activista de la memòria històrica i vidua de'n Jaume Serra). 

 

Us pas la meva intervenció a l'acte d'ahir vespre en memòria de'n Jaume Serra.

Benvolgudes companyes,Benvolguts companys, És per a mi un orgull poder participar en l’homenatge que avui retem a Jaume Serra, perquè recordar-lo i mantenir viu el seu llegat és un acte de justícia que ens honora com a col·lectiu.  En Jaume va dedicar la seva vida a defensar la nostra terra,  la seva gent,  la cultura i la identitat nacional. I també va ser un lluitador infatigable en favor dels valors democràtics i la justícia social arreu del món. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ACTE EN RECORD A JAUME SERRA

bielbarcelo | 01 Desembre, 2008 07:26

 

La lluita contra el franquisme està plena de petites històries. Una d'elles és la de'n Jaume Serra i na Magdalena Nebot. En Jaume fa 10 anys que ens va deixar, després d'una vida marcada per la represió franquista que l'obligà a l'exili. En Jaume i na Magdalena, des de la seva militància esquerrana, quan a la fi varen tornar a la seva terra, es varen afiliar al PSM. L'esperit optimista, emprenedor i actiu de'n Jaume va fer que els Joves d'Esquerra Nacionalista el fessin president d'honor. Ahir a les jornades de formació dels JEN es va reter un homenatge en Jaume i na Magdalena, en el que varen participar els ex-secretaris dels joves Magí Moranta i Joan Mas "Collet", l'actual secretari Joan Ferrà, na Magdalena i jo mateix.

Però hi haurà altres actes de record: 

 

Posted in General. Comentaris: (14). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent