facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

L'ESQUERRA NACIONAL DEL SEGLE XXI

bielbarcelo | 30 Juny, 2008 10:05

Els joves d'esquerra nacionalista han celebrat el seu novè congrès aquest cap de setmana.  Uns dies d'intens debat sobre el futur del nacionalisme progressista i l'aportació dels joves a la nostra societat i al PSM. En aquest congrès també s'ha produit la renovació. Toni Noguera, que tant ha fet per revitalitzar els jen, deixa pas a Joan Ferrà, el qual amb la seva experiència mantendrà el llistó de la feina ben alt.

Posted in General. Comentaris: (17). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

LA CAIGUDA DE GRANDE

bielbarcelo | 20 Juny, 2008 11:29

La fallida de Vicente Grande és la fallida d'un model econòmic basat en l'especulació. És evident que si no hi hagués crisi econòmica, Grande no tendria els problemes que té. Però és clar també que l'aturada del sector immobiliari és veia venir un dia o l'altra, i n'hi va haver que no varen prendre les mínimes mesures cautelars. 

D’altra banda, la situació actual de desacceleració econòmica (que afecta especialment el sector de la construcció) pot ser una oportunitat per canviar el model de desenvolupament econòmic i territorial, cap a un model basat en la productivitat i en la sostenibilitat. No hi ha d’haver un retorn al model especulatiu imperant fins ara, que a la llarga acaba produint conseqüències negatives per a l’economia. Qui ara tengui temptacions, precisament per la crisi, de continuar en la línia de prendre decisions que fomentin l'especulació, cometria un greu error.

 

Posted in General. Comentaris: (54). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

BONA FEINA A LA COMISSIO INSULAR D'URBANISME DE DIVENDRES

bielbarcelo | 14 Juny, 2008 19:45

Ahir va retre la feina a la Comissió insular d'ordenació del territori, urbanisme i patrimoni històric. Es varen denegar dos projectes de camps de golf a Porreres (es Pagos) i a Santanyí (es Pujols). Estic especialment content per aquest darrer, perquè ha estat una lluita de molts d'anys, i en aqust sentit s'ha de donar l'enhorabona  a la gent del PSM de Santanyí.

També les tramitacions dels béns d'interés cultural des Jonquet i de Ruberts de la reunió d'ahir mereixen un esment.

Son decisions com aquestes les que marquen diferències respecte de l'anterior legislatura. Enhorabona per la part de mèrit que els hi correspon en aquestes decisions a Joana Ll. Mascaró i a Toni Alorda.

Posted in General. Comentaris: (31). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

SALVEM ES JONQUET

bielbarcelo | 10 Juny, 2008 09:26

Ahir la ponència tècnica de patrimoni històric, depenent del Consell de Mallorca va aprovar la proposta de l'inici dels tràmits per la declaració de bé d'interès cultural per l'emblemàtic barri de's Jonquet. Ara la Comissió d'ordenació del territori, urbanisme i patrimoni històric de divendres ha d'aprovar aquest inici de tramitació que suposarà la suspensió de llicències.

El GOB, ARCA i els veïnats que estimen aquest barri i que s'han mobilitzat crec que estan d'enhorabona. Hem de veure com acaba tota aquesta qüestió, però la iniciativa de l'àrea de patrimoni històric del Consell encapçalada per Joana Lluïsa Mascaró i Biel Cerdà, ens fa veure que anam pel bon camí.

Posted in General. Comentaris: (99). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CARTA A AIR BERLIN

bielbarcelo | 09 Juny, 2008 07:39

 

Air Berlin menysprea la llengua catalana. Davant aquesta actitud hostil, l'Oficina de Drets Lingüístics de l'Obra Cultural Balear ha posat en marxa una campanya d'enviament de cartes per demanar a la companyia que respecti els drets lingüístics dels catalanoparlants. Us demanam que copieu el següent text i que el faceu arribar, acompanyat del vostres nom i llinatges al següent correu elecrònic: airberlin@airberlin.com 

Herr Joachim Hunold

Generaldirektor Air Berlin

 

Sehr geehrter Herr Joachim Hunold,

 

Als katalanisch sprechender Bürger Mallorcas bin ich wirklich enttäuscht über die unglücklichen Äusserungen, die in Ihrem Magazin zu lesen waren.

 

Es ist tatsächlich die Mehrheit der balearischen Bürger, die die katalanische Sprache als  Muttersprache hat, weshalb natürlich viele Menschen bitter enttäuscht darüber sind, dass Ihre Sprache schlechtgemacht wird; und dass im Hinblick auf die Tatsache, dass Mallorca einer der wichtigsten wirtschaftlichen Standpunkte Air Berlins ist und zum Aufbau des Air Berlin- Flugnetzes in entscheidendem Masse beigetragen hat. Insbesondere die lange Zeit der sprachlichen Unterdrückung, welche die katalanischsprachigen Teile des spanischen Staates unter General Franco zu erdulden hatten, hat zur logischen Folge, dass die Bürger in der heutigen demokratischen Gesellschaft mit und in ihrer Sprache leben möchten.

 

 

Ich bin mehr als überzeugt, dass der Service, ihre Fluggäste auch in katalanischer Sprache zu informieren, von ihren balearischen Kunden als ein schönes Zeichen der Verbundenheit Air Berlins  mit Mallorca sowie den anderen katalanischsprachigen Teilen des spanischen Staates verstanden würde und in nicht zu unterschätzendem Masse zu einer weiteren Festigung der deutsch-mallorquinischen Verbindung beitragen wird.

 

 

 

Mit fereundlichen Grüssen,

 

-
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Sr. Joachim Hunold,

director general de Air Berlin

 

Benvolgut senyor Hunold:

 

Com a persona que coneix la realitat de les Illes Balears i com a client d'Air Berlin vull manifestar la meva decepció per l'article recentment publicat a la revista Air Berlin Magazin en què, lluny de mantenir una relació de respecte cap a la llengua catalana que utilitzen molts dels usuaris de la companyia, s'hi expressen informacions que falsegen, tergiversen i criminalitzen la nostra realitat lingüística. Amb aquest article Air Berlin no actua com una empresa que ha de donar servei als ciutadans i ciutadanes, sinó com un agent en contra de la llengua que parla la majoria de la societat  de les Illes Balears, el País Valencià i Catalunya malgrat la repressió lingüística patida durant la dictadura militar del General Franco.

 

Sr. Hunold, voldria aprofitar l'ocasió per fer-li notar que l'empresa que vostè dirigeix, tot i tenir Mallorca com un dels seus centres operatius, no ofereix cap informació als usuaris en la llengua pròpia d'aquesta terra. Pensam que no seria cap trasbals per a una companyia aèria tan implantada a casa nostra que el català es vehiculés com a llengua d'informació, de la mateixa manera que respecta i fa servir els idiomes dels altres territoris en què opera. D'aquesta manera acontentaria una gran part dels seus clients i consolidaria les relacions d'amistat entre Mallorca i Alemanya.

 

Atentament,

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

AVUI EL PARLAMENT APROVA PROPOSTES PER CONSOLIDAR LA TDT EN CATAL└

bielbarcelo | 03 Juny, 2008 10:29

A proposta del grup parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds avui el Parlament debat una serie de propostes dirigides a assegurar la presència del català a la TDT:

1.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a prendre les mesures necessàries per garantir el desenvolupament de l'acord signat amb la Generalitat de Catalunya per a la recepció mútua de les emissions dels canals de televisió de l'EPRTVIB (IB3) i de la CCRTV (TV3, Canal 33-K3, 3/24 i 300) en els territoris de les respectives Comunitats Autònomes, i especialment per garantir la recepció d'aquestes emissions en TDT. 2.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears a arribar a un acord de característiques similars amb la Generalitat Valenciana, per tal de donar cobertura legal a la recepció dels canals de televisió de l'Ens Públic RTVV (Canal 9 i Punt 2) al territori de les Illes Balears, per garantir la recepció d'aquestes emissions en TDT i per garantir la recepció d'IB3 al País Valencià. 3.- El Parlament de les Illes Balears trasllada a la Generalitat Valenciana i a la Generalitat de Catalunya el seu desig que s’arribi a un acord per a la recepció mútua dels seus canals de televisió públics respectius, i que mentre aquest acord no es materialitzi, es faci un esforç per tal de garantir la continuïtat de la recepció dels canals de la CCRTV al País Valencià. 4.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l'Estat a agilitzar la tramitació de les mesures que facin possible l'aplicació dels convenis de recepció mútua entre els Governs balear, català i valencià (atorgar nous canals múltiplex de TDT a les Illes Balears, País Valencià i Catalunya). 5.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de les Illes Balears i el Govern de l'Estat, respectivament, a prendre els acords (amb els Governs membres de l'Euroregió de l'Arc Mediterrani) i a adoptar les mesures necessàries (atorgar els canals múltiplex adients) per tal de posar en marxa un canal o canals digitals de televisió, en català, per a l'àmbit de l'Arc Mediterrani. 6.- El Parlament de les Illes Balears insta el Govern de l'Estat i a l'Ens Públic de RTVE a posar en marxa un canal de TDT, amb cobertura a tot el territori de l'Estat, que utilitzi com a llengües vehiculars el català, el gallec i l'èuscar.

Posted in General. Comentaris: (28). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent