facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

NOVA DIRECTORA DE TV MALLORCA

bielbarcelo | 31 Juliol, 2007 08:15

Ahir va esser triada la nova directora de TV Mallorca, la periodista Marisa Goñi. Marisa Goñi és una garantia de professionalitat al front de la televisió insular. És una periodista rigorosa, compromesa i amb les idees clares. Pentura, per això no va aconseguir el vot favorable del PP. És una llastima que s'hagi romput la unanimitat que hi havia en els nomenaments de la TV de Mallorca, però això no ha d'impedir fer una bona feina a Marisa Goñi.

A més a més, Marisa té un altre element molt positiu: navarresa d'origen, està plenament integrada a Mallorca, i parla un bon català, un exemple que molts altres haurien de seguir. Massa càrrecs públics o bé no fan l'esforç de parlar la nostra llengua, o bé a pesar de dominar-la, giren al castellà amb massa facilitat. 

Posted in General. Comentaris: (23). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

PARTICIPACIO A LA MANIFESTACIO DEL BNG

bielbarcelo | 27 Juliol, 2007 07:52

Aquests dies he estat per Galicia amb els companys del Bloque Nacionalista Galego que ens han convidat per celebrar el Dia de la patria galega. Ja fa anys que el PSM i el BNG tenim una bona relació com a partits nacionalistes. A la trobada hi havia representants de diversos partits nacionalistes del País Basc, Navarra, Catalunya i País Valencià. Varem poder intercanviar impressions sobre les diverses situacions en que ens trobam, com la tasca de Govern compartida per nacionalistes gallecs, o la situació de Navarra, per exemple, amb un govern d'UPN (PP), cada vegada més a prop, per l'actitud del PSOE de no voler pactar amb Nafarroa Bai.

A la foto amb Antxo Quintana.

Amb companys de Nafarroa Bai i d'UM.

Posted in General. Comentaris: (64). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

UNA VEU NACIONALISTA I PROGRESSISTA AL SENAT

bielbarcelo | 18 Juliol, 2007 18:18

Per primera vegada, hi haurà un senador representant el nacionalisme progressista de les Illes Balears. Avui matí Pere Sampol Mas ha estat elegit senador autonòmic pel Parlament de les Illes Balears. Pere Sampol defensarà els interesessos dels ciutadans d'aquest país aprofitant la seva experiència en el Parlament i en el Govern.

Estic segur que seran uns anys profitosos i que al Senat es discutiran iniciatives en relació al finançament de les Illes Balears, a la nostra identitat, a la nostra llengua, polítiques socials, mediambientals,....

Posted in General. Comentaris: (60). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

EL PP VOL OCUPAR EL LLOC DEL BLOC

bielbarcelo | 12 Juliol, 2007 20:44

Avui ha tengut lloc la sessió d'obertura del Parlament, amb la presència entre d'altres d'Ernest Benach i Atutxa, ex-presidents de Parlaments. Una de les anecdotes de la jornada, ha estat quan els diputats del Bloc hem anat a ocupar els nostres llocs i ens hem trobat que no ens podiem seure tots, perquè el PP, havia ocupat part dels llocs que corresponien a UM, i aquests a la vegada s'havien hagut de desplaçar cap als llocs del Bloc. El resultat final, que hem hagut d'habilitat i moure cadires enmig del Ple. Supòs que pel pròxim Ple, els serveis de la casa ho arreglaran, i no deixaran al PP que facin d'OKupas.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (45). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CONSTITUCIO DEL GOVERN

bielbarcelo | 06 Juliol, 2007 11:05

Avui horabaixa els tres consellers del BLOC seran presents a la presa de possessió del nou President del Govern, juntament amb la resta de membres del Govern.

Com heu vist pels mitjans de comunicació, Biel Vicens assumirà Mobilitat i Ordenació del Territori, Fina Santiago, Benestar social, Cooperació i Immigració, i Xisca Vives, Comerç, Industria i Energia.

També com sabeu, jo no entraré al Govern. Qued com a portaveu del grup parlamentari del Bloc per Mallorca i PSM-Verds i com a secretari general del PSM-Entesa Nacionalista, amb l'objectiu d'exercir de coordinació de les àrees de Govern que gestionarem, d'enfortir el Bloc, i de fer feina per enfortir les agrupacions del PSM.

No és la meva intenció quedar tancat al despatx del Parlament o de la seu del partit, sinó de sortir el màxim possible en una feina de projecció de l'espai de l'esquerra nacionalista.

I demà, es constituirà el Consell de Mallorca. Joana Lluïsa Mascaro assumirà la Vicepresidència, Cultura i Patrimoni, Miquel Rosselló, Cooperació Local i Joan Lladó, Interior. 

 

Posted in General. Comentaris: (65). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Ple d'investidura del President del Govern de les Illes Balears

bielbarcelo | 04 Juliol, 2007 12:59

Tal com vaig anunciar-vos ahir, aquí teniu la intervenció que, com a portaveu del grup parlamentari Bloc per Mallorca i PSM-Verds, he fet aquest matí en el debat d'investidura del President de les Illes Balears.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (16). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

AVUI I DEMA DEBAT D'INVESTIDURA

bielbarcelo | 03 Juliol, 2007 15:16

Avui, Francesc Antich ha exposat el seu programa de govern en la primera jornada del debat d'investidura. Sobretot ha destacat el seu compromís de consens, d'un canvi tranquil i les polítiques per a les persones. Un discurs correcte, dins el previst, parlant del que farà el nou Govern, sense retrets als anteriors governants.

Demà ens toca el torn als portaveus parlamentaris. Primer intervendrà el Grup Mixt que es dividirà la intervenció entre el diputat dels Independents de Fomentera, i Marian Suárez d'Eivissa pel Canvi. Desprès UM i després jo en nom del grup del Bloc i PSM-Verds. Tancaran els portaveus del PSOE i del PP.

Demà penjaré al blog la meva intervenció íntegra.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (6). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent