facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

MÉS DADES SOBRE EL FINANÇAMENT AUTONÒMIC

bielbarcelo | 28 Octubre, 2008 10:55

Ahir vespre es va presentar la Memória de 2007 del Consell Econòmic i Social. Hi ha moltes dades interessants en aquesta Memòria sobre molts de temes. Però em centraré en dues qüestions concretes. La primera l'evolució de la renda per càpita real: mentre que la mitjana espanyola ha estat pujant ininterrompudament des de 2000, la de les illes Balears ha anat baixant.

RENDAPERCAPITA.PDF

A la vegada la càrrega fiscal per habitant és la més alta de tot l'Estat. Per damunt de Madrid, Catalunya, País Basc, etc... És a dir que som els que més pagam a l'Estat.

carregafiscalperhabitant.pdf

Idò, a pesar d'aquestes dades tan impactants, el nostre finançament autònomic és insuficient per cobrir les necessitats d'educació i sanitat, la nostra comunitat autònoma aporta fons a comunitats amb una renda per càpita disponible superior a la nostra, som juntament amb Madrid, la única comunitat que paga al fons de suficiència i el nostre finançament està per davall de la mitjana espanyola. Mentrestant encara esperam que el govern espanyol de ZP i Solbes compleixi les bones paraules i faci una proposta de finançament just per el nostre país.

Posted in General. Comentaris: (20). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

DEBAT DE L'ESTAT DE L'AUTONOMIA

bielbarcelo | 22 Octubre, 2008 12:46

Us pas la meva intervenció:

És evident que estam davant un debat atípic perquè el focus polític avui està centrat en la via Alemanya de Palma i no en aquesta Cambra. És inevitable que centrem el Debat de Política General d’enguany en la crisi econòmica que vivim. Fer el contrari seria una greu irresponsabilitat  que  el nostre grup parlamentari, Bloc per Mallorca i PSM-Verds no vol cometre, així que sens dubte, en parlarem i proposaré des d’aquesta tribuna les mesures que al nostre entendre són necessàries per afrontar  l’actual situació. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

CAS CDEIB

bielbarcelo | 07 Octubre, 2008 10:00

Mentre Pere Sampol la passada legislatura ja advertia en el Parlament de la gestió del CDEIB, com recorda Eduard Riudavets al seu recentment estrenat blog, ara el diputat i ex-conseller senyor Cardona, diu que no en sabia res. Que tot això li ve de nou. I que a més ell no va triar a la senyora Ordinas en el càrrec de gerent del CDEIB. Avui El Mundo duu en portada que qui va triar a la senyora Ordinas era el senyor Matas. En tot cas, el que sí que es conegut per tot és que l'altra imputat, l'ex-director general de promoció industrial, el senyor Viane, era la mà dreta de l'ex-conseller.

El que està clar és que, al marge, de la responsabilitat judicial (que es dirimirà a l'ambit corresponent), al senyor Cardona li correspon una responsabilitat "in vigilando" i una responsabilitat "in eligendo". I ell mateix declara que no va exercir aquestes responsabilitats: que no va veure ni una factura de la Conselleria i que no sabia que feien les persones que estaven al seu càrrec.

Per altra banda, crida molt l'atenció en aquest cas, totes les factures que es varen intentar colar per part dels responsables del CDEIB per cobrar dietes. He estat recentment a la Xina, i els taxis fan factura (la senyora Ordinas justificava que era dificil aconseguir justificants dels taxis) i son barats (un trajecte mig pot costar uns 2 euros). El mateix podem dir dels restaurants: es pot menjar bé, per un màxim de 8 o 10 euros per persona. Per tant, amb aquestes xifres encara sobta més les quantitats que varen intentar justificar per cobrar aquestes dietes.

Posted in General. Comentaris: (27). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

PP I PSOE SEGUEIXEN DISCRIMINANT LES BALEARS EN EL FINANÇAMENT

bielbarcelo | 02 Octubre, 2008 08:59

Ahir en el debat sobre finançament a proposta de Pere Sampol en el Senat, les duríssimes intervencions en contra del PP i del PSOE, ens van veure les dificultats que tendrem per millorar el finançament. Mentres aqui PP i PSOE s'omplen la boca de defensar la necessitat de la millora del finançament de les illes Balears, els seus partits a Madrid segueixen pensant que som uns privilegiats que encara els hem de donar les gràcies per com ens tracten.

Mentrestant, el pressupost presentat per Solbes per a 2009, segueix mantenint el fons de suficiència, al qual haurem de pagar uns 220 milions d'euros, a pesar d'estar a la coa en inversions estatals per càpita i en finançament autonòmic. Si pel 2009 preveuen encara mantenir el fons de suficiència, vol dir que no el pensen llevar en la proposta definitiva de nou model de finançament? Si és així, seguirem perjudicats. Al president Antich li haurem d'exigir que sigui encara més dur i més clar amb el seu propi partit a Madrid, o correm el perill de quedar perjudicats com sempre. 

Posted in General. Comentaris: (12). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent