facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

BON VESPRE A TOTS MANCO UN

bielbarcelo | 30 Setembre, 2007 20:01

Bon vespre a tots, manco un. Així començava Toni Roig les seves actuacions. Sempre el recordarem amb la seva barba, la seva energia, les seves profundes conviccions nacionalistes,... Esquerrà, republicà, compromés amb les causes en defensa de la nostra terra i la nostra llengua,... sempre que el cercaven per un concert reivindicatiu o solidari el trobaven.

Avui hem tengut la mala notícia de la seva sobtada mort. Divendres passat fou el seu darrer concert a Lloseta, presentant el nou disc d'Al Mayurqa. Aquesta setmana que vé estava prevista la presentació a Barcelona.

Sempre el recordaré en els actes organitzats pel PSM, ja sigui amb la Revetla de Sant Antoni o amb Al Mayurqa, no faltava mai a les nostres campanyes, a les nostres celebracions,...

Toni Roig estimava aquesta terra, la música d'aquesta terra, la llengua d'aquesta terra, ... sempre et recordaré, Toni.

Quan la tramuntana brama

i el foc ens crema ben fort

quan plou i ens ofeta l'aigua

la terra es cavalcada per la mort.

A tots els companys que lluitàreu

deixàreu la vida per un món millor

als marginats per la història

sempre mal contada pels guanyadors

Crit perquè el cel

sigui més just

vull cridar

 més memòria històrica per a tots els lluitadors

Posted in General. Comentaris: (28). Retroenllašos:(1). Enllaš permanent

UNA DE FREDA I UNA DE CALENTA: SES FONTANELLES I SON REAL

bielbarcelo | 28 Setembre, 2007 08:21

Avui tenim una gran noticia amb l'aturada del camp de golf i oferta complementària (hotel, zona esportiva, zona comercial, urbanització,...) de Son Real. El Consell de Mallorca atenent els valors patrimonials, culturals i naturals d'aquesta zona de santa Margalida no autoritzarà aquest projecte que amenaçava Son Real. Els jaciments arqueològics de la zona estaven en perill, a més de l'aqüífer de sa Marineta, i ara en quedarà garantida la protecció. Com deia la plataforma, "Son Real no té preu".

En canvi, l'ajuntament de Palma diu que no podrà aturar el centre comercial de ses Fontanelles, la darrera zona humida de Palma, i es conforma en intentar augmentar-ne la protecció.  

Posted in General. Comentaris: (22). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

BONO I LA VISIO DE LA MESETA

bielbarcelo | 26 Setembre, 2007 12:08

Ahir Bono va fer unes sucoses declaracions a Palma: va dir que "no li agraden les reformes estatutàries que serveixen de trampolí per als independentistes perquè el mes ranci d'Espanya és la pretensió de constituir privilegis sobre altres".

De quins privilegis xerra? Xerra de comunitats com la nostra que estan a la coa en inversió per habitant en matèria d'educació, de sanitat, de transport ferroviari, d'universitat,....? Xerra de les illes Balears que aporten un 17% del seu PIB  a l'Estat, i reb molt per davall de la mitjana?

La visió de'n Bono i altres com ell des d'opcions de nacionalisme espanyolista, evidentment ens fan pensar si aquest Estat ens entendrà mai.

Per acabar d'arreglar-ho, va dir que li hauria agradat que Antich no depengués dels independentistes per governar.

Posted in General. Comentaris: (20). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

UNA PASSEJADA PER LA NIT DE L'ART

bielbarcelo | 21 Setembre, 2007 08:07

La Nit de l'Art està plenament consolidada. Ahir vespre els carrers del centre de Palma s'ompliren de gent per visitar les galeries i espais d'exposicions, amb molt bon ambient. Es mesclaven entesos amb aficionats i amb el public en general. I es notà la presència de molta gent que havia vengut per la fira Art Cologne. Precisament aquesta fira ha triat Palma i aquestes dates per fer coincidir Art Cologne i la Nit de l'Art.

No vaig poder fer tota la passejada amb elles, però em vaig afegir a Nanda Ramon i Joana Lluïsa Mascaró, que anaven acompanyades de Maties Garcies, Magí Moranta, Joan Carles Gomis, Jaume Cànaves i Antoni Sanso.

Durant el recorregut ens trobàrem molta gent coneguda, saludàrem galeristes i artistes i gaudirem d'una extraordinària vetlada.

Posted in General. Comentaris: (49). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

IMAZ NO ES TORNAR└ PRESENTAR

bielbarcelo | 13 Setembre, 2007 16:42

Fins a cert punt ha sobtat la decisió de Josu Jon Imaz de no tornar-se presentar a la reelecció de president del PNB. Ha sobtat el moment de l'anunci, però les diferències internes dins el partit eren notòries, i finalment han provocat aquest anunci, precisament dues setmanes abans de l'Alderdi Eguna, el dia del partit. Imaz és un home amb molt bona imatge, amb posicionaments moderats, però que no acabaven de casar amb els sectors més sobiranistes. Veurem a partir d'aqui com evoluciona tot, encara que és ben evident, la necessitat de la unitat i de la força d'un partit com el PNB, en uns moments difícils en la política basca i espanyola.

Posted in General. Comentaris: (41). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ELS CONSELLERS DEL PSM PASSEN COMPTES

bielbarcelo | 11 Setembre, 2007 15:42

Aquest cap de setmana es va organitzar un sopar d'estiu del PSM a Campanet. Aprofitarem perquè els consellers del PSM en el Govern presentassin els seus equips i els seus projectes. Biel Vicens va explicar la feina que preparen en matèria d'ordenació del territori i de mobilitat, especialment els projectes de tren i tramvia que s'han de dur a terme aquesta legislatura. Jaume Garau (director general de Fons Europeus) explicà en nom de Francisca Vives els projectes en matèria de comerç, industria i energia, com ara la moratòria de grans superficies comercials o el desenvolupament d'energies netes. Jaume Garau explcà una qüestió molt interessant: l'ajuntament de Palma pot aturar el projecte comercial de ses Fontanelles, perquè s'ha exhaurit la capacitat de superficie comercial que permet el Pla General. Ara veurem que farà l'ajuntament.

Per acabar la vetlada, hi va haver un combat de glossadors presentat per Felip Munar. Abans partit de futbol 7 entre els joves i els veterans del PSM. Varem guanyar aquests darrers.

Posted in General. Comentaris: (25). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

FESTES D'ESTIU ALS BARRIS DE PALMA

bielbarcelo | 09 Setembre, 2007 09:47

Els mesos d'estiu, les diferents associacions de veïnats de Palma organitzen les festes d'estiu. Persones que de manera desinteresada preparen unes festes senzilles però en general molt participatives. Amb l'ajuda de l'ajuntament i el patrocini de comerços i empreses del barri, s'organitzen activitats com cinema a la fresca, teatre, música, sopars a la fresca, concursos de dibuix i altres.

Ahir vespre, com cada any, vaig anar al pa amb oli a la fresca que s'organitzava al meu barri. Però ahir va esser diferent, perquè la Comissió de Festes m'havia demanat que fes el pregó de les festes, un pregó en el qual m'havien precedit pesonatges com Gabriel Ensenyat, Felix Pons o Camilo José Cela. Us en pas un extracte.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (75). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent