facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

DEBAT DE POL═TICA TERRITORIAL

bielbarcelo | 30 Octubre, 2007 11:26

Biel Vicens, conseller d'Ordenació del Territori i Mobilitat, a la seva intervenció en el plenari d'avui ha anunciat una sèrie de mesures territorials que es duran a terme aquesta legislatura: una llei del paisatge, una llei del sòl, i una llei de mesures territorials. Aquesta darrera llei corregirà l'urbanisme a la carta que es va dur a terme pel PP la passada legislatura, així com aprovarà una serie de desclassificacions de terrenys amenaçats per noves urbanitzacions (per exemple, Cala Blanca).

També es modificarà la llei de camps de golf per impedir projectes amb oferta complementària, es modificarà la normativa per impedir macroampliacions de ports esportius i nous ports esportius, s'ampliarà la xarxa d'espais naturals, i també es duran a terme polítiques per facilitar l'accés a l'habitatge i la rehabilitació de zones urbanes degradades.

També es donarà tot el suport als consells insulars de Mallorca i d'Eivissa per dur a terme polítiques proteccionistes.

Posted in General. Comentaris: (28). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

INCA, CAMPANET I CONVENCIO

bielbarcelo | 29 Octubre, 2007 09:36

Divendres matí Andreu Caballero va prometre el càrrec de regidor del BLOC a l'Ajuntament d'Inca en lloc de Xisca Vives. Na Xisca deixa lloc a n'Andreu per la seva dedicació a la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia. I n'Andreu serà un bon regidor de l'ajuntament. Experiència en dinamització cultural no n'hi manca.

Llavor, divendres vespre vaig sopar amb l'agrupació de Campanet del PSM. Retien un homenatge als regidors que han deixat la seva tasca aquesta legislatura: en Tomeu Mascaró, na Magdalena Solivellas i en Xesc Aguiló. També hi assistí Pere Sampol i Catalina Nicolau, de l'executiva del PSM. Xesc Morell, l'actual batle, destacà sobretot la feina dedicada per Xesc Aguiló, que ha estat el batle els darrers vint anys. A Xesc Aguiló, no li podrem pagar mai la dedicació a Campanet i al PSM.

I dissabte matí, varem fer la Convenció de la Federació del PSM-Entesa Nacionalista, amb els companys de Menorca i l'Entesa Nacionalista d'Eivissa. Varem aprovar per unanimitat un document per conformar una coalició nacionalista i progressista de cara a les pròximes eleccions generals. En tenir les esmenes aprovades el mateix dissabte,  incorporades al document, el faré públic.

Posted in General. Comentaris: (13). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL REI AL PLENARI

bielbarcelo | 23 Octubre, 2007 09:31

El grup parlamentari popular presenta al plenari d'avui una proposició per reafirmar la lleialtat al Rei i la defensa de la Monarquia parlamentària. Després que Esperanza Aguirre demanàs un tracte més humà per Jimenez Losantos, en presència del Rei, arrel de que el locutor de la COPE demanàs l'abdicació de Juan Carlos I, té gràcia que ara es discuteixi aquesta proposta del PP. Tot pel mimetisme del debat estatal arrel de la crema de fotos produïda les setmanes anteriors, traslladant a Mallorca un debat que, en general, crec que preocupa poc als ciutadans.

En tot cas, la defensa de postures republicanes és totalment legítima  i democràtica, i no pot esser criminalitzada, com sembla que en ocasions, pretèn un cada vegada més ranci Partit Popular. Les darreres setmanes ens han regalat moltes perles, com la defensa del franquisme, la trivialització del canvi climàtic, la defensa d'un canvi del sistema electoral proporcional per un sistema majoritari (contrària per cert a l'actual Constitució),....

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (21). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL CASTELL DE BELLVER RECUPERA LA MEMĎRIA HISTĎRICA

bielbarcelo | 20 Octubre, 2007 14:24

Desprès del cop d'Estat de 1936, el castell de Bellver es va convertir en presó utilitzada pels feixistes, juntament amb altres indrets com can Salas, reconvertit en presó per dones. A Bellver hi va haver 800 homes empresonats que varen patir la separació de les seves famílies, varen passar fam i fred, i molts d'ells finalment varen ser assassinats. Del seu tetimoni en donen fer les cartes que escriviren als seus familiars, i que avui aquests encara conserven.

Avui l'Ajuntament de Palma juntament amb l'Associació per la recuperació de la memòria històrica amb un senzill i emotiu acte ha recordat la memòria d'aquelles persones que foren perseguides per motius ideològics. S'han colocat dues plaques, una al mateix castell i una altra al camí del polvorí que varen haver de construir els presos.

A l'acte han donat testimoni familiars d'aquells represaliats, i fins i tot ha assistit Juan Huertas,l'únic supervivent dels empresonats a Bellver i Biel Riera, un altre supervivent de les presons feixistes.

M'he trobat, entre d'altres amb amics com Joan Lacomba, nebot d'un dels assassinats, Magdalena Nebot, també familiar de represaliats, Maria Antònia Oliver, presidenta de Memòria Històrica,.. També hi havia familiars d'Emili Darder i d'Alexandre jaume, entre d'altres.

Posted in General. Comentaris: (17). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

LA CULTURA CATALANA A FRANKFURT

bielbarcelo | 14 Octubre, 2007 12:04

La trascendència mediàtica de la Fira de Frankfurt ha valgut l'esforç que s'ha de dedicat en aquest acte. La Fira tenia com a convidada d'honor la cultura catalana, i al marge de les polèmiques, el balanç és positiu. He pogut estar un parell de dies allà i ho he pogut comprovar. Els escriptors, editors i responsables de cultura amb els que he pogut parlar així ho confirmen.

Al marge del negoci que s'hagi pogut fer (no hem d'oblidar que es tracta d'una fira professional), no hem d'oblidar la importància política de la presència dels Països Catalans i de la projecció exterior que això significa per la nostra cultura.

A la foto amb els responsables de cultura dels consells insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Foto de familia dels escriptors i editors.

Ahir va esser l'actuació dels castellers.

Posted in General. Comentaris: (29). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

SON ESPASES AL PLENARI

bielbarcelo | 09 Octubre, 2007 10:35

Arrel d'una moció del PP avui es debat el tema de Son Espases al plenari del parlament. Us pas la meva intervenció:

Divendres passat el Presidentt del Govern va anunciar que finalment l’hospital de referència es farà a Son Espases.Aquesta decisió es profundament decebedora, frustra les esperances de molts de ciutadans que havien confiat en el nou Govern, que havia de canviar les polítiques regressives i destructores de l’anterior Govern.Des del BLOC PSM VERDS no compartim la decisió de continuar les obres de l’hospital a Son Espases. És una decisió que no ha comptat amb el nostre consens, que no ha estat fruit d’un acord de Govern, sinó del Pt i de l’IB-Salut.El BLOC PSM VERDS no hem modificat la nostra postura sobre aquesta qüestió. Totes les forces de progrés estàvem d’acord en evitar la construcció a Son Espases, i l’esperit del pacte de governabilitat era clar en aquest sentit: es paralitzaven les obres de son Espases i s’estudiarà una alternativa, preferiblement a Son Dureta.De fet, durant tot aquest temps no hem trobat arguments nous a favor de Son Espases, i pensam que aturar el projecte era factible. Fer un nou hospital a Son Dureta era una bona opció.Certament era una decisió difícil i complicada. No negarem les dificultads que suposava qualsevol opció que no fos Son Espases: PGOU modificat, concesió d’obres i gestió posterior de l’hospital adjudicada, llicència d’obres atorgada, les obres començades i els fonaments de la infraestructura excavats.Tot això feia difícil la gestió de tornar enrera. Però creim que era l’opció correcta, valenta i decidida que s’esperava d’aquest Govern.Les modificacions introduïdes en el projecte milloren la protecció de l’entorn, però no deixen d’esser solucions insuficients.Ara bé, en aquests moments la moció del PP,- una vegada que la decisió ha estat presa i anunciada i les obres represes,- és totalment extemporania, i no té cap sentit. L’únic sentit que poden tenir les iniciatives del PP en aquest tema no poden tenir altra objectiu que fer trontrollar el pacte de governabilitat, i aqui no ens hi trobaran.El PP va prendre una decisió que significa la destrossa d’un entorn de Palma que s’havia de preservar. Va prendre una decisió polèmica, per motius urbanístics i especulatius, no per motius sanitaris. Si hagués estat per motius sanitaris, no s’hagués retardat la construcció durant 4 anys. Per tant, ara no ens venguin amb argumentacions sanitàries per defensar la seva moció.Ara ha faltat valentia i decisió per aturar una decisió equivocada, però que quedi clar que han estat els responsables del PP, els que ens han duit a una situació sanitària molt greu: sense hospital de referència, sense inversions a Son Dureta,.....No pretenguin ara amb aquesta moció fer veure a la gent que es preocupen per la sanitat, quan tot el tema de Son espases, sempre ha estat un tema urbanístic i també, evidentment econòmic. Aquest ha estat sens dubte un dels grans motors de l’elecció que vostès feren: el tema econòmic que es movia a l’entorn d’aquesta infraestructura.

 

Posted in General. Comentaris: (51). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PLENARI ON LINE

bielbarcelo | 02 Octubre, 2007 11:40

Sense arribar a l'exahustivitat del blog de'n Grosske, sempre que pugui us aniré contant algunes de les discusions que tenen lloc en els plenaris del Parlament. Avui el PP ha presentat una serie de preguntes sobre el metro. L'estratègia dels populars és clara: la millor defensa és un bon atac. Es tracta de capgirar la situació, i fer creure que els culpables de les obres del metro, en realitat no en tenen res a veure, i el nou Govern que s'ha trobat aquest desastre, és el culpable per no fer res per arreglar-ho.

Una actitud molt cínica, però que no ens ha de sorprendre, perquè està en la línia habitual a que ens ténen acostumats. El conseller de Mobilitat, Biel Vicens, ha detallat totes les deficiències detectades fins ara, i ha advertit que segurament en sortiram moltes més. I també ha detallat totes les gestions que s'han fet i es faran per tenir el servei de metro operatiu el més aviat possible.

Evidentment el PP ha seguit amb la seva demagògia i l'han acusat de mentider i de no fer res. El que està clar és que la Conselleria de Mobilitat, per desgràcia en lloc de pensar en millorar tot el transport públic de les illes, ara ha d'arreglar aquest nyarro de metro que s'ha fet.

Per cert, ara mateix s'està debatent una proposició no de llei del grup socialista sobre les autovies d'Eivissa, i la major part de diputats del PP, ha abandonat el plenari: es veu que aquest tema no els interessa.

Posted in General. Comentaris: (106). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent