facebook twitter flickr youtube Sindicacio

Menu:

Perfil al Facebook de Biel Barceló

IMPOST TURISTIC AMBIENTAL, SI O NO?

bielbarcelo | 27 Febrer, 2007 20:36

El BLOC per Mallorca ha proposat un tribut turistic ambiental a cobrar a ports i aeroports (superant així el greuge comparatiu de l'ecotaxa, que suposava que només pagava el turisme hoteler, i no el turisme residencial). El destí de la recaptació seria inversions en medi ambient, patrimoni i reconversió turística (per exemple, esponjaments).

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (24). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

INAUGURA QUE ALGO QUEDA

bielbarcelo | 26 Febrer, 2007 09:48

Tanta sort que el compromís era que no es farien inauguracions electoralistes. El cert i segur és que l'activitat "inauguracionista" s'ha incrementat notablement, això sí en formats diversos: posar primera pedra, llevar primera pedra, fer una passejada per la zona, obrir al públic,.... lo de sempre, però ara no li deim inauguració.

I així en Matas, Estaras, Cabrer, Castillo i Cirer, inauguren aquests darrers dies tunels, aparcaments, cap de cantons, rodones i el que faci falta. I el que no poden inaugurar, perquè no estarà acabat, ho anuncien com si ja estàs en marxa.

Bé, aquesta setmana ens anuncien que ja no n'hi haurà més d'inauguracions. Manco feina per la Junta Electoral 

Posted in General. Comentaris: (15). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

70 ANYS DE L'ASSASSINAT D'EMILI DARDER

bielbarcelo | 24 Febrer, 2007 19:29

Després d'un simulacre de judici a l'actual Escola d'Arts i Oficis de Palma (plaça del Tub), el Tribunal militar condemnà a Emili Darder i a altres republicans com Antoni Mateu, a la pena de mort, a pesar que el Fiscal demanava pressó de 20 anys.

Avui el PSM-Entesa Nacionalista ha fet un acte d'homenatge al darrer batle republicà, amb presència d'alguns familiars de Darder, i de gent de diversos partits nacionalistes i d'esquerres, allà mateix on fou jutjat.

Moment en que Marta Carrió dels Joves d'Esquerra Nacionalista llegeix un fragment de la sentència.

Posted in General. Comentaris: (12). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

ELIMINACIO DE BARRERES ARQUITECTÒNIQUES: UN OBJECTIU PEL 2008

bielbarcelo | 23 Febrer, 2007 16:28

Si caminam pels carrers dels nostres pobles i ciutats, ens trobam massa sovint amb multitud de barreres arquitectòniques. Qualsevol persona amb mobilitat reduïda, amb cadires de rodes, persones majors o pares amb cotxes d'infants, pot tenir vertaderes dificultats per desplaçar-se. El pitjor és que edifics públics (alguns d'ells nous), no estan preparats: centres de salut, hospitals,... Tampoc compleixen la normativa molts d'edificis privats: habitatges d'HPO, centres d'coi, cinemes,...

Els candidats del BLOC per Mallorca ens hem reunit amb la Coordinadora de Discapacitats i ens han fet arribar dues demandes, que des del Bloc ens comprometem a impulsar: Per una banda el compliment de la Llei d'eliminació de barrres arquitectòniques, que marca com a data límit per adaptar-se, l'any 2008. Per altra banda, el desenvolupament i compliment de la recentment aprovada Llei d'assistència a les persones depenents.

Posted in General. Comentaris: (7). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

MATAS I ESTARAS PRESENTEN BALANÇ DE GOVERN

bielbarcelo | 22 Febrer, 2007 17:20

Avui Matas i Estaras han presentat el balanç d'aquests 4 anys de Govern.

Coses que no diran, a títol d'exemple:

- Destrossa mediambiental a Eivissa i Mallorca (autopistes)

- Pelotasso a Son Espases

- Més precarietat laboral

- Més sinistrabilitat laboral

- Primer lloc d'Europa on els espais naturals protegits disminueixen, en lloc d'augmentar

- Retrocès de la nostra llengua

- Desestacionalització turística: zero

- Fracàs escolar en augment

- Primers en delinqüència

- Habitatge més car de l'Estat

- Corrupció a Andratx, Santa Margalida, ses Salines, Sant Josep, santa Eulària,....

- Promeses incomplertes: parc de les vies

- Atacs al nostre patrimoni: La Real, Son Real, pont des tren

- Sectors industrials en decliu, com el calçat o la pell

- Ni un metre de via de tren

- Noves urbanitzacions per tot

- i així, podríem seguir...

-

Posted in General. Comentaris: (7). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

EMILI DARDER, UN HOMENATGE NECESSARI

bielbarcelo | 21 Febrer, 2007 08:19

Ahir vespre vaig esser al saló d'actes del Col·legi de Metges per assistir a l'acte d'homenatge al darrer batle republicà de Palma, Emili Darder, organitzat per l'Obra Cultural Balear.

Lina Moner, en una sentida intervenció, glosà la vesant humana i cultural d'Emili Darder, destacant la seva estima per la nostra llengua i cultura. Antoni Marimon ens mostrà en una rigorosa explicació, el polític republicà, compromés amb els més necessitats. Finalment, Francesc Bujosa ens explicà n'Emili Darder metge, des d'una vesant científica.

Fou un homenatge no només a Emili Darder, sinó a tots els que amb ell foren perseguits i assassinats per la dictadura.

Posted in General. Comentaris: (26). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

EL CANVI CLIMATIC POSA EL NOSTRE FUTUR EN PERILL

bielbarcelo | 20 Febrer, 2007 11:51

El nivell de la mar pot pujar fins a un metre

L’any 2006, el Ministeri de Medi Ambient va fer públic l’informe Principales Conclusiones de la Evaluación Preliminar de los Impactos en España por Efecto del Cambio Climático. Pel que fa a l’àrea mediterrània (i per tant a les Balears) els possibles impactes del canvi climàtic són:

- estius més calents: Al llarg del segle XXI, tendrà lloc un increment relativament uniforme de les temperatures. L’increment de la temperatura a Balears durant el segle XXI se situaria entre 1º C i 2º C en l’hivern, i  entre els 2º C i els 5º C en l’estiu.

- menys pluges: es preveu una tendència generalitzada a una menor precipitació anual. Especialment, els estius seran més llargs i secs.

- impactes sobre la biodiversitat i els ecosistemes: l’increment de les temperatures i el descens de les pluges afectarà greument les zones humides, afavorirà l’expansió d’espècies invasores i plagues, afectarà els comportaments de les poblacions animals (tant terrestres com marines), s’accentuaran els processos de desertització i pèrdua de fertilitat dels sòls, i hi haurà un increment del risc d’incendis.

- disminució dels recursos hídrics: el canvi climàtic causarà una disminució de les aportacions hídriques i un augment de la demanda (sobretot per als reguius). L’informe assenyala com a exemple que, per a l’any 2060, un augment de la temperatura de 2’5º C i una reducció de les precipitacions del 8 % podria donar lloc a una reducció del 17 % de la disponibilitat de recursos hídrics.

- elevació del nivell de la mar: d’acord amb l’informe, es produirà un ascens del nivell mitjà de la mar. Aquest nivell és difícil de determinar amb exactitud, però és raonable esperar un augment de 50 cm en el nivell mitjà de la mar, o de fins a un metre en l’escenari més pessismista. Davant aquesta pujada del nivell mitjà de la mar, les zones més vulnerables són les platges.

El nostre futur com a destí turístic, en perill

 El canvi climàtic tendrà un greu impacte sobre l’activitat humana. Molts dels factors assenyalats (la desertització i pèrdua de fertilitat del sòl, la disminució de recursos hídrics, el major risc de plagues) poden suposar greus impactes sobre l’activitat agrària. També hi haurà una incidència sobre el sector energètic, amb un augment de la demanda elèctrica (degut a l’augment de el calor) que, al seu torn, pot donar lloc a un increment de les emissions si no es potencien l’eficiència i les energies renovables.

Especialment greu seria l’impacte sobre el sector turístic, que és la nostra principal font de riquesa. En primer lloc, perquè la pujada del nivell de la mar podria donar lloc a una important pèrdua de superfície de platges i en segon lloc perquè l’increment de les temperatures en l’estiu podria modificar fortament els patrons de la demanda (estades més curtes, preferència per altres destins o per quedar al país d’origen, etc.). El canvi climàtic posa en perill el nostre futur com a destí turístic.

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (21). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

ACTES PER RECORDAR ELS BATLES REPUBLICANS AFUSELLATS

bielbarcelo | 18 Febrer, 2007 20:09

Antoni Mateu, batle d'Inca i Emili Darder, batle de Palma, foren assassinats per les seves idees. Aquesta dies hi ha una sèrie d'actes prevists per recordar aquests terribles fets i recuperar la memòria d'aquells que varen lluitar per la llibertat.

 Homenatges a Emili Darder:

Dimarts, 20 de febrer
A les 20.30h, al Col·legi Oficial de Metges (Passeig de Mallorca, 42. Palma)
Amb: Lina Moner, Francesc Bujosa i Antoni Marimon.
Presentació de la pàgina web.
Organitzat per: Col·legi Oficial de Metges i Obra Cultural Balear.

Dissabte, 24 de febrer
A les 11h, Davant l'Escola Oficial d'Arts i Oficis (Plaça del Tub, Palma)
Acte commemoratiu del 70è aniversari de l'afusellament d'Emili Darder.
(A l'edifici de l'Escola es celebraven els consells de guerra durant la Guerra Civil)
Organitzat per: Federació del PSM de Palma.

24 de febrer, dissabte
RECORREGUT PER LA MEMÒRIA HISTÒRICA D’INCA
3r Memorial Antoni Mateu i Ferrer

11h inici davant l’Ajuntament d’Inca (s’acabarà aprox. a les 13h)
Organitzat per: Agrupacions d’Inca del PSM-EN i Alternativa (EU-EV)

 

Posted in General. Comentaris: (9). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent

1 2 3  Següent»