facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barcelˇ

ACORD PROGRESSISTA I NACIONALISTA

bielbarcelo | 25 Juny, 2007 11:59

Desprès d'un llarg cap de setmana de negociacions entre el BLOC i el PSOE podem anunciar que hi ha un principi d'acord per tancar un acord progressista i nacionalista a les illes Balears i  al  Consell de Mallorca.  Avui mateix, es podrà fer públic.

Posted in General. Comentaris: (163). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MATAS SE'N VA

bielbarcelo | 21 Juny, 2007 20:10

Matas ha anunciat la seva retirada de la vida política. Desprès d'uns resultats que fa una setmana valorava de molts bons, deixa tots els seus càrrecs. Matas s'ho va jugar a tot o res, i ha estat res.

S'acaba una etapa caracteritzada per la manca de diàleg, la destrucció del territori, la madrinyelització de la vida política, social i econòmica de Mallorca i les illes Balears, la corrupció urbanística, el menyspreu cap a la nostra llengua i cultura,... I ara tenim l'oportunitat d'un canvi, cap a polítiques de transparència en la gestió, de defensa del territori, de polítiques progressistes i nacionalistes.

Dins el PP, s'obri un procès de renovació, que no sabem cap a on durà, amb dues tendències molt diferenciades. Per tant, el canvi es més important que mai.

Ara l'hem de fer possible entre tots, s'ha d'apel·lar al seny i responsabilitat de tots. El resultat de les eleccions ha donat com a resultat que no hi ha majories absolutes, i per tant el pacte i els governs plurals són inevitables. Estic convençut que ens els pròxims dies hi podem arribar, però han d'esser governs plurals i no monocolors. Crec que ningú vol que passi el que ha passat a Canàries, o el que està passant a Navarra. N'hem de prendre nota tots.

Si a Palma i a Menorca l'acord ha estat tant senzill, per què pel Consell i el Govern es tan complicat? Pose'm-hi mans a l'obra.

Posted in General. Comentaris: (108). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

BALANă MUNICIPAL

bielbarcelo | 17 Juny, 2007 18:49

El PSM ha obtingut quatre batlies (Búger, Campanet, Esporles i Petra). A més Rosa Vich del PSM serà la batlessa de Santa Maria amb la llista de Gent Per Santa Maria.

Per altra banda, el BLOC participarà en els governs municipals de Palma i de Sóller (hi ha possibilitats que s'afegeixi Porreres), i el PSM formarà part dels equips de govern d'Andratx, Campos (on tindrem batllia el darrer any i mig), Capdepera, Consell, LLoret (a través de Lloritans Independents), Pollença, sa Pobla, Sencelles (batllia el darrer any per la coalició Ind.-PSM-PSOE), Sant Llorenç i ses Salines.

Hem d'afegir els dos batlles del PSM-Verds a Menorca, i els tres regidors de l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa dins la candidatura d'Eivissa pel Canvi. 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (77). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

DISSABTE, A PALMA, PACTE PROGRESSISTA I NACIONALISTA

bielbarcelo | 14 Juny, 2007 20:12

Desprès de moltes hores de negociació, a hores d'ara el pacte de Palma, està pràcticament tancat. Queden uns quants serrells per tancar, però ja hi ha un document programàtic que demà es podria fer públic. El pacte a Palma serà per tant PSOE-BLOC-UM. Un pacte que pretèn un acord progressista i nacionalista a Palma que canviï determinades dinàmiques després de molts d'anys de majoria absoluta del PP: participació ciutadana, diàleg, una ciutat per a les persones, polítiques mediambientals, socials i culturals progressistes, una política d'habitatge valenta,... Aixó sí, queda per aclarir si Miquel Nadal s'integrarà en el govern de la ciutat o quedarà com a portaveu únicament (ara per ara aquesta darrera és la més probable. Tema que respon a qüestions internes d'UM, que lògicament no comentarà en aquest blog.)

Així i tot, abans de tancar aquest pacte, el PP avui horabaixa ha escenificat la negociació amb UM, una escenificació necessària per en Matas perquè no diguin que no ha fet res per intentar el pacte, i que donat el moment en què es fa ì com es fa nomès pot pretendre una cosa: intentar desestabilitzar els possibles pactes progressiste i nacionalistes. Amb un altra efecte que no se li escapa an en Matas: pretendre pujar el cachè d'UM dins la negociació.

La resposta d'UM: que dissabte votarà a n'Aina Calvo, i que dilluns contestarà l'oferta de'n Matas.  Des del meu punt de vista UM té ben decidit des del primer moment el que farà (com en el 95, com en el 99 i com en el 2003). 

En quant a l'oferta de'n Matas (almanco la que ha trascendit públicament): pacte per l'ocupació, pacte per l'educació, pacte per la desocupació,.... Sona a tot allò que no ha estat capaç de fer aquesta legislatura que acaba.

Per altra banda, haurem d'esperar a veure com es tanquen els pactes pel Govern i pel Consell. Encara és prest per donar-los per tancats o per fets. No només perquè UM ha dit "que dilluns contestarà l'oferta de'n Matas", sinó també perquè el Bloc encara no les pot donar per tancats: encara està obert el programa de govern, amb importants temes per aclarir, i com queden les distintes institucions per veure si es compleix la nostra condició de pactes equilibrats. Si tot va bé, aquests pactes seran possibles.

Posted in General. Comentaris: (62). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

ANALISI DELS POSSIBLES PACTES

bielbarcelo | 09 Juny, 2007 16:01

Avui matí, el PSM ha fet el Consell de Direcció Política a Petra per analitzar els pactes a nivell municipal i a nivell autonòmic. En primer lloc s'ha de destacar la participació i el debat que s'ha tengut. Es de destacar al bon ambient i la unitat que se respira en el PSM. S'ha parlat d'enfortir la feina a nivell municipal i d'obrir ponts per anar recuperant gent de l'entorn nacionalista i d'esquerra.

En quant als pactes municipals, en aquests momens el PSM o el Bloc estan participant en la negociació a un total de 16 municipis per poder conformar majories progressistes i nacionalistes. El punt de partida, és per tant pactar però amb un programa clar i amb uns pactes equilibrats. Les condicions que posen alguns partits poden dificultar aquests pactes, i la conclusió és clara: pactar però no a qualsevol preu.

Això mateix val, per el nivell autonòmic. La predisposició és total a pactes progressistes i nacionalistes,  i així ho demostra la prudència i la responsabilitat amb què s'ha actuat des del Bloc des del mateix dia de les eleccions. Ara bé, el sentir del CDP del PSM era que els pactes han d'esser a tres bandes (PSOE-BLOC i UM), i per tant, qualsevol pacte tancat per PSOE i UM no  té els vots suficients si no ha estat negociat amb el Bloc.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (62). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

MALES NOTICIES DES DEL PA═S BASC

bielbarcelo | 05 Juny, 2007 05:53

ETA ha anunciat la ruptura definitiva de l'alto el foc. De fet l'atemptat de Barajas ja havia romput aquest alto el foc, però fins ara no s'ha fet oficial. Molts indicis apuntaven cap aqui: l'escalada dialèctica, la impossibilitat que l'esquerra abertzale es presentàs a les eleccions, els episodis violents,... Una vegada més, i ja en són unes quantes, els processos de pau han fracassat. Moltes esperances s'han vist d'aquesta manera frustrades, perquè molta gent pensava que aquesta vegada sí que era possible. Quan es podran donar les condicions per un nou procès de pau? Quanta gent haurà de patir fins aquest moment? Des de la més enèrgica condemna de tota casta de violència, quan es donarà l'abandonament definitiu de les armes per ETA? Perquè aqui no és possible el procès que s'ha iniciat a Irlanda?

Posted in General. Comentaris: (44). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent