facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

PLENARI SOBRE LA SITUACIO DE CRISI

bielbarcelo | 29 Juliol, 2008 12:23

Us pas la meva intervenció al plenari d'avui:

Sres. i srs diputats. Hi ha crisi. És evident que podem dir ben clar que estam en crisi. Podem seguir parlant d’alentiment o de desacceleració, però la sensació de crisi ja fa estona que s’ha instal·lat a la nostra economia. Una part d’aquesta crisi obeeix a causes reals, i una altra part important és una crisi de confiança. Una crisi que ve bàsicament per causes externes. Causes alienes a les Illes Balears, fins i tot a l’Estat espanyol: principalment l’espectacular pujada del preu de petroli (qui ens havia de dir que el preu del barril arribaria als 147 dòlars!), la crisi alimentària i la crisi hipotecària nord americana, amb la seva extensió a Europa per les contínues pujades de l’euribor, la referència de les hipoteques que pagam els ciutadans europeus. Per tant difícilment el Govern de les Illes Balears o l’Estat poden aturar la crisi, però sí que es poden prendre mesures per pal·liar-la, i és la nostra obligació donar respostes. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (24). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MODEL DE RADIO I TELEVISIË P┌BLICA DE LES ILLES BALEARS

bielbarcelo | 25 Juliol, 2008 09:49

El PSM, ahir va organitzar a Montuiri un sopar a la fresca per debatre el model de la radiotelevisió pública a les illes balears. Varem convidar a Marisa Goñi, directora de TV Mallorca, Maties Salom, director adjunt d'IB3, Caterina Sitjar, directora d'IB3 ràdio i Emma Socias, directora d'Ona Mallorca, a les quals agraïm que responguessin positivament a la nostra convidada.

El debat va esser molt intens i participatiu. Entre d'altres temes varen sortir el de la necessitat d'una nova llei de ràdio televisió pública, el mecanisme d'elecció dels directors generals dels ens públics, la coordinació entre televisió autonòmica i televisió insular, el sistema de gestió de personal: internalització dels serveis informatius(actual sistema de tv Mallorca) versus el sistema d'externalització (d'Ib3), els forats pressupostàris (a IB3; tv de Mallorca té dèficit zero, amb un pressupost això sí insuficient). També es varen tractar els temes de la necessitat que la televisió i ràdio públiques siguin un mitjà de païs, i la necessitat de garantir un espai audiovisual en català, atès que la recepció a través de TDT provocarà una gran oferta en castellà, i molt poca en català. Per això és absolutament necessari garantir la recepció de tots els canals que actualment emeten en català. També es plantejaran els reptes de futur com la televisió a la carta a través d'internet. Es va fer incidència també en que unes ràdios i televisions pròpies permeten crèixer a la nostra indústria audiovisual, un sector que pot ajudar a la tan esmentada diversificació econòmica.

Entre d'altres conclusions tothom va estar d'acord amb la necessitat de debatre i aclarir el model de televisió pròpia amb certa urgència, per donar una servei públic de qualitat i que respongui a les necessitats de fer país, i que actualment tot i els compromisos polítics és una assignatura pendent.

 

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

TELECINCO YA NO EXISTE

bielbarcelo | 23 Juliol, 2008 12:21

Aquest era el títol de l'article de Laura Moyà diumenge passat a Ultima Hora. L'adhesió de Telecinco al Manifiesto por la Lengua Común provocava que l'articulista decidís no veure més en Grissom, perquè no podia veure una cadena que és tan intransigent amb la nostra llengua.

Telecinco no es va limitar a adherir-se al Manifiesto sinó que a més posava el canal a disposició dels defensors del mateix. Per això, jo m'afegeixo a la decisió que Laura Moyà feia pública al diari de diumenge, i també renunciaré a CSI o a Cameracafé. Ja hi haurà altres cadenes pels quals seguir aquests programes.

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

SR. RODRIGUEZ IBARRA:

bielbarcelo | 19 Juliol, 2008 11:33

He pogut llegir als diaris d'avui les seves declaracions com a secretari regional del PSOE d'Extremadura. "Dejemos que los de las balanzas fiscales se recreen en que son más ricos que los demás, dejemos que se sientan superiores y concedámosle la Medalla de Extremadura por lo bien que se portaron con nosotros".

Idò, sr. Ibarra, el que volem els de les balances fiscals, és que un ciutadà extremeny que viu a les illes Balears, tengui els mateixos hospitals, escoles, serveis universitaris, carreteres o transport públic, que un ciutadà extremeny que viu a Extremadura. I això avui en dia no passa, perquè amb els nostres doblers s'ha finançat a una sèrie de comunitats autònomes que s'han beneficiat d'un sistema que ha abusat de la solidaritat mal entesa. Facin projectes productius i no visquin de subsidis, i deixin que els ciutadans de les illes Balears tenguin, com a mínim, els mateixos serveis públics que els altres. L'espoli de les nostres illes,  que personatges representatius del més ranci centralisme espanyol com Rodríguez Ibarra han fomentat, només ha provocat problemes per a les famílies de les illes Balears que són les que més dificultats tenen per arribar a final de mes de tot l'Estat.

Posted in General. Comentaris: (10). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

GREENPEACE A BALEARS

bielbarcelo | 15 Juliol, 2008 08:51

Ahir i avui està atracat al port de Palma un dels tres vaixells amb tasques científiques i reivindicatives dels quals disposa l'organització ecologista Greenpeace, l'Arctic Sunrise. Vaig tenir l'oportunitat de pujar al vaixell amb els companys del grup parlamentari del Bloc per Mallorca i d'Eivissa pel Canvi, per tal que ens explicassin de primera mà la seva tasca. Entre d'altres el seguiment de la pesca ilegal de la tonyina vermella, sobre la qual s'han aprovat diverses proposicions al Parlament de les illes Balears a iniciativa del Bloc i del grup mixt. En la mateixa línia que aquestes proposicions, Greenpeace proposa crear un santuari per la tonyina vermella a les Balears.

L'informe de Greeenpace sobre la destrucció a la costa espanyola, destaca de les illes Balears, entre d'altres temes,  les requalificacions a la carta del Pla Territoria de Mallorca, el projecte de golf de Son Bosc a les portes de s'Albufera, el port esportiu de Port adriano de Calvià i els 25.000 metres quadrats de posidònia destruits, i la necessitat de reflotar el Don Pedro a Eivissa.

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EXPO SARAGOSSA: DIA DE LES ILLES BALEARS

bielbarcelo | 03 Juliol, 2008 21:06

Ahir dimecres va esser el dia de les illes Balears a l'Expo. Una nombrosa delegació de les illes es va desplaçar allà pels actes, en una sessió maratoniana i sobretot molt calorosa amb visita inclosa a l'stand de les illes Balears i concert de Maria del Mar Bonet amb polèmica inclosa amb part de la delegació per l'himne de Mallorca, la Balanguera (però no de les illes Balears), a més d'una intervenció exclussivament en castellà per part del president Antich(una altra estirada d'orelles al PSOE amb aquest tema).

Amb Xisca Vives, Biel Vicens, Pere Sampol i Angel Pujol varem visitar l'stand de productes agroalimentaris de les illes i varem poder parlar amb uns joves mallorquins que treballen a l'Expo.  

 

Posted in General. Comentaris: (57). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PTM: LES AREES DE RECONVERSIË TERRITORIAL

bielbarcelo | 03 Juliol, 2008 10:13

Fa mig any el consell de Mallorca va acordar una norma cautelar per aturar les polèmiques Arees de Reconversió Territorial (discutides políticament i ara també penalment). Aquella norma cautelar responia a la teòrica voluntat del pacte d'eliminar les ARTs. Tot i el consens que hi va haver en aquell moment, probablement hi va haver una certa precipitació a l'hora de dir que en mig any estaria l'acord prou madur i consensuat per esser aprovat definitivament. El fet que en aquells moments el Govern prenia mesures proteccionistes (ses Fontanelles, cala Carbó, cala Blanca, Muleta, Cala Marçal, ses Feixes, .....) va fer que el Consell no volgués quedar enrera en la carrera proteccionista i precipitàs una situació que 6 mesos desprès s'ha hagut de solucionar amb una proposta de compromís, fruit de la impossibilitat d'arribar a un acord definitiu entre les forces del pacte al Consell.

Així i tot aquest acord té dues qüestions positives: en primer lloc la protecció total i definitiva d'es Guix, una nova urbanització que es plantejava al mig de la serra de Tramuntana, al costat de Lluc. L'altra, la impossibilitat material de que les ARTs es duguin a terme durant aquesta legislatura, per les trabes burocràtiques i per la voluntat política (almenys del PSOE i BLOC, suficients per bloquejar la situació).

Ara bé, aquest acord no tanca definitivament la qüestió. És possible que algunes ARts es puguin desenvolupar(perquè responen a criteris urbanístics lògics, com llevar edificabilitat de primera línia per passar-la a tercera línia), però la majoria s'han d'eliminar (perquè responen a clares pilotades urbanístiques, producte del model PP-UM de la passada legislatura). I aquesta és la assignatura pendent que li queda per aprovar al llarg d'aquesta legislatura al pacte del Consell. Probablement sense presses, però amb claredat i amb resultats tangibles.

Posted in General. Comentaris: (20). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent