facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

APROVADES LES MESURES CAUTELARS DE PROTECCIË DEL TERRITORI

bielbarcelo | 23 Novembre, 2007 18:46

El Consell de Govern ha aprovat el Decret Llei de mesures territorials que impulsava la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori. Aquesta llei protegeix tota una serie d'espais a Mallorca i Eivissa, bona part dels quals estan al litoral.

Avui la defensa del territori està d'enhorabona: bona part d'aquests indrets estaven amenaçats per projectes urbanístics. A partir d'aqui s'ha de fer feina per aprovar la llei definitivament, i assegurar la protecció definitivament. No es pot baixar la guàrdia, perquè n'hi ha que no volen mesures decidides i valentes.

Posted in General. Comentaris: (57). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

TORNAREM TENIR FUTBOL EN CATAL└

bielbarcelo | 22 Novembre, 2007 20:23

D'extraordinària podem qualificar la notícia feta pública avui: IB3 i La Sexta han arribat a un acord per tal que la televisió autonòmica emeti els partits de futbol de la primera divisió.

Després de molts d'anys de veure futbol en català (varem arribar a tenir la possibilitat de triar els partits en la nostra llengua a tres televisions diferents, TV3, IB3 i C9), la temporada passada varem veure com ens havíem d'empassar el futbol en castellà, sí o sí.

Ara aquest acord permetrà recuperar la normalitat que mai havíem d'haver pedut.

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PLENARI: IB3, MEMORIAL DEMOCR└TIC

bielbarcelo | 20 Novembre, 2007 12:04

Al plenari d'avui el PP ha presentat una interpelació sobre la imparcialitat d'IB3. Té gràcia que ara els populars es preocupin per la imparcialitat de la radio televisió pública. Abans:

- Notícies importants reduïdes a la mínima expressió,  ordres directes de no cobrir determinades informacions, tertúlies totalment descompensades, d'un únic signe polític o destinades a atacar una persona determinada amb la fórmula de l'emboscada, programes confidencials que queien en la més absoluta subjectivitat i estil barroer i desqualificant, audiències inflades gràcies a programes foranis i repetits d'altres televisions com els Rangers de'n Chuck Norris o els culebrots veneçolans,.... i la nostra llengua marginada al prime time.

Ara la situació ha canviat: no hi ha color en quant al tractament informatiu. Les notícies dels informatius amb criteris professionals, les tertúlies plurals amb gent de tot color polítc, la programació (certament encara molt millorable) respon als principis rectors d'una radio televisió publica,...

Ens preocupa l'herència deixada per l'equip anterior, respecte de la situació laboral dels treballadors i treballadores de les empreses que presten serveis a IB3, amb un model externalitzat,... Aquest, avui per avui, és un dels punts a resoldre de la gestió actual.

El nostre grup vol un model plural, objectiu, públic i de qualitat que funcioni amb criteris professionals. S'ha de potenciar la indústria audiovisual de les Illes Balears, un model en llengua catalana, i que doni un servei públic de proximitat.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (28). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL DEBAT DE LA LLEI DE MESURES TERRITORIALS

bielbarcelo | 13 Novembre, 2007 11:51

La Conselleria d'Ordenació del Territori ha estat preparant una llei de mesures territorials, com ha estat notoriament recollit pels mitjans de comunicació. Fins i tot el president del Govern, va anunciar dita llei en el passat debat de política general.

També com es sap, aquesta llei va quedar damunt la taula en el darrer Consell de Govern.

Aquesta llei recull bona part dels compromisos que el pacte de Governabilitat signat entre PSOE, BLOC, PSM-Verds, UM i Eivissa pel Canvi, té en matèria de protecció del territori: desclassificacions d'urbanitzables d'Eivissa i Mallorca, limitació de camps de golf, tornar enrera l'urbanisme a la carta que via lleis d'acompanyament va fer el PP,...

La llei s'aprovarà aviat, una vegada que s'acabin de perfilar una sèrie de qüestions que una llei tan important té. De totes maneres, s'ha de dir que quan la llei es presenta al Consell de Govern, s'havien fet les necessàries consultes i negociacions amb els consells insulars, amb les distintes Conselleries implicades, entre els distints partits que formen el pacte, i s'havien fet les corresponents consultes jurídiques. A més, es comptava amb el vist-i-plau de presidència per presentar el texte a l'aprovació del Consell de Govern. Així i tot, aquests dies han de servir per tancar tots els temes que puguin crear algun debat als socis de Govern, i fins i tot es podria ampliar en algun aspecte la protecció del territori que es proposa.

 

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CARTA A IBARRETXE

bielbarcelo | 02 Novembre, 2007 18:54

Extracte de la carta remesa a Juan José Ibarretxe, Lehendakari del Govern basc 

Com a secretari general del PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca vull expressar-li el suport i la solidaritat de la nostra organització davant l'anunci del Tribunal Superior de Justícia del País Basc de decretar l'obertura del judici oral contra la seva persona per haver-se reunit durant els anys 2006 i 2007 amb representants de Batasuna, amb l'objectiu de caminar cap a una solució dialogada del conflicte entre el seu país i l'Estat espanyol.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (36). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent