facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

EL GOVERN CENTRAL PUBLICAR└ LES BALANCES FISCAL

bielbarcelo | 27 Marš, 2008 12:19

La pressió principalment dels partits nacionalistes i les denuncies de manca de transparència han donat resultat i el govern central, a la fi, s'ha compromès a la publicació de les balances fiscals. Per tant s'acaba amb una política d'obscurantisme informatiu que havien practicat tant els governs d'esquerres com de dretes.

Aquesta publicació donarà dades oficials d'allò que ja sabem: que les illes Balears estan discriminades fiscalment i que aquesta manca de finançament per part de l'estat repercuteix negativament en els serveis que rebem els ciutadans de les illes Balears i també afecta negativament a la competitivitat de les nostres empreses. 

Només l'any 2005, segons un estudi de Guillem Lopez Casasnovas, la diferència entre el que pagam els ciutadans i empreses de les illes Balears i el que rebem de l'Estat és de 3.822 milions d'euros.

Ara la batalla vendrà en la negociació del nou sistema de finançament autonòmic, batalla que serà dura perquè les comunitats més afavorides actualment no voldran perdre posicions, però és de justícia que s'acabi amb aquesta situació de greuge fiscal que patim. 

 

Posted in General. Comentaris: (52). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL GOLF DE SON BOSC I EL CAS RODRIGO DE SANTOS

bielbarcelo | 13 Marš, 2008 12:54

Ara mateix he tornat de Muro. He assistit al plenari per veure com es confirmava l'aprovació de la llicència per fer el golf de Muro amb els vots de PP i UM, i també per veure com es trencava el pacte de govern, atès que el batle ha destituït dels seus càrrecs de govern als regidors de PSOE i Entesa.

Els companys del GOB, també hi eren presents per manifestar la seva protesta contra aquesta decisió de l'ajuntament de Muro. Ara estudiarem presentar un recurs contenciòs conjunt contra l'acord, atès que estam convençuts que és il·legal.

I també s'haurà d'implicar el Consell de Mallorca per tal d'intentar impedir que el golf es pugui fer. El grup de consellers del Bloc hi faran feina amb aquest sentit. 

Per altra banda, avui s'ha conegut la investigació de Fiscalia que implicaria a l'ex-tinent de batle de Palma, J. Rodrigo de Santos en un pressumpte delicte de malversació de fons. Vaja que pressumptament s'ha pagat els vicis amb doblers públics. Us en recordau del Rasputín? Això es el "colmo".

Recordem que Rodrigo de Santos era regidor de l'equip de govern de Catalina Cirer (que ja ha dit que es sent traïda), i deien també que era un dels homes del sector de J. Mª Rodríguez. 

Posted in General. Comentaris: (107). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ELS RESULTATS CONFIRMEN LES PREVISIONS

bielbarcelo | 10 Marš, 2008 15:51

1.- S'accentua cada vegada més el bipartidisme. La bipolarització de la campanya ha afectat especialment a EU i a ERC. També perden la seva representació EA i la Xunta. Aguanten PNB i sobretot CIU.

2.- El PP guanya vots, escons i percentatge, però queda a l'oposició 4 anys més. I a més amb la resta en contra. El PP segueix creant molt de rebuig entre els que no són dels seus.

3.- El PSOE guanya però sense majoria absoluta. Tanta sort perquè les experiències anteriors ens demostren que les majories absolutes no són bones. 

4.- A les illes Balears mal resultat d'Unitat per les illes. Quedam molt alluny del diputat. No hem aconseguit l'objectiu i s'obre un periode de reflexió dins el nacionalisme a les Balears. L'electorat no ha comprat Unitat. PP i PSOE s'ho han menjat tot i la resta pràcticament hem desaparegut. 

Posted in General. Comentaris: (119). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

UNA VEGADA M╔S EL TERRORISME ENTRA EN CAMPANYA

bielbarcelo | 07 Marš, 2008 16:09

En primer lloc vull fer arribar el condol a la familia i companys de partit d'Isaias Carrasco. Una vida i una familia destrossada. Perquè? Quina passa envant es pot haver fet amb aquest atemptat? De què serveix assassinar de manera covarda a una persona innocent?

La resposta ha d'esser diumenge votar. I votar allò que un tenia planejat votar. Per altra banda Unitat per les illes ha decidit en solidaritat anul·lar els actes de campanya previstos per avui.

Posted in General. Comentaris: (73). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EN ZAPATERO JA HO T╔ FET

bielbarcelo | 04 Marš, 2008 18:46

Ja sembla molt clar que en Rajoy no guanyarà aquestes eleccions. L'apelació al vot de la por que ha estat fent el PSOE ja no té sentit. Ara és l'hora de votar sense pressions, i el vot vertaderament útil per Mallorca i les illes Balears, és aquell que representi una veu independent dels dos grans partits estatals. Una veu que pugui defensar els interessos de les illes Balears sense estar supeditada a ningú: Unitat per les illes.

Posted in General. Comentaris: (47). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ENTRAM EN LA SETMANA DECISIVA

bielbarcelo | 03 Marš, 2008 10:38

Entram en la darrera setmana de campanya amb el guió preestablert: bipolarització total del debat entre PP i PSOE, intentant fer callar totes les altres veus. Amb un canvi important: si des del PSOE primer ens venien l'empat tècnic per afavorir el vot de la por, ara ja ens diuen que el PSOE està més a prop de la majoria absoluta.

I aquest és l'objectiu que cerca el PSOE: no haver de pactar amb ningú, per fer i desfer a la seva manera. Per tant, el nostre objectiu ha d'esser precisament el d'evitar la majoria absoluta, perquè s'han demostrat sempre que son dolentes ( i sinó recordau les anteriors majories absolutes, tant de PP i PSOE, com han acabat: amb prepotència, amb manca de diàleg,....).

Mentre a les Balears, tenim enquestes per tots els gusts: El Mundo i Ultima Hora donaven un empat a 4 entre PP i PSOE, El Pais donava un 5 a 3 a favor del PSOE, i la COPE, dona un 4-3-1 amb l'entrada d'Unitat per les illes al Congrés. Pentura per això, la setmana passada el president del Govern, F. Antich, s'oblidava del seu paper institucional i criticava fort a Pere Sampol (amb uns arguments per cert, que se li poden girar en contra). Perquè si qualque cosa li convé al PSIB-PSOE, precisament és que Unitat aconsegueixi un diputat que pugui reclamar a Madrid, clar i fort allò que el PSIB-PSOE no s'atreveix.

 

Posted in General. Comentaris: (38). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent