facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

L'ESPECULACIË ALIMENT└RIA: UNA VERGONYA QUE NO ENS PODEM PERMETRE

bielbarcelo | 29 Abril, 2008 10:35

La destinació de nombrosos cultius en la producció de biodiesel i l'especulació posterior debuda a l'increment dels preus de determinats aliments, ha produít un titular esfereidor: segons determinats experts en els pròxims anys la lluita contra la fam en el món pot sofrir un retrocès espectacular. La fam en el món es pot extendre a 600 milions de persones més, no atribuibles únicament a la problemàtica de la pujda dels preus, lògicament. Hem de recordar també entre d'altes qüestions  la problemàtica de la distribució de l'aigua.

Molts experts ja han fet arribar el crit d'alarma: la lluita contra el canvi climàtic a través dels biocombustibles no pot esser a costa de l'increment dels problemes alimentaris en el món. 

Tothom s'haurà de conscienciar d'aquesta problemàtica, i com sempre, sobretot els països del primer món. Us recoman en aquest sentit la lectura d'un article de Sami Nair publicat recentment.

Posted in General. Comentaris: (28). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

NECESSITA PALMA UNA NOVA RONDA?

bielbarcelo | 24 Abril, 2008 07:41

Ahir la batlessa de Palma presentava el model urbanístic de Palma. No va inventar res, però la major part del que va presentar era interessant i necessari per Palma. Un model urbanístic que es basarà amb els eixos civics, els corredors verds, l'obertura al mar i el transport públic. Un model similar al que des del Bloc i des del PSM defensam i proposam.

Però en la seva exposició va parlar també d'una nova ronda per descongestionar el trànsit. És evident que no va concretar quin tipus de nova ronda, però tots tenim en el cap el segon cinturó o similar. Una nova ronda pot ser una nova pressió urbanística damunt el territori de la ciutat, i pot ser una aposta per un model de mobilitat equivocat. La mobilitat exigeix apostes de futur, i pens que un segon cinturó o segona ronda o el que li volguem dir no és la solució adequada. El nou model de mobilitat ha de passar pel transport públic, per propostes compatibles amb una millor qualitat de vida, amb evitar l'ús i abús del vehicle privat, i que no entrin en el cercle viciós de més cotxes, més vies, més cotxes, més vies,....

Sí que és cert que s'hauran d'abordar reformes en el viari d'accés a Palma consensuades i mesurades però que poden significar ampliacions de carrils o de carreteres, o solucions per determinades rodones amb accessos per tunels o ponts. 

Posted in General. Comentaris: (40). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

RUDY FERNANDEZ I LA PROMOCIO DELS NOSTRES PRODUCTES

bielbarcelo | 22 Abril, 2008 09:51

Na Xisca Vives, Consellera de Comerç, Indústria i Energia s'ha apuntat una bona jugada amb el fitxatge de Rudy Fernández per promocionar els productes agroalimentaris de les illes Balears. A més amb un cost ínfim amb comparació amb altres activitats promocionals que altres famosos han protagonitzat: només 12.000 euros.

La meva enhorabona per la iniciativa de la Conselleria i també destacar la sencillesa("de petit m'encantava el pa amb sobrassada") i la facilitat que ha posat el gran jugador del DKV Joventut, al qual ben aviat segur que veurem a la NBA (pentura aquesta pròxima temporada encara jugara a l'ACB amb el repte de la Lliga Europea).

Posted in General. Comentaris: (7). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL QUE VA PASSAR LES DARRERES HORES DE LA NEGOCIACIË DE LA LLEI D'HABITATGE

bielbarcelo | 17 Abril, 2008 08:24

A la fi hi ha hagut un acord unanim amb la llei de l'Habitatge. Finalment s'ha aconseguit un doble objectiu d'obtenir terrenys per habitatge de protecció pública amb el màxim de respecte al territori.

Però això va estar a punt de no esser així, perquè a darrera hora del matí d'ahir el PSOE i el PP pactaren introduir un article a la llei segons el qual es podrian superar els límits de creixement prevists al Pla Territorial. Quan a primera hora de l'horabaixa i poc abans de fer públic l'acord ens presentaren per sorpresa el canvi en el texte a la resta de partits, UM donava el seu vist-i-plau, i el BLOC ens negarem a acceptar. L'argument del PP era que com que es preveia a la llei una excepció per tal que Palma sí que pogués superar els límits del Pla Territorial, aquesta excepció s'havia de fer extensiva a la resta de municipis. O en tot cas que no hi hagués excepcions per ningú.

Finalment tots els partits (després d'una tensa i dura negociació, tot s'ha de dir), acceptaren el nostre criteri i es va eliminar la possibilitat de creixement per damunt del previst al Pla Territorial.

Per això ahir es va retardar una hora la presentació de l'acord.

Posted in General. Comentaris: (18). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL PSM HA ENTRAT A L'ALIANăA LLIURE EUROPEA

bielbarcelo | 15 Abril, 2008 08:12

Aquest passat cap de setmana ha tengut lloc l'Assemblea d'ALE i de l'organització juvenil (EFAY).

Representants de joves de diversos països europeus.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ELS ANTICS ALIATS DE ZP ESCALIVATS

bielbarcelo | 09 Abril, 2008 14:06

ZP només ha aconseguit el suport dels seus diputats, i cap dels partits nacionalistes o d'esquerres li ha donat suport. Per una banda, el desinterès del PSOE per aconseguir aquest suport i per l'altra, el fet que els partits que l'anterior legislatura havien arribat a acords amb ZP estan cansats de bones paraules sense concrecions, han fet que optassin per l'abstenció, amb l'excepció d'ERC que ha votat en contra. Fins i tot EU tampoc ha donat suport al PSOE.

Alluny queden els retrets que es feren durant la campanya electoral a Pere Sampol per no assegurar el vot a ZP (trobàvem que el suport només l'havia de tenir si el se guanyava). Al final, ningú a part del seu grup li ha donat suport i haurà d'anar a segona volta.

Posted in General. Comentaris: (24). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

TAMB╔ ALS AVIONS?

bielbarcelo | 08 Abril, 2008 10:46

Ahir des de la Unió Europea ens donaven la notícia: es podrà utilitzar el mòbil als avions. Ja veurem quin grau d'utilització (total, només missatges,...), que dependrà de cada companyia aèria. El primer que em va venir al cap era que s'estava molt bé als vols sense poder utilitzar el mòbil. Per què un espai de tranquilitat ha d'esser envaït sense una necessitat clara? De fet si la UE ha pres aquesta decisió és que qualqu ha pitjat en aquest sentit. La meva ignorància sobre com s'ha gestat aquesta proposta em fa demanar de qui ha partit aquesta iniciativa. Qui ha considerat que era tan necessari poder parlar als avions per mòbil.

En fi, que som contrari a perdre aquests moments sense mòbil, però supòs que poc hi podrem fer. Crec que hi hauria d'haver un debat sobre l'ús i abús dels mòbils per tot: s'interrompen reunions, al cinema, a l'hora de dinar o de sopar,... El mòbil és un gran instrument de feina, però pens que n'abusam massa.

Posted in General. Comentaris: (7). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

LA LLEI DE L'HABITATGE S'APROVAR└ FINALMENT

bielbarcelo | 04 Abril, 2008 07:41

Finalment hi ha acord, sobre la llei de l'habitatge, com heu pogut llegir aquests darrers dies per la premsa. La fórmula trobada per desbloquejar el desacord sobre la construcció en sòl rústic, serà impedir treure de la llei les àrees d'harmonització i permetre només la construcció a les àrees de creixament. En realitat, aquest ja era un acord pres pel Consell de Mallorca per unanimitat, per tant tal i com varem dir des del primer moment l'informe vinculant que podia fer el Consell a la Llei d'habitatge era suficient garantia per evitar que s'utilitzassin les àrees d'harmonització per fer VPO.

Tot i que aquest acord introdueix una certa millora a la llei, per aquest resultat, probablement no feia falta tanta polèmica ni tanta discussió. Podria haver-se arreglat de bon començament.

Posted in General. Comentaris: (14). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent